Web Analytics
Jump to content

Vox AC30CC2X


Byljer

Recommended Posts

Heisann

Lurer på om noen her på forumet har erfaring med Vox' Custom Classic serie, og da spesielt CC2X som har 2 Celestion Blue elementer? Jeg er ikke interessert i de nyeste utgavene som heter C2X.

Er disse ampene "til å stole på" (pros and cons)? De er satt sammen i Kina under overvåkning av Vox UK, men jeg har lest meg fram til at det er veldig ulike meninger om dem. Hvordan er de i forhold til handwiredserien, som også er satt sammen i Kina?

Som gammel Blackmore-fan er jeg interessert i Vox siden det var mannens favoritt "way back when", og det er Vox han bruker på bl.a. "Machine Head". Den lyden han har på nevnte LP er i mine ører helt fantastisk så jeg lurer på om en CC2X vil gjøre susen når jeg bruker en BSM Treble Booster av typen HS-C (Hornsby Scewes Custom), en replica av Blackmores HS moddet med mastervolum?

Opinions from the floor, please :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke noe erfaring, men vurderer Vox selv og hvorfor vil du ha cc framfor c? Noen spesiell grunn til det?

De nye utgavene som jeg har prøvd synes jeg låter dårligere enn de tidligere utgavene jeg har prøvd. Tror det er en grunn til at prisen har sunket så drastisk, og tilbakemeldingene har vært litt ymse (ivertfall de jeg har sett på web). Tror også de har fjernet rectifiertuben på de nye utgavene.

Har lest mye bra om de ampene som kom ut et par-tre år etter at CC serien ble lansert. De første utgavene hadde mye feil, disse ble så rettet opp før finanskrisa slo til i 2008 og kvaliteten begynte å synke i takt med prisen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en c2. Synes den låter knall. Tung som pokker å flytte med seg rundt da.

Har hørt at c2x spiller høyere, uten at jeg kan bekrefte det. Det er i så fall helt mot sin hensikt da min c2 spiller hinsides høyt.

Et problem er at på giger må den stilles så lavt at det er helt på grensa til der godlyden kommer. Er jo alltid micet opp i PA. Bruker da stort sett ampen som monitor.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Jeg eier en Vox AC30CC2X. Det er definitivt en feil med modellen på likeretterøre(t/ne), men med en gang dette er fikset blir det aldri et problem igjen. Min kortsluttet plutselig (5 dager etter jeg kjøpte den..), men etter et raskt søk fant jeg ut at det er standard, men at, som jeg skrev over, aldri skjer igjen. Utover dette har jeg ikke eid min lenge nok til å si om den er til å stole på "i årevis", men alt av det jeg fant på forumer sier at denne er perfekt med en gang "buggen" er fikset. Den har iallefall vært veldig solid for meg nå.

Kan ikke gjøre noe annet enn å skryte av ampen. Nydelig (!!) clean-lyder, mange muligheter, fantastisk reverb med stor rekkevidde, TopBoost/Normal-blendingen funker kjempebra, og ampen er, som alle AC30ene jeg har sett, veldig solid bygget.

Eneste jeg kan utsette på ampen er i forhold til mitt bruk. Jeg spiller lovsang i Frikirken i Bergen, så det går stort sett i rock/softrock der, mens jeg spiller JohnMayer-basert blues på gutterommet. Når jeg sier at det er noe å utsette er det i kirken, når jeg spiller på delayen. Har litt problemer med å justere slik at jeg får den riktige lyden. Som sagt, ikke en stor ting, men det eneste jeg kan klage på.

Har lagt min ut for salg/bytte nå, ettersom jeg har hatt større lykke med Fender sine amper (spesielt med tanke på blues-delen). Bare si ifra om du skulle være interessert, eller om det er noe mer du lurer på med ampen. For å klarere, så er det ikke noe problemer med ampen som gjør at jeg vil bytte/selge, bare kresen smak på lyd. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan kobler du når du blander kanalene? Litt usikker på hva som er best. Er det mulig å koble "feil", eller er det egentlig bare å prøve seg frem? Normal High - Top low, og gitar i top high f.eks?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvordan kobler du når du blander kanalene? Litt usikker på hva som er best. Er det mulig å koble "feil", eller er det egentlig bare å prøve seg frem? Normal High - Top low, og gitar i top high f.eks?

Det er to inputs; Normal og Top-boost med en switch ved siden av. Har du den bakover får du den kanalen du har koblet til. Hvis den står fremover får du blanding i Top-boost kanalen. Håper jeg skjønte spørsmålet riktig. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.