Web Analytics
Jump to content

Gå for Guitar Rig e.l. i stedet for forsterker?


kenneho

Recommended Posts

Hei,

Er det noen som har erfaring med å bruke Guitar Rig eller lignende produkter til spillejobber, i stedet for gode gamle gitarforsterkere? Har ikke vært så mye borti ampsimulering og denne måten å gjøre ting på, men høres unektelig interessant ut å gå for en slik løsning fremfor å kjøp med ny forsterker. Antar at ampsimulering ikke er bedre enn en god, gammel rørforsterker, men høres ut som om teknologien har kommet såpass langt at det i mange sammenhenger kunne fungert bra med ampsimulering.

Mvh Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Har ingen erfaring med mac eller pc-baserte modelleringsløsninger, men som mangeårs Axe-FX bruker kan jeg skrive under på at Axe FX, både enern og toern fungerer bra både live, på øving og hjemme. Jeg kan også anbefale POD HD500 og 11 Rack (Digidesign Eleven Rack) som også er gode løsninger, om noe billigere.

Når det kommer til lydkvalitet, er Axe FX Ultra og Axe FX II godt over resten.

Kemper profiling amplifier har jeg ikke noe særlig erfaring med, har bare testa den.

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller i coverband, og trenger da mange forskjellige lyder i løpet av en kveld. Jeg spiller med Boss GT-10 rett i PA, og er strålende fornøyd med det!

Så elektro-rock-bandet Nephew fra Danmark på John Dee for et par år siden, og gitaristen der brukte Guitar Rig!

Link to comment
Share on other sites

Ville absolutt IKKE bruke disse iRig, Guitar Rig, Amplitube eller noe av det greiene der til noe annet enn nødløsning... funker greit til å fikle litt med gitar'n på hytta, men... med mindre veldig digitalt er din greie, så nei...

Eleven Rack og POD HD500 og den slags... Det fungerer veldig greit... Har ikke testet Axe FX av noe slag ennå, men har testet Kemper og der er jeg veldig positiv.

Link to comment
Share on other sites

Har vært med å bruke Native Instruments B4 som Hammond B3 live. Det funka som fy! Til og med Lezlie-simulering.

Jeg ville vært litt mer forsiktig med å basere en hel gig på en data med GuitarRig, men det er nå min mening når det gjelder data.

Ting har lettere for å feile. Men det er mange feite lyder å skru i Guitar Rig. Selv har jeg versjon 5 på furterommet, men bruker den bare til lek og opptak.

Selv brukte jeg en modelleringsamp på siste jobb. Føler det er sikrere enn en data.

EDIT: Det feiteste er jo seff å bruke min gamle Fender Bassman 6G6B med front end!

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

GuitarRig funker greit til å lage skisser og øve hjemme, men ville absolutt ikke gått for å bruke dette live. Det finns mange alternativer som er veldig mye bedre til akkurat det.

Det er nok en stund siden GuitarRig var det hotteste på denne fronten, og det er nok ikke dette folk sikter til når de snakker om at amp-simulerings-teknologien er kommet langt. Det folk snakker om er nok Axe-FX og Kemper, muligens også ElevenRack og andre billigere gitar-prosessorer fra Line6 og Boss med flere.

Uansett er det nok bare Axe-FX og Kemper som er bra nok til å låte som en god gammeldags rør-amp, men noen av de andre løsningene kan også funke bra.

Fordelen er at man slipper å dra på store rør-forsterkere og kan kjøre prosessorene rett i PA-anlegget. For en eventuell lydmann eller deg selv(hvis det er tilfelle), eliminerer de problemer med oppmikking av amp, feedback, gitarister som drar på for høyt-spillende amper og så videre.

Edited by metalhead
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ingen erfaring med live-bruk. Jeg kan tenke meg at det er en god sjanse for at det blir noe kuk eller latency etterhvert; man må jo tross alt stole på en PC. Jeg har tenkt å prøve det før, og jeg tror det er gjennomførbart. Jeg vet jo sønnen til Frank Zappa drev og markedsførte Guitar Rig for en stund tilbake.

Uansett er jeg uenig med at folk mener GuitarRig bare er et program man bruker for gøy og moro. Bruker man litt tid i GR så får man bra lyd.

Link to comment
Share on other sites

Vel... tilfeldigheten hadde seg slik at jeg nettopp fikk oppleve som publikumer hvordan det er når noen bruker ett av disse programmene og en mac... håper og tror det går å gjøre det bedre enn som så, men det var fælt å høre på.

Hjalp ikke at den andre gitaristen brukte en Fender Blues Jr. som hørtes uendelig mye feitere ut... En fikk på en måte A/B'et det.

Og jo... when the drummer kicked in så var det fortsatt veldig åpenbart at noen kjørte kjip emulator...

Link to comment
Share on other sites

Takk for mange bra svar.

Begynner å se for meg en løsning med effektbrett/emulator av typen AXE-FX, POD, eller lignende. Da kan jeg klare meg med èn boks, og da slippe å kludre med PC/Mac etc.

Tror nok POD HD500 og tilsvarende brett blir mest aktuelt, med greit kompromiss mellom lyd, pris og funksjonalitet. Har ikke hatt effektbrett siden Digitech RP2000 som jeg kjøpte på slutten av 90-tallet, men tror og håper dagens brett er hakket bedre enn den. :)

Noen som kjenner til bra, oversiktlige sider som sammenligner aktuelle kandiater?

Link to comment
Share on other sites

Youtube er nok et bra sted å starte. Hvis du leter litt finner du nok sammenligninger av de forskjellige brettene du er interessert i.

For eksempel:

Musicradar kan muligens ha noen artikler der de sammenligner, de har i hvert fall reviews av de forskjellige...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.