Web Analytics
Jump to content

Toontrack balanse.


Recommended Posts

Jeg har siden jeg før hang meg på den nye trenden med hjemme"studio", har jeg vært bruker av Toontrack sine tromme-VSTi'er. Jeg bruker i dag Toontrack Superior Drummer 2.0 - Avatar Studios, The Metal Foundry og Metal Machine. - Men en ting jeg har "slitt" litt med, som er balansen mellom voulmene på hver enkelt tromme/symbal. Når jeg har EQ'et og compresset frem en sound jeg er fornøyd med, "sliter" med at jeg ikke får et behaglig balansenivå på, altså at symbalene/tamene endten er for lave og nesten ikke høres, eller blir for intense.

Legger til soundclouden min her, hvor det ligger noen eksempler utifra tildigere opptak jeg har gjort.

For å oppsumere og konkretisere spørsmålet litt mer: Er det noen her som har noe tips for dem som ikke har tatt bachelor-/mastergrad i musikkproduksjon, på hvordan å balansere trommesettes voulmer etter EQing og kompressor. Helst i Superior sin mixer.

Ta for eksempel et band som Wintersun. Hvor hele trommesettet er behagelig å lytte til uavhengig om det er rolige partier eller blast-sessions. Alle elementene fremtrer praktfult.

Wintersun - Sons of winter and stars (forklaring på setningen over)

Takk på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

For hver enkelt kanal i S2.0-mikseren er det en "EDIT"-knapp du trykker for å stille volum på individuelle trommer.


Det går helt fint å slamme trommemiksen til helvete og i tillegg ha brukbare og stille parti. Det krever at du automatiserer kompressorer, og det får du bare gjort gjennom DAWet, og ikke i S2.0-mikseren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.