Web Analytics
Gå til innhold
Ampsheep

Floyd Rose problem på Charvel Pro Mod San Dimas

Anbefalte innlegg

Kjøpte denne gitaren nesten ubrukt for en stund siden.

funker helt fint hvis jeg tar en "dive bomb" da går den fint tilbake i stemming.
problemet er hvis jeg drar tremoloen bakover, da går den ikke tilbake, da blir alle strengene litt ustemt, for å rette opp dette må jeg da gjøre en "divebomb" igjen.

Hva skal jeg starte med for å løse dette problemet:

*nye fjærer?
* Ny tremolo blokk?
* Nye studs?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

byttet strenger på denne gitaren flere ganger, utgjør ingen forskjell.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres ut som om tremen ikke er 100% i vater. Da blir det gjerne slik, eller alternativt at studs/knivegger er slitt.

Det er en annen mulighet. En mulig fiks er å avlaste floyden, drei studs 1/4 omdreining i den høyderetningen du helst vil ha, enten lavere eller høyere, og prøvespill. Da har kniveggene nytt anlegg, og det skjer at det løser problemet. Så er det da slik at du har endret høyden på strenger, og du kan få fretbuzz eller en mer tungspilt gitar, alt ettersom. Det er verdt et forsøk, da du bare kan reversere hvis det ikke løser noe.

Sjekk vater på trem først. Den "henger" gjerne hårfint på den ene eller andre siden, hvis alt annet stemmer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tremen trenger ikke være helt i vater, er vanlig at mange setter de opp med litt vinkel( som regel på non recessed trem's)

Jeg foretrekker mine helt i vater dog.

Tipper på kniveggene ettersom disse Charvel' ene bruker en rimeligere Lisensiert Floyd laget av mykere metal.

Vet om mange som bare har byttet til en ordentlig Floyd etter lignende problemer på disse(Alle produksjons Charvels bruker disse Floydene, et "lyst" innfall av Fender for å costcutte her!)

Godt forslag fra CF.

Mulig du kan utligne høydeforskjellen med en liten tvist på trussroden hvis det bare er snakk om en liten heving eller senking av Floyden

Endret av Debris

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

okei, skal prøve ^_^ takk for tips!
Todde det egentlig var OFR på de her jeg.
så kanskje det greieste bare er å bytte til en Gotoh floyd om det kke funker å vri studs 1/4 omdreining.
tipper dette bare kommer til å bli værre og værre etterhvert, hvis metalet er mykt.

Endret av Ampsheep

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange som tror det sitter original Floyd på disse og det er ikke rart, Fender prøver etter beste evne og tåkelegge det med måten

De merker den på.

Spekulativt rett og slett, men du må desverre opp på Charvel CS for å få OFR

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det er en bitteliten skade, kan det også forlenge levettiden/løse problemet ved å plukke alt fra hverandre, og file litt. Dette er omtrent som å tisse i buksa for å holde varmen, da herdingen på billige løsninger bare gjelder overflaten av delene.

Til vanlig er slike knivegger så skadet at det er langt over grensen for hva som kan fikses når man skal kikke på det, men det er en mulighet.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er da en Japan modell, så å sette på en ny Floyd koster jo nesten like mye som gitaren i seg selv.

Så skal prøve å fikse det sjøl først :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har samme problem med Edge zero 2 trem`en min.. jævli irriterende egentlig..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Vil ikke tro det skulle være noe problem :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil ikke tro det skulle være noe problem :)

nei, håper bare ikke det begynner å sprekke om det blir for mye press på treskruene.

har 2 sånne kit, så kan evt. bare sette på begge 2 :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Skullkrusher
   Stjeler ideen fra @tg1! Har alltid tenkt på å lage utstyrstråd, men en slags rig rundown er kanskje mer spennende. Velger å ekskludere gitarer og annet utstyr jeg ikke bruker regelmessig i bandene mine. Kan kjapt nevne litt om hva slags lydideal jeg har. Favorittgitaristene mine er Eddie Van Halen, André Olbrich, Andy LaRoque, Glenn Tipton og Michael Romeo. Musikken jeg hører på er 50% metall (speed metal, power/prog, black metal), resterende 80-talls hardrock, synthwave, prog rock, indie/americana.  
   Gitarene:
   Jackson USA Select RR1
   Kjøpte denne brukt fra en sveitser i desember i 2019 og har knapt spilt på andre gitarer siden. Den spiller selvfølgelig helt fantastisk, er dønn stabil og har omtrent ingen skavanker. Lite slitasje også, til tross for at den er ti år gammel. I de siste tre årene har jeg spilt en del live, og jeg har kommet frem til at V/RR-gitarer er desidert mest komfortable å stå og spille med, spesielt om man synger samtidig, så det var bare logisk at jeg måtte ende opp med en RR1 til slutt! 

   GMW San Dimas 
   Edit: Legger til også denne i åpningsposten. Det morsomme er at jeg vet av tre (!) forumitter som har hatt den før meg, men jeg klarte ikke å finne en NGD-tråd, bare tråder der gitaren har blitt nevnt. Gitaren ble bygget for Tom McDyne av GMW i 2004 i forkant av en turné med Circle II Circle. Ifølge McDyne er den bygget etter målene på den originale San Dimasen fra 80-tallet. En liten fun fact. Pga. at McDyne ville ha vinylsticker av coveret på albumene han turnerte for ønsket han å ha halsmikken så langt opp mot halsen som mulig, selv om Lee Garver i GMW advarte om at den ikke lenger kom til å være i "sweet spot". Derfor er det nærmest umulig å spille overtoner med åpen streng, spesielt på femte bånd - når man bruker halsmikk. 

   Ibanez RG560
   Denne kjøpte jeg av @Debris i 2008. Hyggelig handel med en hyggelig kar. Jeg har modifisert den en del siden jeg fikk den. Det største som er blitt gjort er at den har fått nye bånd (Jescar EVO Gold) hos Falck. Ellers har den fått en Seymour Duncan JB og messingblokk til Edgen. Fantastisk gitar med masse sjarm. Lettspilt som få, og den er nok min fremste sofagitar.

   Tidligere gitarer nevnt i denne posten: Charvel Pro-Mod San Dimas, ESP LTD MH-1000 Deluxe, Jackson King V Pro.
   Effekter:
   Jeg har et relativt kjedelig pedalbrett sammenlignet med de fleste på forumet her, men tenkte å forklare litt hvordan jeg bruker det. Pitchblack, TS-9 og Phase 90 går foran ampen, NS-2, Mooer EQ og DM-7w går i effektsløyfa. Tubescreameren står omtrent alltid på når jeg spiller med vreng. EQ-pedalen brukes kun som soloboost i tillegg til delayen. Noen ganger bruker jeg Phase 90-en når det er et riff som skal fremheves, eller jeg bare vil spille Ain't Talking About Love på øvingslokalet. Ikke den mest essensielle pedalen, men veldig kul. Har også fotpedal til forsterkeren og spiller sjeldent på clean-kanalen uten delay på. Spiller i det hele tatt sjeldent på clean-kanalen. Oppdatering: Har lagt til en EQ og byttet ut DD-3 med DM-7w da DD-3 streiket. 

    
   Forsterkere:
   Peavey 5150 + Laney IRT412
   Har hatt Peaveyen min siden dagen siden vi spilte vår første gig med Keiser og har egentlig ikke lett særlig etter forsterkere siden den gang. Passer meg utmerket. Spiller oftest med low på 5, mid på 7 og high på 5 med både presence og resonance på rundt 5, alt avhengig av lokalets akustikk. Pre-gain på 3-4, avhengig av hvilken gitar jeg bruker. Kabinettet kunne jeg kanskje tenkt meg å bytte ut etter hvert, men synes det funker veldig bra til prisen. Har som regel med meg 5150-en på giger om ikke det er 5-6 band som spiller samme kveld og lydmann ønsker at bandene helst bruker samme utstyr. Kabinett brukes kun på øvingslokalet.

    
   Boss Katana 100
   Denne står på øvingslokalet til det andre bandet. Noen 5150 er det selvfølgelig ikke, men den spiller høyt som fy og låter svært bra. Jeg er av den oppfatningen av at alle burde ha en Katana! 

    
   Der har dere utstyret jeg bruker aktivt. Har noen få gitarer til, samt en bass, men disse brukes ikke i band. Tar gjerne imot tips til andre måter å bruke riggen min på, utstyr som hadde komplementert den osv. Når det er sagt er jeg svært fornøyd med hvordan det låter, og bruker omtrent aldri tid på skru lyd på øvinger.  
  • Av OsamaFetLaden
   Har kjøpt meg en scalloped neck for å se om det kan være noe for meg, og den har locking nut, så om det viser seg å vøre noe for meg tenker jeg på å sette sammen en superstrat m/ Floyd Rose. Alternativet er å fjerne locking nut-en og sette sammen en vanlig Strat. Jeg har bare eid én gitar med Floyd, og den var stilt inn til dive only og jeg hadde den bare noen måneder, så jeg har lite peil på dem. Observasjonen jeg har gjort gjennom årene er at gitarer med flytende Floyd som oftest har mer behagelig vibb, men ikke høres ut til å ha like god lyd som gitarer med Fender-trem. 
   Vil gjerne høre synspunkter på dette, samt råd om hvilken Floyd man bør satse på om man foretrekker Fender-lyd. 
  • Av siimen
   Hvor får man kjøpt en Charvel eller lignende 80-talls strat om dagen? Ligger ikke noe spesielt på finn.no som er aktuelt. 
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.