Gå til innhold
Ampsheep

Floyd Rose problem på Charvel Pro Mod San Dimas

Anbefalte innlegg

Kjøpte denne gitaren nesten ubrukt for en stund siden.

funker helt fint hvis jeg tar en "dive bomb" da går den fint tilbake i stemming.
problemet er hvis jeg drar tremoloen bakover, da går den ikke tilbake, da blir alle strengene litt ustemt, for å rette opp dette må jeg da gjøre en "divebomb" igjen.

Hva skal jeg starte med for å løse dette problemet:

*nye fjærer?
* Ny tremolo blokk?
* Nye studs?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

byttet strenger på denne gitaren flere ganger, utgjør ingen forskjell.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres ut som om tremen ikke er 100% i vater. Da blir det gjerne slik, eller alternativt at studs/knivegger er slitt.

Det er en annen mulighet. En mulig fiks er å avlaste floyden, drei studs 1/4 omdreining i den høyderetningen du helst vil ha, enten lavere eller høyere, og prøvespill. Da har kniveggene nytt anlegg, og det skjer at det løser problemet. Så er det da slik at du har endret høyden på strenger, og du kan få fretbuzz eller en mer tungspilt gitar, alt ettersom. Det er verdt et forsøk, da du bare kan reversere hvis det ikke løser noe.

Sjekk vater på trem først. Den "henger" gjerne hårfint på den ene eller andre siden, hvis alt annet stemmer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tremen trenger ikke være helt i vater, er vanlig at mange setter de opp med litt vinkel( som regel på non recessed trem's)

Jeg foretrekker mine helt i vater dog.

Tipper på kniveggene ettersom disse Charvel' ene bruker en rimeligere Lisensiert Floyd laget av mykere metal.

Vet om mange som bare har byttet til en ordentlig Floyd etter lignende problemer på disse(Alle produksjons Charvels bruker disse Floydene, et "lyst" innfall av Fender for å costcutte her!)

Godt forslag fra CF.

Mulig du kan utligne høydeforskjellen med en liten tvist på trussroden hvis det bare er snakk om en liten heving eller senking av Floyden

Endret av Debris

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

okei, skal prøve ^_^ takk for tips!
Todde det egentlig var OFR på de her jeg.
så kanskje det greieste bare er å bytte til en Gotoh floyd om det kke funker å vri studs 1/4 omdreining.
tipper dette bare kommer til å bli værre og værre etterhvert, hvis metalet er mykt.

Endret av Ampsheep

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange som tror det sitter original Floyd på disse og det er ikke rart, Fender prøver etter beste evne og tåkelegge det med måten

De merker den på.

Spekulativt rett og slett, men du må desverre opp på Charvel CS for å få OFR

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det er en bitteliten skade, kan det også forlenge levettiden/løse problemet ved å plukke alt fra hverandre, og file litt. Dette er omtrent som å tisse i buksa for å holde varmen, da herdingen på billige løsninger bare gjelder overflaten av delene.

Til vanlig er slike knivegger så skadet at det er langt over grensen for hva som kan fikses når man skal kikke på det, men det er en mulighet.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er da en Japan modell, så å sette på en ny Floyd koster jo nesten like mye som gitaren i seg selv.

Så skal prøve å fikse det sjøl først :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har samme problem med Edge zero 2 trem`en min.. jævli irriterende egentlig..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Vil ikke tro det skulle være noe problem :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil ikke tro det skulle være noe problem :)

nei, håper bare ikke det begynner å sprekke om det blir for mye press på treskruene.

har 2 sånne kit, så kan evt. bare sette på begge 2 :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Skullkrusher
   Stjeler ideen fra @tg1! Har alltid tenkt på å lage utstyrstråd, men en slags rig rundown er kanskje mer spennende. Velger å ekskludere gitarer og annet utstyr jeg ikke bruker regelmessig i bandene mine. Kan kjapt nevne litt om hva slags lydideal jeg har. Favorittgitaristene mine er Eddie Van Halen, André Olbrich, Andy LaRoque, Glenn Tipton og Michael Romeo. Musikken jeg hører på er 50% metall (speed metal, power/prog, black metal), resterende 80-talls hardrock, synthwave, prog rock, indie/americana.  
   Gitarene:
   Charvel San Dimas Style 1
   Har ikke hatt denne lenger enn fire måneder, men den har fått svært mye spilletid siden jeg bruker den i Keiser (black metal-bandet mitt). Kvaliteten på disse meksikanerne er svært god, spillbarheten er topp og alle tonevariasjonene har fått meg til å gå fra å være en fyr som spiller med bridge-humbucker på 10 hele tiden til at jeg leker meg med å splitte humbuckerne og bytte posisjon der det passer. Får veldig mange kommentarer på finishen på denne, negative fra samboeren, positive fra alle andre, noe som er veldig gøy. 


   Jackson King V Pro
   Denne har jeg hatt i snart ett år, og den får også mye spilletid, bare mest på øvinger og konserter og mindre hjemme. Bruker også denne i Keiser. Veldig fan av V-gitar live, siden man kan posisjonere de mot låret slik at de står stødig med halsen høyt (litt vanskelig å forklare!). Passer meg veldig bra siden jeg ofte må synge og spille småtricky riff samtidig. Har selvfølgelig satt opp denne med svært lav action. Foretrekker å bruke denne på låter med soloer siden accessen er så god nederst på gripebrettet. 

   ESP LTD MH-1000 Deluxe
   Denne kjøpte jeg ganske billig på Finn rett før sommeren. Dessverre oppdaget jeg at den hadde en sprekk i halsfestet som gikk litt inn i treverket. Jeg og selger ble enige om en ordning (sprekken var ikke nevnt i annonsen eller korrespondansen), så det ble så jeg beholdt gitaren. Sprekken er heldigvis stabil enn så lenge, og gitaren holder seg like godt i tine som de to andre FR-gitarene jeg har. Når alt dette er sagt er gitaren fantastisk å spille på. Etter dette bildet ble tatt har jeg byttet til to DiMarzio-humbuckere, ikke fordi jeg ikke liker EMG (liker EMG svært godt), men fordi jeg ville prøve noe annet. Bruker denne i et annet nyoppstartet band hvor vi spiller i drop D.

    
   Effekter:
   Jeg har et relativt kjedelig pedalbrett sammenlignet med de fleste på forumet her, men tenkte å forklare litt hvordan jeg bruker det. Pitchblack, TS-9 og Phase 90 går foran ampen, NS-2 og DD-3 i effektsløyfa. 95% av tiden spiller jeg med kun NS-2 på (ikke for å djente, men for at det skal være stilt når jeg ikke spiller), men når jeg spiller leads og soloer bruker jeg TS-9 og DD-3. Noen ganger bruker jeg Phase 90-en når det er et riff som skal fremheves, eller jeg bare vil spille Ain't Talking About Love på øvingslokalet. Ikke den mest essensielle pedalen, men veldig kul. Har også fotpedal til forsterkeren og spiller sjeldent på clean-kanalen uten delay på. Spiller i det hele tatt sjeldent på clean-kanalen. 
   Oppsettet ser langt fra pent ut, problemet er bare at når jeg setter sammen pedalbrettet pent og lekkert med rette linjer hjemme blir det bare så jeg tramper på to pedaler samtidig når jeg kommer på øving. Kjedelig når man kommer til soloen og tramper inn boost og tuner samtidig. ?

    
   Forsterkere:
   Peavey 5150 + Laney IRT412
   Har hatt Peaveyen min siden dagen siden vi spilte vår første gig med Keiser og har egentlig ikke lett særlig etter forsterkere siden den gang. Passer meg utmerket. Spiller oftest med low på 5, mid på 7 og high på 5 med både presence og resonance på rundt 5, alt avhengig av lokalets akustikk. Pre-gain på 3-4, avhengig av hvilken gitar jeg bruker. Kabinettet kunne jeg kanskje tenkt meg å bytte ut etter hvert, men synes det funker veldig bra til prisen. Har som regel med meg 5150-en på giger om ikke det er 5-6 band som spiller samme kveld og lydmann ønsker at bandene helst bruker samme utstyr. Kabinett brukes kun på øvingslokalet.

    
   Boss Katana 100
   Denne står på øvingslokalet til det andre bandet. Noen 5150 er det selvfølgelig ikke, men den spiller høyt som fy og låter svært bra. Jeg er av den oppfatningen av at alle burde ha en Katana! 

    
   Der har dere utstyret jeg bruker aktivt. Har noen få gitarer til, samt en bass, men disse brukes ikke i band. Tar gjerne imot tips til andre måter å bruke riggen min på, utstyr som hadde komplementert den osv. Når det er sagt er jeg svært fornøyd med hvordan det låter, og bruker omtrent aldri tid på skru lyd på øvinger.  
  • Av OsamaFetLaden
   Har kjøpt meg en scalloped neck for å se om det kan være noe for meg, og den har locking nut, så om det viser seg å vøre noe for meg tenker jeg på å sette sammen en superstrat m/ Floyd Rose. Alternativet er å fjerne locking nut-en og sette sammen en vanlig Strat. Jeg har bare eid én gitar med Floyd, og den var stilt inn til dive only og jeg hadde den bare noen måneder, så jeg har lite peil på dem. Observasjonen jeg har gjort gjennom årene er at gitarer med flytende Floyd som oftest har mer behagelig vibb, men ikke høres ut til å ha like god lyd som gitarer med Fender-trem. 
   Vil gjerne høre synspunkter på dette, samt råd om hvilken Floyd man bør satse på om man foretrekker Fender-lyd. 
  • Av siimen
   Hvor får man kjøpt en Charvel eller lignende 80-talls strat om dagen? Ligger ikke noe spesielt på finn.no som er aktuelt. 
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.