Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose problem på Charvel Pro Mod San Dimas


Ampsheep

Recommended Posts

Kjøpte denne gitaren nesten ubrukt for en stund siden.

funker helt fint hvis jeg tar en "dive bomb" da går den fint tilbake i stemming.
problemet er hvis jeg drar tremoloen bakover, da går den ikke tilbake, da blir alle strengene litt ustemt, for å rette opp dette må jeg da gjøre en "divebomb" igjen.

Hva skal jeg starte med for å løse dette problemet:

*nye fjærer?
* Ny tremolo blokk?
* Nye studs?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om tremen ikke er 100% i vater. Da blir det gjerne slik, eller alternativt at studs/knivegger er slitt.

Det er en annen mulighet. En mulig fiks er å avlaste floyden, drei studs 1/4 omdreining i den høyderetningen du helst vil ha, enten lavere eller høyere, og prøvespill. Da har kniveggene nytt anlegg, og det skjer at det løser problemet. Så er det da slik at du har endret høyden på strenger, og du kan få fretbuzz eller en mer tungspilt gitar, alt ettersom. Det er verdt et forsøk, da du bare kan reversere hvis det ikke løser noe.

Sjekk vater på trem først. Den "henger" gjerne hårfint på den ene eller andre siden, hvis alt annet stemmer.

Link to comment
Share on other sites

Tremen trenger ikke være helt i vater, er vanlig at mange setter de opp med litt vinkel( som regel på non recessed trem's)

Jeg foretrekker mine helt i vater dog.

Tipper på kniveggene ettersom disse Charvel' ene bruker en rimeligere Lisensiert Floyd laget av mykere metal.

Vet om mange som bare har byttet til en ordentlig Floyd etter lignende problemer på disse(Alle produksjons Charvels bruker disse Floydene, et "lyst" innfall av Fender for å costcutte her!)

Godt forslag fra CF.

Mulig du kan utligne høydeforskjellen med en liten tvist på trussroden hvis det bare er snakk om en liten heving eller senking av Floyden

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

okei, skal prøve ^_^ takk for tips!
Todde det egentlig var OFR på de her jeg.
så kanskje det greieste bare er å bytte til en Gotoh floyd om det kke funker å vri studs 1/4 omdreining.
tipper dette bare kommer til å bli værre og værre etterhvert, hvis metalet er mykt.

Edited by Ampsheep
Link to comment
Share on other sites

Mange som tror det sitter original Floyd på disse og det er ikke rart, Fender prøver etter beste evne og tåkelegge det med måten

De merker den på.

Spekulativt rett og slett, men du må desverre opp på Charvel CS for å få OFR

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er en bitteliten skade, kan det også forlenge levettiden/løse problemet ved å plukke alt fra hverandre, og file litt. Dette er omtrent som å tisse i buksa for å holde varmen, da herdingen på billige løsninger bare gjelder overflaten av delene.

Til vanlig er slike knivegger så skadet at det er langt over grensen for hva som kan fikses når man skal kikke på det, men det er en mulighet.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Link to comment
Share on other sites

bestemt meg for å sette på en: Floyd Rose RG Tremolo Stop, for å slippe problemet.

har gitaren stemt i E og skal bruke den i drop D noen ganger, venter på en EVH d-tuna i posten.

Tåler denne drop D med tanke på at det da legges mere press på?

evt også divebombs?

Vil ikke tro det skulle være noe problem :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.