Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken bass?


Magnus_SB

Anbefalte innlegg

Morn :D!

Ok, nå har jeg funnet ut at jeg burde skaffe meg en bass... jeg har bursdag om sånn ca. 1 uke og regner med at jeg får inn ett par tusen eller kanskje mer hvis jeg er heldig, jeg har ikke noe mer en det siden jeg nettopp kjøpte ny gitar. Jeg kan spille bass, men jeg kan ingenting om dem (har spilt på dem i musikkbutikker og sånn) den trenger ikke ha dritbra kvalitet, fordiiii jeg skal bare bruke den til innspilling (Siden jeg spiller inn en del bandcovere fortiden) og jeg blir gal av programmert musikk.

Jeg trenger vel kanskje en forsterker også da... :P Her har jeg heller ingen anelser.... Jeg kan vel egentlig bare plugge den inn i lydkortet, men jeg liker bedre å ta opp med mic.

Musikk jeg spiller er Mest Blues Rock (Jimi Hendrix, SRV, Eric Johnson, Clapton), en del Punk Rock (Oslo ess, Green day, Rise Against osv...), Og litt Hard Rock og klassiske rocke band som Led Zeppelin, AC/DC, Guns n roses osv. osv...

tja, det var vel alt :)

(Jeg har alltids muligheten til å tjene litt ekstra hvis det er ganske små prisforskjeller, og ganske store klavitetsforskjeller)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=41852672&searchQuery=

Så bruker du den siste 500-lappen på en kul pickup fra GFS. Forsterker hadde jeg ikke giddet, kjør rett i lydkortet og med ampsim, evt finn deg en bass-pod eller tilsvarende. Du skal ganske høyt opp i pris på bassamp for finne noe som låter kulere enn dagens ampsim til opptak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

^^^ kjøp den og bruk pickupen som er der inntil videre.

Skal du ha bassforsterker så ville jeg spart de 500 kronene og spart litt til så du kan få deg en amp som er kraftig nok og låter bra. Eller kjøp en gammel Peavey bassamp. Tunge som bly men spiller høyt nok ihvertfall.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=42006037&ov=web

Endret av sarge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm. Siden Squieren jeg linket til kosta 4500 ny så er det kanskje en av de kulere Squier-seriene, og da kan pickupen funke. Pickupsa som sitter i standard-squier er virkelig ikke noe å samle på, og anbefales virkelig å bytte ut! Men klart, prøv selvsagt før du bytter pickups. Det kan jo duge.

Ellers er ampen som sarge linker til en kanon amp til den prisen, men om den låter bedre til opptak enn ampsim er jeg ikke helt sikker på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går like rundt.

Skal du spille inn med bass, så glem forsterker. Når man spiller på en scene,blir bass- signalet gjerne plukket opp av en DI- boks, og forsterkeren på scena brukes som monitor til bassisten og intet annet. Det er nemlig helt andre utfordringer ved å mikke opp en bassamp enn en gitaramp slik at det låter som det skal.

I tillegg til de som er nevnt,har både Ibanez og faktisk Cort en rekke basser du kan få tak i for en billig penge. Cortbasser er bedre enn gitarene de selger, og er stort sett røverkjøp i forhold til prisen. Du betaler jo lite for navnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips. Er dette:

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=41631331&searchQuery=cort%20bass

den samme som:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=31803&artno=198444

Dette?
Isåfall virket jo det som en god deal det. Det eneste dumme var at den var grønn....
Fikk litt lyst til å spare til en Fender Mexico bass egentlig da

Endret av Magnus_SB
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du bare skal spille inn bass behøver du absolutt ikke ha forsterker. Hvis du kjøper deg en passive bass vil anbefale å skaffe deg en preamp som for eksempel en Darkglass Electronics b7k. Med 4-band eq kan du tweeke lyden til akkurat hvordan du vil ha den. Skaffer du deg en aktiv kan dette gjøres på bassen.

I motsetning til gitar kan du kjøre bass rett i lydkortet og få en fin lyd! Hvis du absolutt vil ha en forsterkerlyd kan du bare legge til en ampsimulator i innspillingsprogrammet ditt.

Endret av simenandreas
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser jo ut som den samme bassen, men 4sound kan da ikke forvente å selge noen av den der? I forhold til prislisten er den en tusenlapp overpriset.

http://www.gemusikk.no/shop/?page=products.asp&pg=1303

Dette er da en av de rimelige Cort-bassene, og som sagt, man kan gjøre skikkelige røverkjøp på litt dyrere saker.

ikke det at det var noe feil med denne, ser ut som en riktig grei deal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.