Web Analytics
Jump to content

Hvilken bass?


Magnus_SB

Recommended Posts

Morn :D!

Ok, nå har jeg funnet ut at jeg burde skaffe meg en bass... jeg har bursdag om sånn ca. 1 uke og regner med at jeg får inn ett par tusen eller kanskje mer hvis jeg er heldig, jeg har ikke noe mer en det siden jeg nettopp kjøpte ny gitar. Jeg kan spille bass, men jeg kan ingenting om dem (har spilt på dem i musikkbutikker og sånn) den trenger ikke ha dritbra kvalitet, fordiiii jeg skal bare bruke den til innspilling (Siden jeg spiller inn en del bandcovere fortiden) og jeg blir gal av programmert musikk.

Jeg trenger vel kanskje en forsterker også da... :P Her har jeg heller ingen anelser.... Jeg kan vel egentlig bare plugge den inn i lydkortet, men jeg liker bedre å ta opp med mic.

Musikk jeg spiller er Mest Blues Rock (Jimi Hendrix, SRV, Eric Johnson, Clapton), en del Punk Rock (Oslo ess, Green day, Rise Against osv...), Og litt Hard Rock og klassiske rocke band som Led Zeppelin, AC/DC, Guns n roses osv. osv...

tja, det var vel alt :)

(Jeg har alltids muligheten til å tjene litt ekstra hvis det er ganske små prisforskjeller, og ganske store klavitetsforskjeller)

Link to comment
Share on other sites

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=41852672&searchQuery=

Så bruker du den siste 500-lappen på en kul pickup fra GFS. Forsterker hadde jeg ikke giddet, kjør rett i lydkortet og med ampsim, evt finn deg en bass-pod eller tilsvarende. Du skal ganske høyt opp i pris på bassamp for finne noe som låter kulere enn dagens ampsim til opptak.

Link to comment
Share on other sites

^^^ kjøp den og bruk pickupen som er der inntil videre.

Skal du ha bassforsterker så ville jeg spart de 500 kronene og spart litt til så du kan få deg en amp som er kraftig nok og låter bra. Eller kjøp en gammel Peavey bassamp. Tunge som bly men spiller høyt nok ihvertfall.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=42006037&ov=web

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hmm. Siden Squieren jeg linket til kosta 4500 ny så er det kanskje en av de kulere Squier-seriene, og da kan pickupen funke. Pickupsa som sitter i standard-squier er virkelig ikke noe å samle på, og anbefales virkelig å bytte ut! Men klart, prøv selvsagt før du bytter pickups. Det kan jo duge.

Ellers er ampen som sarge linker til en kanon amp til den prisen, men om den låter bedre til opptak enn ampsim er jeg ikke helt sikker på.

Link to comment
Share on other sites

Det går like rundt.

Skal du spille inn med bass, så glem forsterker. Når man spiller på en scene,blir bass- signalet gjerne plukket opp av en DI- boks, og forsterkeren på scena brukes som monitor til bassisten og intet annet. Det er nemlig helt andre utfordringer ved å mikke opp en bassamp enn en gitaramp slik at det låter som det skal.

I tillegg til de som er nevnt,har både Ibanez og faktisk Cort en rekke basser du kan få tak i for en billig penge. Cortbasser er bedre enn gitarene de selger, og er stort sett røverkjøp i forhold til prisen. Du betaler jo lite for navnet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. Er dette:

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=41631331&searchQuery=cort%20bass

den samme som:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=31803&artno=198444

Dette?
Isåfall virket jo det som en god deal det. Det eneste dumme var at den var grønn....
Fikk litt lyst til å spare til en Fender Mexico bass egentlig da

Edited by Magnus_SB
Link to comment
Share on other sites

Hvis du bare skal spille inn bass behøver du absolutt ikke ha forsterker. Hvis du kjøper deg en passive bass vil anbefale å skaffe deg en preamp som for eksempel en Darkglass Electronics b7k. Med 4-band eq kan du tweeke lyden til akkurat hvordan du vil ha den. Skaffer du deg en aktiv kan dette gjøres på bassen.

I motsetning til gitar kan du kjøre bass rett i lydkortet og få en fin lyd! Hvis du absolutt vil ha en forsterkerlyd kan du bare legge til en ampsimulator i innspillingsprogrammet ditt.

Edited by simenandreas
Link to comment
Share on other sites

Ser jo ut som den samme bassen, men 4sound kan da ikke forvente å selge noen av den der? I forhold til prislisten er den en tusenlapp overpriset.

http://www.gemusikk.no/shop/?page=products.asp&pg=1303

Dette er da en av de rimelige Cort-bassene, og som sagt, man kan gjøre skikkelige røverkjøp på litt dyrere saker.

ikke det at det var noe feil med denne, ser ut som en riktig grei deal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.