Web Analytics
Jump to content

Group/FX track problem ved panning


Recommended Posts

Hei

Jeg har et problem i forhold til Panning når jeg benytter meg av Group channel/tracks i Cubase 6.5

Eksempel:
Jeg har fire rytme gitar spor som jeg ønsker å benytte bla. samme Vst amp rack preset på.
jeg panner 2 spor til høyre og 2 til venstre og sender de til en Group channel med Vst amp rack som insert.
Det som skjer da er at jeg får lyd fra begge høytalere, både på inspilling og avspilling.
Panner jeg Group channel til en av sidene så får jeg lyd bare på den siden jeg panner til, men hvis jeg må lage en group channel for høyre og en for venstre spor, så er det ikke mye til hjelp. Det blir egentlig mer rot føler jeg.
Jeg har prøvd alle varianter av mono og stereo spor både på group channel og de sporene jeg sender til group channel, men det betyr ingen ting virker det som.
Jeg har funnet forklaringer på nettet, der står det at om jeg oppretter 4 audio mono spor, panner 2 til høyre og 2 venstre og sender til en stereo group channel som ikke er pannet til noen av sidene, så vil fortsatt panningen på de individuelle sporene bestå. Det gjør det altså ikke hos meg... Noen som har peiling på hva jeg gjør galt?

Mvh

Roy
Link to comment
Share on other sites

Fungerer panninga om du dropper VST Amp Rack på gruppekanalen?

Det var et veldig godt spørsmål, så jeg gikk å sjekket. Hadde ikke så god tid, men byttet ut VST amp rack med en annen effekt på gruppekanalen. Det kom helt klart mer lyd ut av høytaleren som sporet var pannet til, men det kom også litt lyd fra den andre høytaleren selv om jeg panner 100% til sidene. weird?

Link to comment
Share on other sites

Sjekker ut seinere i kveld, men i Teorien skal det jo gå det jeg har prøvd på med å sende de inviduelle sporene til en grouptrack med VST amp rack. Panningen på de inviduelle spora skal bestå om jeg sender de til en stereo grouptrack. Så enten er det noe galt med VST Amp rack eller så gjør jeg noe galt et eller annet sted. Hva gjør du når du panner? bare drar panninga til sidene eller er man nødt til å velge left og right output? Bruker Cubase 6.5 om jeg ikke har nevnt det

Link to comment
Share on other sites

Du må sette VST Amp Rack til å kjøre i stereo, inne på Configuration-fanen. Du må for øvrig kjøre med hard pans, altså 100% høyre eller venstre. Noe annet takler den ikke.


Hvis du fortsatt hører noe bleed i motsatt kanal, da har du sannsynligvis en eller annen effekt lenger ned i sløyfa di som gjør dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.