Web Analytics
Jump to content

Forsterker-sikringer


Recommended Posts

Så jeg har en blackstar ht-20head forsterker med med sikring på "t250mAL 250v". Den har gådd til f***. Og min kompis har en marshall haze 15, som også har gådd til f***. På hans sikring står det merkelig nok "t250mAE 250v". Med en E!

-Problemet er at jeg ikke kan finne sikringer på "t250mAE" på nettet!

Så er "mAE" det samme som "mAL", eller er det noe helt annet?

Bare for å være på den sikre siden før vi setter en "mAL" sikring inn i marshall forsterkeren, så vi ikke brenner opp/sprenger den eller lignende. :rolleyes:

Og hvor får man isåfall tak i "mAE" sikringer?

Er kansje ikke så altfor mange som vet så mye om slikt her, men tenker det er verdt et forsøk siden det har litt med gitarforsterkere å gjøre. :blink:^_^

Link to comment
Share on other sites

Det skal nok ikke være noe farlig å bruke en helt vanlig T250mA sikring. De er slow blow uansett.

Bokstaven L er vel kode for at det er glass-sikring, mens E kanskje er noe annet materiale? Kan dette bekreftes av dere?

Det skal uansett stå på panelet hvilken sikring som skal være i.

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Jeg redigerte innlegget mitt fordi det var litt kronglete å forstå, men T250mA skal ikke være noe problem å sette i på begge to.

Takk for svar! Så var det å få tak i sikringene... På clas ohlson hadde de kun raske sikringer. (altså f, ikke t) Noen tips annet enn å bestille på nett?

Link to comment
Share on other sites

Ble litt nysgjerrig selv på hva E'en og L'en sto for, og googlet litt rundt. Så vidt jeg kunne finne så indikerer det "breaking capacity" på sikringen. http://highfields-arc.co.uk/constructors/info/fusecolours.htm

Uten at jeg fant noe særlig mer info om dette, så føler jeg meg ganske sikker på at forskjellen ikke vil ha praktisk betydning i denne sammenhengen (magefølelsen min sier at denne nok ligger godt over det du trenger uansett), så om de andre parametrene stemmer ville jeg sett bort fra om det står L eller E.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.