Web Analytics
Jump to content

Best kondensatormikrofon for vokal/ akk. gitar


Esp_ltd@95

Recommended Posts

Heisann, har kjøpt meg ein Presonus Audiobox 22vsl, som er eit lydkort ein kan bruke kondensatormikker med. Er det lurest å kjøpe ein god mikrofon for både gitar og vokal, eller å kjøpe to billigere mikker og bruke ein til vokal og ein til gitar? Kva mikker er anbefalt? Vil helst ikkje gå over 2000 nok. Om det er ein mikrofon som har potensiale til andre ting som fks. mikke trommesett er jo også det eit pluss :) På førehand takk!

Link to comment
Share on other sites

Rode sin NT serie funker jo bra spesielt NT-55 (studiopar er nydelig på akkustisk gitar), selv har jeg en sE-4 som jeg bruker mye på akkustisk gitar, og låter meget fint. På vokal blir slike cigar-miccer ofte litt for følsomme. Jeg vil defintivt anbefale en stormembran mic dersom du vil bruke den på flere bruksområder, som du nevner på både vokal og gitar.

microfoner jeg har god erfaring med i din prisklasse:

Stormembran:

AKG Preception

Sure PG42

Småmembran (cigar)

Se4

NT-55

Alle disse er knall miccer til under 2 lapper.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Brodern har NT-1A, og er knallfornøyd med den. Han betalte vel 1800 elns for en pakke med mikrofon, holder, popfilter og kabel.

Ellers vet jeg at Behringer har noen stormembraner (C1 elns?) som har fått skryt for å være gode budsjettmikrofoner. Disse får du vel to av for samme prisen.

Link to comment
Share on other sites

Nt-1 er en helt kurant lav-budsjets stormembran mikrofon. Det er en mic som er ofte brukt og et godt utgangspunkt da den er rimelig populær blant hobbyprodusenter / musikere. Hvis du kommer over en PG42, vil jeg anbefale den på det sterkeste dersom det er denne typen mic du går for.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.