Web Analytics
Jump to content

Hjelp med u-lyder


creasedjff

Recommended Posts

Hei.

I dag kjøpte jeg en Morgan akustisk gitar (Stålstrenger). Jeg gikk glad hjem med den og pakket den frem.

Da jeg var ferdig med å tune den (Standar tuning), og skulle spille merket jeg at når jeg spilte på 14 fret på G å B strengene kom det en slags buzze-lyd, dette kom også på både 13 og 14 fret på High E (Den lyse).

Så det jeg lurer på er hva kan dette være?

Jeg ser også at de tjukke strengene har noen svarte prikker på seg, kan dette ha noe å si?

Gitaren er ny.

Hilsen Creasedjff

EDIT: Når jeg "Tapper" de fretsene som "buzzer" så kommer det nesten clean lyd, bare ikke når jeg spille normalt

Gitaren kan også kobles til forsterker

Å gitaren kostet 2200kr

Edited by creasedjff
Link to comment
Share on other sites

Hei,

Jeg ville levert den tilbake igjen, grunnen til at den klirrer er fordi strengene ligger for nærme gripebrettet og klirrer derfor borti båndene når du spiller. Dette kan fikses ved å justere salen i broen. Jeg har aldri hatt inntrykket av at Morgan er av særlig høy kvalitet, men uavhengig av merke burde vel ikke en ny gitar lage "buzze" lyder:)

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Straymond har et poeng, men siden problemet sitter så høyt som 13 / 14 bånd på en akustisk, så spørs det om truss rod har noen innvirkning.

Jeg tipper det er et eller flere bånd som sitter litt høyt på "diskant-siden" (f.eks 15 eller 16 bånd), og kanskje må presses ned eller files litt. Tror ikke dette er helt uvanlig på gitarer i dette segmentet, så det er ikke sikkert at å bytte den i en ny gitar er løsningen. Kanskje vel så bra om butikken har en kyndig som villig til å fikse litt på båndene der.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.