Web Analytics
Jump to content

Headphones


JRV

Recommended Posts

Skal gjøre dette enkelt:

Jeg skal kjøpe nye headphones, noen som funker både til "studio"-bruk (redigering og innspilling av musikk) og lytting til musikk (indie, rock, alternative, folk, metal... noe allsidig, altså). De bør være ganske portable (men trenger ikke å være ultraportable), da jeg skal bruke dem på bussen/skolen/flyet etc. De bør også være lukkede, men trenger ikke å ha aktiv støydemping. Jeg er veldig opptatt av at de skal være behaglige å ha på! Og en ting til - de må kunne brukes fint uten amping eller å være koblet til eksternt lydkort.

Pris: <2000kr, gjerne så billig som mulig.

Har sett på disse:

Audio-Technica ATH-M50

KRK KNS-8400

Harman/Kardon CL / BT

B&W P5

Men det finnes sikkert mange flere gode headphones der ute :-)

Hva bør jeg velge?

Link to comment
Share on other sites

Kjøp Beyerdynamic DT770. Da har du nok mest igjen for pengene :) kanskje ikke de peneste, men de låter drøyt bra!

Synes det er verdt å nevne at det er best å styre unna aktiv støydemping.

Edited by matt
Link to comment
Share on other sites

Dt770 er bra, men mp3/telefonen din kan slite med å drive headsettet fordi det er 80ohm.

Hadde samme dilemma for 3 uker siden. Jeg gikk for ath-50. Eneste negative jeg har å si om det er at du blir svett på øra (derfor bestilt nye puter som ikke er "skinn")

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

DT770 låter konge de. Men som folk sier her så er det litt problematisk med mobiler! Prøvde med iPhone 5 og en innspilling som var relativt høyt mastret, måtte nesten dra på fullt. Det blir kjipt hvis man skal sitte på en bråkete buss og høre på en master fra 80-tallet... MEN, de finnes i 32 ohm også, og da blir det noe helt annet. Koster mer, men fortsatt under 2k :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Fikk et par Beyerdynamic DT770 Limited Edition 32 ohm i dag i forsinka julegave av kona. (Jada, litt seint, veit det, skulle egentlig ha ny mobil, men klarte aldri å bestemme meg). Du verden for en fantastisk lyd og fett lydbilde! Kan nevne at de har litt høyere entusiastkurve enn de vanlige DT770; større lydbilde, litt mer bass og litt mer prescence i mellomtonen, bittelitt neddempa diskant, men samtidig nokså ufarga. Just the way I like it! Høres til og med hi-fi ut med MP3 på mobilen. Anbefales! Bakdelen er sjølsagt at alle de gamle miksene mine høres ut som de er blanda i en bøtte... Er derimot litt skeptisk til at de er laga i Tyskland og det står et digert "88" på pakka... :D

Har hatt fire sett hodetelefoner de siste par åra, men har ikke vært fornøyd med noen av dem bortsett fra et billig Koss Titanium-sett jeg bruker til tracking.

Takker for ekstremt god service på Backstage Sandvika!

Link to comment
Share on other sites

Sennheiser HD201 er en ubestridt vinner hos meg. Låter finfint, koster 200 riksdaler. Har ett sett hjemme, ett på jobb, og ett på hytta. Har fått det servert i studio også (men da for monitoring, hadde nok ikke mikset med samme sett).

Edited by PerA
Link to comment
Share on other sites

Min billigfavoritt er Koss KTX Pro Titanium. Koster vel rundt 200 spenn. Glimrende til tracking og spiller veldig entusiastisk uten å bli masete. Mye god lyd for penga, bakdelen er at byggekvaliteten ikke er verdens beste.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.