Web Analytics
Jump to content

Absolution pt. 2 (Låtskisse, rough mix)


Christopher S

Recommended Posts

Regner med du er åpen for, og ønsker innspill? Personlig, er jeg ikke så stor fan/gått litt lei av den type intro du har valgt: Gitarriff med cleadlyd->trommer og vrenggitar kommer inn litt->trommer og vrenggitar kommer inn for fullt, mens cleadlydåpningsriffet fortsetter. Jeg synes som regel det er en kjedelig måte å starte sanger på, men det avhenger jo også mye av hvor fett (man synes) riffet er. Når det er sagt, så elsker jeg vrenglyden du har skrudd. Grisefett i mine ører. Ellers synes jeg kanskje låta, eller nærmere bestemt riffene og akkordene, blir litt ensidige i lengden. Det hjelper med breaks og ulike partier, men skulle gjerne blitt bydd på noen akkordmessige overraskelser. (Vanskelig å forklare bedre, med mitt noe begrensede låtoppbygningsfaglige ordforråd). Uansett, alt sett under ett, du gjør deg på ingen måte bort med denne låta.

Link to comment
Share on other sites

Innspill er helt lov. Setter pris på ærlige meninger!

Oppskriften på introen er ikke ny, men det er en oppskrift jeg har sansen for. Skjønner dog godt at du ikke er blodfan av den!
Når det gjelder akkordmessige overraskelser, er det faktisk litt begrensete hva jeg "kan" gjøre. Denne låta er en del av et konseptalbum, dermed har det vært førsteprioritet å holde meg til tema, gjenbruk av melodi/stemning, partier, fraser, osv.
Man skal allikevel ikke se bort ifra at akkorder kan voices annerledes, i tillegg vil det også komme vokal som i praksis kan gjøre enorm forskjell. Nesten alle akkordene er jo kjønnsløse (5'er akkorder), så vokalen får stort ansvar i å fylle ut og "lage akkorder" med kompet.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.