Web Analytics
Jump to content

Cubase eller Pro Tools?


Recommended Posts

Hei jeg driver å bygger opp et hjemme studio fra bunnen av og trenger litt hjelp av noen som har erfaring.

Jeg skal først og fremst tar opp gitar, men jeg bruker også midi trommer og skal kjøpe et midi keyboard.

Jeg tenkte å kjøpe en Macbook pro med 8 gb ram, er dette nok eller må jeg kjøpe noe kraftigere?

Også lurte jeg på hvilket program jeg burde kjøpe. Jeg spiller først og fremst rock, men jeg vil også ha muligheten til å bruke midi til blant annet strykere og orkester.

Ut ifra det jeg har lest meg opp på så er det cubase som skal være best til både behandle midi og gjøre opptak. Er dette riktig eller er Pro Tools bedre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg personlig bruker Cubase, men jeg tror ikke det er noe bedre eller dårligere enn Pro Tools, eller Logic for den saks skyld. Om det finnes trial-versjoner, så prøv de alle og se hvilket grensesnitt som passer deg best. Grunnen til at jeg bruker Cubase er fordi jeg alltid har brukt det, og gidder ikke sette meg inn i en ny måte å gjøre ting på.

Link to comment
Share on other sites

Ut ifra det som jeg har forstått så har pro tools en fordel med at det er det de fleste bruker i musikk industrien profesjonelt, derfor er det letter å dele filer/prosjekter med pro tools. Men cubase skal ha flere plugins osv. Logic har jeg hørt går mye ut på det samme som pro tools, det er derfor jeg tenkte at jeg ikke skal bruke det. Hvis jeg først kjøper et program basert på opptak kan jeg likså godt kjøpe det som de fleste bruker profesjonelt...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker også Cubase. Mest fordi det var det jeg begynte med. (eller egentlig Nuendo da, men det er jo det samme...) At ProTools blir brukt av de fleste proffe lydstudio her til lands, er jo et poeng, men ellers tror jeg det blir smak og behag. I mitt tilfelle tror jeg i hvert fall ikke at jeg hadde kommet til å få til ting i ProTools som jeg ikke greier i Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Fordelingen ProTools vs Cubase (Nuendo) ligger på ca 60/40 profesjonelt sett, der Cubase har den voksende andelen. Dette er fordi Cubase baserer seg på .VST-teknologi, der ProTools kjører .RTAS (dette er snakk om Plug-ins). VST-plugins er mye lettere å kode, og konfigurere, og således er det også tonnevise av eksepsjonelle freeware VST-plugins (eller billige sådan). Der man med ProTools gjerne må bruke noen tusenlapper på en tilstrekkelig samling med gode plugins (kompressorer, EQ'er, klanger, delayer og litt forskjellig), kommer man like godt ut av det med VST'er til en tidel av prisen ofte.
Brukergrensesnittet er nokså likt, personlig foretrekker jeg Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er velger alltid ProTools foran Cubase. Foretrekker grensesnittet og arbeidsflyten i ProTools, og jeg synes mix-vinduet er mye mer oversiktlig i PT enn i C.

På den andre siden er Cubase langt mer åpen for tredjeparts plugins, etc. Men jeg er ikke så vill på plugins.

Link to comment
Share on other sites

Det er faktisk et godt poeng. I cubase-verdenen er det lett å bli revet med på plugins, så når den tid kommer at du skal reinstallere pcen, så bruker man uker, ofte måneder, på å få alt på plass igjen.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Du kan få til omtrent det samme på de fleste musikkprogrammer i dag. Cubase og Logic skal være bedre enn PT på midi, PT litt bedre/ enklere på ren audioeditering osv. Hvis du er helt fersk, kan det være lurt å velge et program som flere av de du kjenner bruker. Kompis-support er gull!

Selv bruker jeg Cubase7, men vurderer å gå over til Studio One Pro. Dette pga at Studio One har endel smarte løsninger som bedrer arbeidsflyten. Ser ut til å være et veldig bra program, og er samtidig mye billigere enn både Cubase og PT.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil absolutt anbefale Pro Tools. Jeg har brukt det i snart 5 år og har ikke angra et eneste sekund. Det er veldig stort, men samtidig lettfattelig. Det er aldri vanskelig å forstå hvordan man skal gjøre ditt eller datt, alt er logisk lagt opp. Jeg kan heller ikke forstå at noen skal være spesielt mye bedre på MIDI per i dag, Pro Tools har hatt glimrende MIDI-support helt fra versjon 8 (og nå kommer 11 om noen uker). Hva gjelder lydfiler er det vel en kjent sak at PT er det greieste programmet å jobbe med. Styr ihvertfall unna Logic ettersom det kun støttes på Mac. Ikke et dårlig program, men jeg vil ikke anbefale noe som kun finnes for ett OS.

Edited by Dellers
Link to comment
Share on other sites

Jeg blir nødt til å bruker plugins av forskjellig typer fordi jeg bare kan spille gitar og trommer selv. Jeg kan også nevne at jeg er 19 år og student så jeg er ikke akkurat millionær, så alt blir på budsjett...

Som nevnt tidligere hadde jeg tenkt meg å kjøpe en mac, men hvis logic bare er tilgjengelig til mac tror jeg at jeg dropper det siden det kan skape problemer hvis jeg skal dele filer med en som bruker pc.

Hehe jeg sliter med å bestemme meg, jeg vet at m-box lydkortet har pro tools som følger med, og at det skal være bra. Er det noen lydkort som det følger med cubase som fungerer bra, men som ikke koster for mye?

Link to comment
Share on other sites

Hvis man kjøper en UR28M følger cubase artist med, er dette et bra program eller burde jeg kjøpe hele cubase?

Det kommer nok til å funke for deg i starten, men du vil fort finne ut at du trenger fullversjonen :)
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.