Web Analytics
Jump to content

Jordingsfeil i Les Paulen min?


Recommended Posts

Nå har jeg testet på tvers av flere pickupsett, og jeg får mye støy så lenge jeg ikke tar på brua, strengene eller potene.

Det eneste jeg kan mistenke nå er at vaieren fra brua som gir jording er løs, den har veldig mye bevegelse i hullet den kommer ut av.

Har noen vært borti noe lignende? Eventuelt, andre forslag til hva som kan forårsake det? Det skal nevnes at jeg bor i gammel leilighet og med det ikke har tidenes mest habile elektriske anlegg, så det er ikke umulig at strømmen her har noe med det å gjøre, jeg har ikke fått testet gitaren i øvingslokalet på en god stund.

Link to comment
Share on other sites

Du kan også sjekke at jord- og signalledningene er koplet riktig på jackutgangen. Jeg gjorde den fiffige feilen på min gitar.... Men, hvis jeg husker rett så var symptomet mitt "omvendt" at jeg hadde støy når jeg tok på strengene.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg har også loddet noen, men du vet selv med 50-50 sjangs så fåkker en det til i ny og ne :D. Det var ihvertfall en helt avsindig forbedring når jeg fikk snudd koblingen.

Ville gått gjennom noen eliminasjons-skritt som å teste med andre kabler, andre forsterkere, andre vegguttak o.l.

Hvordan/når oppsto problemet? Etter bytte av pickup?

Link to comment
Share on other sites

Jeg sjekka akkurat med en annen humbucker-gitar, samme støyen. Den gitaren er stock, så jeg kan vel anta at det ikke er noe galt med den. Da er det nok noe hos meg som forårsaker det. Det kan jo også være kjipe komponenter i begge gitarene, men LPen er jo potene CTS, riktignok med ganske tynne ledninger, men det burde vel ikke være et problem.

Jeg trenger et multimeter forøvrig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.