Web Analytics
Jump to content

Hjelp til å koble til ekstern klang i Cubase Elements 6


Recommended Posts

Hei!

Innkjøp av nytt lydkort (MOTU Ultralite) tvang frem innkjøp av ny innspillingsprogram. Prøvde først Sonar,

men likte ikke helt programmet. Så derfor tenkte jeg meg inn i Cubase-verden, og kjøpte derfor Elements 6

som jo er et rimelig alternativ - men dog ikke uten begrensninger...

Og ganske riktig har jeg støtt på en utfordring.. Planen er å ta opp en akustisk gitar på ca 4 spor (noen spor med lyd

fra eksterne mikrofoner og noen med lyden fra interne mikrofoner), og senere mikse og legge på en passende klang.

Og nå har jeg en stereo klang fra Fishman som jeg ønsker å bruke.. Men når jeg går til Devices > VST Connections,

så er det ikke noe tab for External FX slik det er i andre versjoner av Cubase (ser jeg på YouTube)..

Er det likevel noen mulighet for å løse dette problemet i Elements? Skulle helst hatt klangen på en egen buss slik at

jeg kunne lagt den til på de ulike sporene etter ønske.

Takk for all mulig hjelp!!

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Har du sett om den ligger under Inserts på sporet? Den er installert ikke sant?

Jeg har cubase elements 6 selv, og bruker eksterne klanger, riktignok fra en annen produsent (waves). Men jeg når disse fra Inserts.

Jeg bruker også vanligvis å lage dedikerte effektspor hvor jeg ruter vanlige spor gjennom.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Ableton, men har en gammel versjon av Cubase Limited 4. Om du går til Devices > Plug-In Information kan du legge til nye Vst-instrumenter ved å trykke Vst Plug-In Paths og deretter Update.

Du legger klang på de forskjellige sporene under Inserts. Du kan også legge til effekter på masterbussen om du åpner mixeren. :)

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips!

Burde nevnt at klangen er hardware. Det er en stereo pedal (to jack ut og to jack inn) som jeg ønsker å bruke på prosjektet. Så etter at jeg har tatt opp en låt (med ca fire spor), så ønsker jeg å legge på klang ved å koble pedalen til lydkortets in- og output..

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg ikke husker feil, så må du lage denne bussen. Jeg har aldri brukt den versjonen du har, men har brukt eldre versjoner, og der må man opprette bussen i prosjektet.

Når det er sagt, så tviler jeg vel egentlig at en gitarpedal har bedre klang enn VST- plugins, men du har sikkert grunner du ikke har nevnt som gjør at du vil bruke den.

Link to comment
Share on other sites

Ok, trenger desverre litt "hands on" hjelp for å komme i mål her... Jeg (tror jeg) har skjønt hvordan jeg lager en bus med en intern effekt. Jeg oppretter en FX Channel, legger på en effekt, aktiverer og setter innstillingene på effekten, og så går jeg til selve sporet og henter opp denne FX kanalen under SENDS og voila.. så kan jeg velge hvor mye av denne effekten som blir lagt på sporet...

Men når jeg skal lage en bus for den eksterne hardware-klangen... Hvis jeg lager en FX Channel og velger at den skal sende til hardware-klangen (dvs. sende lyden til den output-porten på lydkortet som er koblet til input på klangen)... Hvor skal jeg da hente inn igjen klangen fra den input-porten på lydkortet som som er koblet til utgangen på klangen? Under INSERTS delen på FX Channel så får jeg bare opp de pre-innstallerte medfølgende Plug-ins.. ingen mulighet for å motta lyd fra noen av portene på lydkortet... Det eneste stedet jeg kan sette opp hvor jeg skal motta lyd fra en bestemt port er på selve sporet... Men da må jeg jo overlate alle muligheter for styring av signalet til selve den eksterne pedalen, og således forsvinner alle fordelene med å organisere klangen i en bus.. hvis det var mulig å forstå...??

PS: Pedalen jeg har tenkt å bruke er denne: http://www.fishman.com/product/afx-reverb-acoustic-effects-pedal Må jo selvsagt teste den opp mot de interne klangene, men har likt denne klangen svært godt til nå...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri brukt hardware-effekter, men trodde jeg skjønte hvordan man satt opp rutinga. Men nå ser jeg problemet ditt. For du vil rute dette signalet tilbake til effektsporet ikkesant?

Det nærmeste jeg har gjort er å reampe en gitar, men da tar jeg jo opp et nytt spor med gitaramp.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg tror vi er ved problemets kjerne her.. I større versjoner av Cubase så finnes det under VST Connections en External FX tab hvor man legger inn send/return på en ekstern effekt. Men denne tab'en fins ikke i Elements 6.

Jeg kan selvsagt gjøre et opptak av en låt og bruke klang i lydkortet eller i Cubase som "hjelp" under innspilling, men så når jeg vil mikse sporene og heller legge på den eksterne klangen, så må jeg rute sporene ut via lydkortet og så ta dem opp på nye spor fra inngangene på lydkortet som er koblet til klangens utganger.. Dette er jo tungvindt, og jeg må stille inn level på selve Fishman AXF Reverb-pedalen, og mister muligheten for å ha ulik mengde klang på hvert spor...

Men ser foreløpig ingen annen utvei... Får håpe at det fins en softwareklang som kan matche Fishman-pedalen da.. så blir verden litt enklere..

Igjen... takk for all hjelp!

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Takk for tips! Det er en jungel av klang der ute.. Gjort noen nye erfaringer.. F.eks. at algoritme reverb passer min smak best, og at ytterst få gratis reverb holder mål.. Gikk til slutt for 112db Redline Reverb. Kosta ca 100-150 dollar, men den låter kule!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.