Web Analytics
Jump to content

Gitar, potmeter, coil-split, mista LP lyden..


Ruck Fussia

Recommended Posts

Jeg fant ut at jeg ville ha coil-split på begge humbuckerne i Les Paul'en min (Gibson Les Paul Classic 1960 Reissue '98), og jeg bytta ut begge volumpottene mot to 500K push-pull potter. Loddinga gikk greit og alt funker som det skal. Jeg visste på forhånd at 500K potter ville få gitaren til å låte litt lysere/"klarere", men jeg trodde ikke det skulle bli så ekstremt som det ble, Les Paul'en låter ikke som en Les Paul lenger i humbucker-modus.. :( Pickupene som sitter i er stock Gibson 496R og 500T. Er det noen her inne som har en smart løsning på dette?

Edited by Ruck Fussia
Link to comment
Share on other sites

Du må ha gjort noe feil, for 500k er vel originalt i den gitaren..

Edit: ser du sier 300... Sikker på det?

Jeg mener at det er 300K pots i disse, men jeg ville ikke satt penga mine på det.

500T låter jo ikke som Les Paul i utgangspunktet, kanskje det er der problemet ligger? :lol:

Har hørt at mange sier det, personlig liker jeg 498T, men så har jeg ikke prøvd alt mulig heller ^^
De låt greit nok før jeg bytta pots, men jeg har vært innom tanken på å bytte til 57 classic også.

Edited by Ruck Fussia
Link to comment
Share on other sites

Fra 300k til 500k skal ikke endre lyd dramatisk. Dersom du har fått spinkel lyd i humbuckermodus er feilen noe annet. Sjekket at alt er koblet riktig? ikke endt opp med noe i motfase eller noe?

Phase gjelder vel bare når det er snakk om to mikrofoner? Med mindre det går an å få coilsa i en humbucker out of phase? Jeg er, som dere skjønner, ingen trollmann når det kommer til elektronikk. Lyden kan minne om phasing, og det er ikke noe jeg ønsker. Jeg har lyst til å ha fjellet nærmere midten på eq-kurva, litt nasal/mid-y UK lyd. Kan også være jeg som har driti meg ut, men jeg tror jeg har lodda riktig.

Står det ikke noen verdier på de pot'ene du tok ut?

Nei, det gjør ikke det, Gibson vettu.. Det står Gibson 38-440 70 034 på begge. De er jo så snille man må kutte opp teipen på stock mikrofoner og lodde på ekstra ledninger for å installere coil-split også, men hvis man kjøper mikrofonen separat så trenger man ikke det.

Link to comment
Share on other sites

Ser hva du mener. Hadde en Schecter gitar med en Duncan JB i. låt bra osv. Kjøpte så en Les Paul standard og satte i Duncan JB, og syntes denne ble veldig grumsete og litt slurete(pga. 300k pot). Fikk en fix idé om å kjøpe en Duncan Distortion siden den er tightere og mer bright. Dette løste problemet, og jeg føler fortsatt at jeg har en "les paul sound" selv om det er en high gain pickup.

MIN konklusjon: Gibson anbefaler 300k med sine buckere, duncan anbefaler 500k med sine. Men man må nesten kjøre 300k for å få den feite, nesten "fuzzy" les paul feelen/sounden.

Link to comment
Share on other sites

Det kan nok fort være 300k pots originalt, men å bytte til 500k skal ikke utgjøre veldig mye. Når det er sagt, er også jeg av den formening at LP Classic låter mye mer som en ordentlig Les Paul med et par gode buckere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.