Gå til innhold
toralfsan

Strenger fra ulike sett

Anbefalte innlegg

Hei,

Jaggu røyk ikke 0.10 E-strengen min på den akustiske, og jeg var lens for flere 0.10 akustiske strengesett, så jeg tok en 0.11-streng jeg hadde liggende og satt i. Virker jo helt greit, og på akkurat den strengen er det ikke så farlig at den er litt hardere å bende, for jeg bender ikke den E-strengen så mye.

Er det andre som har gode erfaringer med å mikse strenger fra ulike sett (da mener jeg ulike dimensjoner, ikke bare ulike fabrikater)? Eller ikke så gode? På meg virker det ganske ideelt etter å spilt den inn, og 0.11 tåler jo også litt mer. Er det noe ulemper jeg burde tenke på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil si det har med smak å gjøre, men er ikke enig i at 11 tåler mer enn 10. Den har mer spenn, og derfor er den sannsynligvis minst like sårbar. Det begynte å ryke mindre strenger for min del når jeg konverterte fra 11 til 10.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke erfaring med å mikse fra ulike produsenter, og ser kanskje ikke poenget med det heller. Bruker D'Addario til el-gitar, men det er mest fordi de er lett å få tak i løse, ikke nødvendigvis best.

Har eksperimentert mye med tykkelser på strenger, og ettersom jeg liker blues og vil ha en kraftig lyd, så bruker jeg for øyeblikket 0.12, 0.16, 0.19, 0.34, 0.44 og 0.54. (Men så tykke strenger er ikke for sarte sjeler [les: fingre]).

Bak på d'addario pakker med enkeltstenger står det hvor mange kilo spenn strengen kommer i ved å være stemt som ulike toner, det kan være en nyttig pekepinn. Tykkelse er "smak og behag". Spillestil, ønsket lyd og fysiske forutsetninger spiller inn. Tykkere strenger gir fyldigere lyd, og spesielt ved cleanlyd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Produsenten tror jeg har mindre rolle å spille enn tykkelsen. Som nevnt over vil .011 ha mere spenn, og har nok ikke vondere for å ryke enn en .010-streng.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror det har mindre å si mhp fabrikkanlegg når det gjelder de plaine (lyseste) strengene. De spunnede (tykkere) strengene er det nok betydelige klangmessige forskjeller på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.