Web Analytics
Jump to content

Vox VFS2A i mindre boks - hjelp


Guest Libertiner

Recommended Posts

Guest Libertiner

Hei, jeg har en Vox ac15c1. Jeg syns det er kjipt at tremolo og reverb footswitchen er "fryktelig" stor i forhold til hva den egentlig trenger, jeg har derfor lyst å bygge en ny tilsvarende inn i en ny liten boks:

http://www.musikding.de/Enclosures/Aluminium-diecast-enclosures/Natural/BoxType-A::954.html

Jeg trenger ikke led lyset, så jeg lurer på om det går an å bygge noe som har samme funksjonen som VFS2A men uten led lyset? Samtidig er det greit med led, så jeg kan bare bygge med kanskje?

Her er en tråd som har et wiring diagram.

http://www.mylespaul.com/forums/pedals/142827-vox-vfs2a-foot-switch-diy.html

I denne tråden står det at jeg kan mest sannsynlig bare bruke en SPST switch heller for en SPDT switch, er det riktig?

Så spørsmålet mitt er egentlig hvordan kan jeg bygge en VFS2A inn i en liten boks?

Litt dårlig forklart men håper noen skjønner hva jeg mener. Hvis dere vil kan jeg laste opp et bilde av innmaten av VFS2A.

Link to comment
Share on other sites

Hey!

Enkleste måten er bare å koble alt likt som det allerede er og bruke de samme komponentene men bytter ut med en mindre boks.

Led lysene er jo veldig praktisk å ha for å indikere hva som er på.

Det virker som at du er ganske fersk på området men dette er et ganske greit prosjekt å begynne med. Om den ikke virker får du poste bilder så er det en del på forumet som kan hjelpe deg med feilsøking.

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Hvis koplingsskjemaet stemmer så ser det ut som du tenker riktig, siden bare den ene delen av SPDT bryteren er i bruk, så en SPST bør funke.

Det du kanskje bør sjekke med et multimeter på kabelen fra VFS2A'en er om bryterne der mot formodning er av "momentary" typen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville brukt et multimeter og sjekket motstand på jacken i enden av kabelen som går fra bryterboksen. "Vanlig" bryter klikker av og på annenhvergang du trykker på bryteren. Momentary lager kontakt kun mens bryteren er trykket ned. Temmelig sikker på at det ikke er momentary her.

Jeg ville også åpnet boksen og sett om koplingsskjemaet ser riktig ut ift det som er koplet inni der.

Motstanden du linket til ser flott ut.

Link to comment
Share on other sites

Du kan tenke på det som at en 3PDT bryter er tre stykk SPDT brytere i en "pakke", når du trør på knoppen så switcher du alle tre bryterne samtidig. (Og en DPDT bryter er to SPDT brytere). Skal se om jeg kan lage en skisse.

Link to comment
Share on other sites

OK, laget noen skisser som viser noen forskjellige typer brytere med "navn" som forklarer hva SPST /DPDT 3PDT osv egentlig betyr.

Samt en skisse av en vanlig 3PDT bryter og hvordan kontaktpunktene utenpå korresponderer med bryterne inni.

Men brytere kan være forskjellige, så det beste er å bruke et multimeter (måle motstand/ohm) og måle beina på bryteren for å finne hvilke bein som hører til hvilken bryter.

201355_img310.jpg

201355_img311.jpg

Gir dette mening?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.