Web Analytics
Jump to content

Worlds Fastest Guitar Player 1300 BPM Fake or not? Har havnet i en diskusjon med rekord holderen og firmaet recordholdersrepublic


Bjørnar Frantzen

Recommended Posts

Hei hei. Har et flott tema til dere i dag.

Det hele startet med at jeg kikka på denne videoen

En video som viser at en Daniel..... setter verdensrekord ved og spille flight of the bumblebee i 1300 bpm

Har sett flere av de tidligere rekordene og syntes det har vært en morsom konkuranse.

Syntes det hele virket ganske greit i starten av rekord forsøket og tenkte ikke så grundig over hva som skjer i sangen.

Etter og ha sett den 2 ganger så syntes det var noe rart med den og tenkte litt nøye over hva som skjer i sangen.

Etter og ha sett den flere ganger så ble det hele bare alt for teit.

Etter litt ettterforsking så kom jeg frem til at han skal spille 1\16 noter 5200 ganger i minuttet.

Som tilsvarer at han må spille 86.6666666 noter i sekkundet........ jaw dropping to the floor. Hvis ikke jeg tar helt feil da.

Det kan da umulig gå an og spille så fort. så må man tenke på at det ikke bare er en simpel note heller, men masse noter over flere strenger og rare bevegelser.

Syntes at det og sette en verdens rekord skal være noe stort, og man skal vise en høy presisjon for og kunne bekrefte at det man gjør er korrekt.

Samt at man har dommere med erfaring som kan si med bly tungt lodd at det her mine damer og herrer er en NEW WORLD RECORD. woohoo

Ingen av de nevte tingene har dette arrangement vist.

Det eneste dem måtte ha for å bekrefte verdensrekorden var at publikum skrev under på et papir.

Når ble publikum kvalifisert til og ta en sånn avgjørelse?

Jeg sendte for morroskyld inn en mail til firmaet som holder rekorden, og forklarte litt om hva som skjer i sangen.

Det har nå utviklet seg til en diskusjon mellom meg, rekord holderen og firmaet recordholdersrepublic.

http://www.recordholdersrepublic.co.uk/

Jeg mener ikke og være en stor idiot som er sjalu på en som har satt verdensrekord.

Faktisk helt motsatt. Han er sikkert mye flinkere en meg. bare så det er klart.

oppfordrer dere alle sammen til og ta en kikk på videoen og komme med en egen konklusjon som dere legger ut her.

Jeg venter nå på en mail fra han som satt rekorden. Jeg gidder ikke være helt smartass og starte en eventuell krangel om det,

men hvis dere kommer frem til samme konlusjon som meg så legger jeg gjerne med i diskusjonene at eks antall mennesker har kommet frem til det samme på Norges største gitar forum.

Have fun xD

Link to comment
Share on other sites

De videoene der er ikke noe bevis. For det første er lyden fra PC alt for dominerende. For det andre er framerate på videoen for lav til å kunne avgjøre om alle toner spilles.

Jeg mener at det her burde være krav om opptak med høyhastighetskamera, som deretter spilles pitch-shiftet tilbake til normal hastighet. Menneskelige sanser er rett og slett ikke i stand til å avgjøre om dette faktisk er gjort riktig, og vitneskjemaene burde derfor ikke være nok for å få godkjent dette som verdensrekord.

Link to comment
Share on other sites

Gah! Det forklarer mye, jeg monterte EMG oppned på min gitar. Klarte ikke å henge med i dansebandet engang... :(

Tja, til det han spiller. Hvem vet? Det høres jo absolutt ikke bra ut, selv på laveste hastighet er det langt fra noe jeg personlig ville ha spilt foran et publikum.

Link to comment
Share on other sites

EMG burde vært forbudt, de spiller alt for fort.

Jeg har etpar gitarer med de og hver gang jeg prøver å spille en rolig ballade med lange sustaina fine toner høres det bare ut som

Shawn Lane eller Paul Gilbert på speed!

Link to comment
Share on other sites

Bullshit. Vis meg 1000fps-opptak close-up som viser at han treffer hver note. Lyden gjør jo at alt er helt grøtete også, hører igrunn ingen distinkte toner (allerede mer eller mindre tilfellet ved 300bpm).

Det er interessant som en teknisk øvelse da.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hater å være den som drar det frem, men fikk ikke Marcus Paus verifisert sin sinnsyke påstand om 467 toner i sekunder av Guinness?

Forøvrig, frem med et høyhastighetskamera. Dette burde nesten være en jobb for Mythbusters.

Edited by stromstans
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.