Web Analytics
Jump to content

5-6 strengsbass. Anbefalinger?


Evil_Caprino

Recommended Posts

en kompis av meg spiller i spawn of possession, og er sponset av Warvick og bruker dermed disse.

du kan jo sjekke ut musikken og se hvordan du liker lyden. han bruker de for det de virkelig er gode for.

dette er vel det han bruker aktivt:

 • 5-string Warwick Corvette $$ NT bubinga
 • 6-string fretless Warwick Thumb NT
 • 5-string Warwick FNA Jazzman
 • 6-string Warwick Thumb NT
Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler en Dingwall combustion 5!

Sjekk denne tonen:

De går for 1200 dollar på basscentral

http://www.basscentral.com/2003/dingwall.shtml

Gir også warwick et pluss!

Kan også linke opp denne når jeg først er i gang :P Sykeste tonen ever! Det er en musicman stringray.. Har aldri hørt noen andre som har fått en slik tone ut av en stingray, men det er jo vært å prøve. Tror han kjører en tech 21 sansamp rpm for distorsion og midboost.

Edited by simenandreas
Link to comment
Share on other sites

Carvin. Har selv brukt Yamaha RBX JM2 med hemsk mycket hell oppigjennom årene. JM2'er bør kunne fås relativt rimelig om du finner en, de kostet 11500 villedende ny, og har vel vært ute av produksjon noen år nå. Ellers hender det noen slenger ut en kurant Carvin til en rimelig penge, er strålende fornøyd med Carvin selv ihvertfall

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt mye på dette, og er veldig usikker om jeg skal gå over til 5, 6 strengs....
Har jo egentlig mest lyst å kjøre med en Jazzbass på metal også. Er det mulig å få stemt ned en 4 strengs ned mot H, A eller G#?
Tykkere strenger? Må man file nøtta? Justeres og intoneres regner jeg med.

Link to comment
Share on other sites

Basstom på forumet har et par 5-strengs jazzbasser (fender) han bruker til metal. Han er åpenbart fornøyd med disse. :)

Jupp, jeg har et par Fender 5 strengere. De er helt identiske, til og med fargen, selv om det er en 2000 og en 2007 modell :)

Det er MIM Fender V Deluxe som er pimpet opp litt. Originalt kommer de med gotoh hardware så det har jeg latt stå på. Ellers har begge fått East UK J-retro preamper, frest ut til batteriluke på baksiden, og har blitt fullt skjermet innvendig. Den eldste av dem har også fått nye Aguilar pickups. Har planer om å bytte pickups på den andre også, men vet ikke hva ennå.

Poenget med disse MIM bassene var at kropp, hals og hardware var bra og er et ganske rimelig utgangspunkt for diverse oppgraderinger (i underkant av 10k nye, 5-6k er vanlig pris brukt i god stand). I dag låter de ikke likt en original J-bass i det hele tatt. Kan skru frem en j-basslyd på steroider uten problem, men de låter mer hifi, har mer trøkk, og mye mer fleksibilitet i forhold til lydinnstillinger

Hvorfor jeg har 2 nesten identiske basser er Murphys lov. Har jeg med 1 bass ut, så ryker en streng og jeg må skifte strenger på scenen. Har jeg med 2 basser så ryker de aldri. Karma

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.