Web Analytics
Jump to content

Tuning problemer


kalli

Recommended Posts

Hei!

Har en "gammel" Epiphone Les Paul som sliter veldig med å holde seg stemt. Da spesielt G, H og E-strengen. Vil det hjelpe å bytte ut til bedre tunere, eller kan det være noe annet? Har prøvd forskjellige typer strenger også.

- Kalli

Link to comment
Share on other sites

Å sette på strenger ordentlig er ofte en viktig faktor. Men bytting av tunere kan gjore stort på disse gitarene.

Det her vil jeg absolutt kalle første skritt!

For en god tid siden så brukte jeg .08 strenger. Det var bare å glemme med dårlige tunere. Men jeg antar du har tykkere strenger enn det.

Link to comment
Share on other sites

Er en modda Epi Les Paul 100. Ja strenger skal nok være satt på riktig, for gjør det på akkurat samme måte på stratten min og den holder seg veldig godt. Men da kan altså trikset være å file litt i nut'a så den ikke er så smal/trang, også bytte ut tunerene? Noen anbefalinger til billige og bra tunere da isåfall? Gjerne med vintage utseende.

Link to comment
Share on other sites

GFS-tunere er rimelige og kurante. Har prøvd flere stykker, og de er som sagt helt fine, men det er klart det finnes bedre saker.

Det å skifte tunere på rimelig Epi er absolutt en god plan. Gitarene blir mye bedre å stemme. Jeg trodde ikke helt på det der til jeg skiftet på min LP selv, men det er himmelvid forskjell. Jeg satte på locking tunere fra GFS, da.

En liten tråd om det her: http://forum.gitarnorge.no/topic/46194-modifisering-av-en-gammel-fiende/?hl=%2Bgammel+%2Bfiende

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.