Web Analytics
Jump to content

Ingen lyd i amp etter DIYprosjekt


Recommended Posts

Hei!

Får ikke liv i ene ampen min (vox vt40+) etter et mislykket moddeprosjekt. Saken er den at jeg skulle bygge den om slik at jeg kunne bruke den som kabinett, så jeg borret to hull på baksiden hvor jeg satte inn jacks, en til elementet og en fra ledningen som tidligere gikk til elementet. Planen var da å plugge høytalerkabel mellom disse når jeg skulle bruke den som orginalt, og ved behov koble annen amp til "kabinettdelen".

For de som ikke kjenner til disse ampene er det rør i effektforsterkeren(?) i disse, jeg lurer nå på om det er noe irreversibelt (for dyrt å fikse) som har skjedd her, eller om det er noe som lar seg fikse for en billig penge. Symptomene er altså ingen lyd, lysene på preampdelen virker, den virker når jeg bruker headsetutgangen, røret i effektdelen gløder.

Håper på svar.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo bare å lodde sammen kabelen igjen, hvis det ikke er slik at forsterkeren har tatt skade. Etter det jeg vet, skal man ikke bruke en rørforsterker uten at man har en høyttaler koblet til.

Ellers er det jo svært ofte en bryter på en chassisjack, slik at det hadde holdt med en utgang. En slik lask du har lagt opp til er unødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Har loddet sammen slik at ledningene går til elementet som før, men får fortsatt ikke lyd i den. Er redd den har blitt forsøkt brukt uten høytaler godt nok koblet til. Hva kan ha skjedd? Er det opprettelig?

Link to comment
Share on other sites

Litt avhengig av hva slags jacksutganger du har brukt ville jeg trippelsjekket disse. Hvis du har bruk sånne som har bryter - typisk sånne svarte plastikk med fire bein (mono) eller seks bein (stereo). Det er fort gjort å kople til feil sett med bein slik at kontakten til disse brytes når en jack settes inn. Snakker av erfaring her.

Dersom du bruker jackutgang med bryter kan du også klare deg med bare en utgang, koplet slik at signalet går til innebygget høyttaler når det ikke er noen jack plugget inn.

Link to comment
Share on other sites

Det ene røret i denne ampen er et 12AX7 preamprør, og den viktigste jobben det gjør er å være synlig for brukeren, gløde og lyse.

Takk gud for dyktige salgs- og markedsavdelinger! Hva skulle vi gjort uten disse.

For å reparere ampen kan du gjøre det motsatte av hva du gjorde for å ødelegge den. Koble alt tilbake slik det var.

Link to comment
Share on other sites

Det ene røret i denne ampen er et 12AX7 preamprør, og den viktigste jobben det gjør er å være synlig for brukeren, gløde og lyse.

Njah. Det var en lettvint konklusjon, synes jeg. Rør har harmoniske forvrengningskomponenter som er heldigere for lyden enn det som er vanlig i solid state.

Nå vel. Dersom det kun er rør i preamp-delen, så er det ikke farlig å ha på forsterkeren uten last (høyttaler) på utgangen. At hodetelefon fungerer tyder også på at røret er bra.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har koblet tilbake til slik det var uten at det ble noe bedre. Tenkte å gi faen i ampen og heller bygge et kabinett da det var det jeg trengte når jeg holdt på med dette, er i full gang med ikea rast-cab nå, bilde kommer i tråden som var oppe tidligere her :) takk for svar da!

Denne tråden

http://forum.gitarnorge.no/topic/50062-jensen-ut-av-skapet-ikea-gammel-skjorte-kabinett/?hl=rast

Edited by Rivar
Link to comment
Share on other sites

Har ikke funnet koplingsskjema for forsterkeren, men ut fra noen kommentarer på et forum (med alle de forbehold det medfører som kilde) så sitter det kun ett rør i denne forsterkeren, og det er et 12ax7 preamprør som sitter etter headphone out i kretsen, og 12ax7 røret forer et solid-state slutttrinn.

Ut fra dette har jeg vanskelig for å se at røret skal ta skade av at forsterkeren kjøres uten høyttaler (siden det sitter solid state greier mellom røret og høyttaleren). Men dersom du har foret høyttaleren med et signal fra en annen forsterker uten at høyttaleren er koplet fra VT40+'en tror jeg at det kan være skadelig for solid-state sluttrinnet (jeg sier *tror*, for jeg beveger meg her på litt tynnt kompetansemessig grunnlag - jeg er ikke så flink med transistorer ;-) ). Solid state forsterkere er vel heller ikke så lykkelige hvis høyttalerutgangen kortsluttes.

Med mindre du har sluppet forsterkeren i gulvet mens røret var varmt så er rør temmelig hardføre saker, og røret er neppe gåent. Det er i mine øyne mer sannsynlig at (1) noe er koplet feil, eller (2) noe av solid-state elektronikken har tatt kvelden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.