Web Analytics
Jump to content

VOX forsterkere


oaj73

Recommended Posts

Kan være greit å informere om hva slags lydideal du har (evt. hva slags musikk den skal brukes til), samt hvor den skal brukes (hjemme, band, arenakonserter, mammas kjeller etc.). Dette vil fort hjelpe deg til å få bedre svar på ditt spørsmål.

Link to comment
Share on other sites

Jeg for min del har en Ac30cch med openback 212 kab med wharfedale gsh12-30. Syns det til tider låter jæskla bra, men tror høyttalerne hos meg er det svakeste leddet i ligninga. celestion blue's skal funke bra, men de koster litt. En kombo av to forskjellige elementer går jo og ann.

Skal du ha combo eller topp og kab? Ting blir fort tungt uansett, men topp og kab har fort noen fordeler. En slipper så mye vibrasjoner fra høyttalerne til ampen, og vekten blir fordelt til to enheter, så du slipper å ta i så du driter på deg opp trappa til scena.

Uansett låter en ac30 best når du drar på litt, og skal du ha den på gutterommet på lavt volum hele tia er det ikke vits i noe ac30.

Her alle modellene jeg fant fra både custom og custom classic-serien:

" The Models

 • AC30C2: 30 Watts 2 x 12" Celestion G12M Greenback Speakers / Effects Loop.
 • AC30C2X: 30 Watts 2 x 12" Celestion Alnico Blue Speakers / Effects Loop."

The Models

 • AC30CC1: 1x12 combo with Celestion neodymium NeoDog speaker.
 • AC30CC2: 2x12 combo with VOX custom GSH12-30 speakers.
 • AC30CC2X: 2x12 combo with Celestion AlNiCo "Blue" speakers.
 • AC30CCH: 30 Watt head.
 • V212BN: 2x12 opened back extension cabinet with VOX custom GSH12-30 speakers.
 • V212BNX: 2x12 opened back extension cabinet with Celestion AlNiCo "Blue" speakers.
 • V412BN: 4x12 closed back extension cabinet with VOX custom GSH12-30 speakers.
Link to comment
Share on other sites

Spiller for det meste cover låter, i mange sjangre. Har Egnater M4 Preamp i rackoppsett, deriblant med Vox modul, samt Twin/Dlx.

Tenker combo format mest til hjemmebruk og mindre spilleoppdrag det gitaren gjerne ikke blir oppmikka.

2x12 er nok å foretrekke, så er vel høyttaler valg som føles vanskelig.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig mange forskjellige modeller av Vox forsterkere på markedet.

Hvis du bare konsentrerer deg om Vox AC30 2x12" combo, så finns det også en god del modeller.

Det er både nye modeller som er i salg nå, og forskjellige modeller som tilhører forskjellige produksjonsepoker.

Det finns også mengder med andre amper som bygger på AC30 konseptet.

De fleste amper med katodebias, uten negativ feedback og 4xEL84 i sluttrinnet er en eller anne form for twist på AC30.

Forskjellene består ofte av forskjellig antall gaintrinn og variasjoner av tonekretsen.

Top Boost er også et ekstra gaintrinn på Brilliantkanalen i forhold til den originale AC30 modellen.

For oss som liker gamle Voxamper er blå alnicohøytalere en vesentlig del av den originale Voxlyden.

Selv om andre høytalere også kan låte bra så mister man da noe av særpreget.

Husk at en Vox AC30 Twin er tung å bære og at den spiller veldig høyt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker også en EHX Switchblade, men det er ikke mye ekstra mikk. Det er en kabel ekstra ift normal footswitch for kanalskifte, men normale folk med litt pedaler og drit uansett tror jeg ikke vil oppleve den store forskjellen.

Klart, om du i tillegg skal bruke footswitchen som hører til for å skru av og på reverb og tremolo, da begynner det å bli mye ledninger mellom pedalbrettet og ampen, det er jeg enig i. Personlig har jeg bare alltid på litt reverb, og tremolo bruker jeg ikke, så for min del er ikke det et problem :)

Som sagt så funker EHX Switchblade fint til kanalswitching, og den er ganske liten og nett, men den er også bare en A/B-switch. Altså vil du aldri kunne mikse kanalene sammen, men bare bruke dem hver for seg. Skaffer du en A/B/Y-switch kan du kjøre begge utgangene sammen og mikse kanalene på ampen om det er behov for det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.