Web Analytics
Jump to content

GuitarFetish kropp og hals


Recommended Posts

Kjøpte for en stund siden en kropp og en hals fra Guitarfetish http://store.guitarfetish.com/Factory-Buyout-Clearance-Sale_c_410.html Det var billig, under 50 dollar tilsammen, men nesten like mye i frakt...

Halsen var halvveis frest ut for locking-nut, og kroppen hadde 3-4 stygge avskallinger i lakken. Og dessuten var det boret hull på feil plass for Floyd Rosen.....

Så jeg pusset ned og sparklet på kroppen, fyllte Floyd-hullene med en epoxysak fra Byggmakker, og filte til det som trengtes for locking-nut. Epoxyen er hard som stein nå, null elastisitet der! Trodde kroppen var fin da jeg plukket den frem i dag, noen måneder etter sist jeg hadde fingrene i den. Men nå hadde lakken sprukket opp og var løsnet på en ganske stor del av kroppens overside. Fram med varmepistolen og fikk skrellet av all lakken på oversiden. Trenger pussing og sparkling igjen... Det var forresten et saftig lag med lakk på den, målte det til 0,8 mm, mye plastikk..

Billig, greit nok, men atskillig verre enn jeg hadde trodd. Det er ikke helt sikkert at det blir gitar av dette med det første...

Ser slik ut nå, den røde biten nederst er et lakkflak jeg tok av....

DSC03819-800.jpg

Kan være fortsettelse følger... Men lover ingenting

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Denne halsen manglet som sagt noe utfresing til locking-nut (var begynt på!), og den mangler siste finish på pussing av endene på bånda.

Så for en drøy hundrelapp er det ikke så galt!

Men ser jo hos GFS at de er veldig variable, noen mangler lakk, noen mangler et par bånd osv... Studer bildene godt før du kjøper!

Ser ut som at fabrikken bare plutselig har stoppet opp og arbeiderne har bare sluppet det de har holdt på med!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Neida, de legger ikke skjul på at her trengs det å gjøres mer eller mindre! Factoty Clearance kaller de det. De har kjøpt opp hele lageret på en fabrikk, masse halvferdige ting. Sjekk linken i første posten.

Føler meg ikke på noen måte lurt, jeg var forberedt på det meste!

Link to comment
Share on other sites

Så oppdager jeg nå at det er noe feil med halslomma på kroppen. Tydeligvis frest ut større, men i ettertid lappet på slik at en standard hals ikke vil passe.. Dvs. den passer i lomma, men da blir det en drøy cm for langt opp til nøtta...

God anledning til en skikkelig test av fresen og fresekunnskapene da!

Link to comment
Share on other sites

et tips: sjekk at strengespredningen på bua du har tenkt til å bruke; er av den smale sorten. Jeg kjøpte to like halser med 22 bånd, fra det fabrikkoppkjøpet. De var helt klar beregnet for en smalere spredning en gjennomsnittelig. Heldigvis hadde jeg (ved en tilfeldighet) kjøpt en smal variant av broa jeg valgte. Jeg vet ikke om det gjelder alle halsene de selger, men det kan være en grei ting å tenke på.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset, men bredden på halsen ser ok ut. Samme som på Kellyen min, 24 bånd, og Floyd. Så problemet mitt blir å få halslomma forlenget inn mot broa....

Blir nok ikke gjort med det første..

Link to comment
Share on other sites

Også trenger jeg et 3/8" bor... Hvor i huleste får man tak i det? Har lett hos Clas, Biltema, Gustavsen....

StewMac selger bare i hele sett....

Noen tips?

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

3/8" = 3/8 = 0.375

0.375 × 25.4 = 9.525mm.

Det er jo bare snakk om 0.025mm. Du kan ikke bare bruke et 9.5mm bor og evt file litt eller bore litt "til siden" når du har bort inn i kroppen eller halsen? Skal vel nesten være helt likt eller?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Her jeg bor har jeg en helt vanvittig skrue, bor- og delepusher. Jeg har fått være med ned i kjelleren, og jeg tror de har noen eksemplarer av samtlige skruer som eksisterer på denne planeten, bortsett fra Phillips- skruer med linsehode, tenk Fender plekterbrett. Det ser jeg irriterer innehaveren noe skrekkelig. Tipper han er "skruenerd", jo særere ting jeg spør om, jo mer koser han seg når jeg spør om noe og han har det på lager.

Uten at jeg vet, er jeg rimelig sikker på at han har tommebor. Han har i hvert fall Unbrako- nøkler i små tommestørrelser.

Noen Webshop har de nok ikke, men ring/send en epost og spør, så tipper jeg det ordner seg. Gjør det ikke det, stikker jeg gjerne innom, handler og sender.

http://www.ab-jernvare.no/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.