Web Analytics
Jump to content

Passende Program for en evt. Musikk produksjon


Recommended Posts

Hei, fikset meg PC med Jack kabel tilkobling og har lyst og bruke Pc'n til og recorde det jeg spiller og da trenger jeg et program.

ble litt fasinert over garageband til Apple med iRig etc, men sitter med pc.

Tanken var og koble Gitarn til Pc'n å bruke et brukervennlig program for å recorde samt mikse å trikse litt. prøvde Gitar pro men ble litt avansert!

/Explorer

Link to comment
Share on other sites

Her tror jeg det er lurt om du sier noe om hva du har tenkt å lage, samt hva du mener med å "mikse og trikse litt", og ev. om du har tenkt å betale noe for det.

Det er jo så enkelt at jo flere muligheter, jo vanskeligere er et program å bruke, fordi det er flere knotter å skru på.

Guitar pro er jo ikke et "opptaksprogram" i utgangspunktet.

Link to comment
Share on other sites

vil som sagt spille inn musikk fra El-gitar til lydkortet(pc) og at jeg kan f.eks spille en riff inn på pc og deretter spille en annen riff og slå 2 riff ihopen via Program.

Betaling eller ei, bare programmet er funksjonabelt.

Kortere sagt jeg vil bruke Pc'n som en amp der jeg har alt av opptakks funksjoner, gain,bass,treble etc muligheter via programmet!

Link to comment
Share on other sites

Er selv nybegynner på dette, men gikk løypa på dette for 2 - 3 månder siden. Selv mått jeg definere hva jeg skulle bruke programmet til, og det var å spille inn gitar-spor og bass-spor, litt sånn som du beskriver, men jeg ville også ha mulighet til å legge på trommespor fra EZ drummer.

Innså fort at jeg ville ha noe som var enkelt å bruke, men som samtidig ga en del basic muligheter - et program for å lære seg "faget" på uten at det blir for komplisert og dyrt.

Er et hav av programmer å velge mellom, og det er like mange meninger om hva som er "best". Det som er flott er at de fleste programmene kan du teste gratis i 30 - 60 dager. Anbefaler å gjøre dette.

Har selv testet Cakewalk Sonar, Cubase, Sony Acid pro og Reaper. Her er mine intrykk:

Begynte med Cakewalk sonar men forkastet dette da jeg ikke fikk det til å fungere bra sammen med EZ drummer. Generelt litt tungvindt å bruke etter min smak. Sony acid pro er veldig enkelt å bruke, men har en tendens til krasje her hos meg. Vet flere opplever det samme.

Cubase....fungerer, men selv synes jeg det var utrolig vanskelig å bruke. Mulig det er jeg som er treg, for det er jo veldig poulært:)

Endte opp med Reaper. Enkelt program, gjør det som behøves + litt til. Fungerte superenkelt med EZ drummer, koster kun 60 dollar. Bra program å bruke som innfallsport til lydinspilling og redigering uten å måtte svi mye penger:)

Link to comment
Share on other sites

audacity, helt gratis og enkelt å bruke :)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Forsåvidt helt enig, men Audacity blir veldig fort kronglete og vrang i redigeringsfasen. ErikKlæptns innlegg er gull, og en interessant observasjon. Reaper fortoner seg nok som et veldig bra alternativ. :)
Link to comment
Share on other sites

Reaper er jo veldig greit å begynne med, enkelt og oversiktlig. Bruker Sonar Pro sjøl, og det tar nok litt tid å sette seg inn i, men det har svært få begrensninger etterhvert som man får bruk for avanserte funksjoner.

Link to comment
Share on other sites

Test ut studio one free. Det har det meste av det du trenger inkludert, men kan ikke laste inn andre effekter enn de som er med. Se litt videoer o.l. for hvordan du skal gjøre det på yt. Dette gjelder egentlig alle program.

Bruker Sonar her også. Hvilket program du finner ut du vil bruke når du skal legge litt penger i det er likegyldig, da de kan gjøre omtrent det samme. Det handler da mer om arbeidsflyt og og hvordan du er vant til å gjøre ting. Det tar tid å sette seg inn i alt disse programmene kan gjøre, og lære seg alle snarveiene slik at du får en bedre arbeidsflyt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.