Gå til innhold
JRV

Skal ha ny amp, trenger litt veiledning her... (THX10 vs. rør vs. ?)

Anbefalte innlegg

Hei!

For 6 mnd siden kjøpte jeg en Fender Mustang 2. Den er flott og sånn, men jeg klarer liksom bare ikke å bli helt fortrolig med alle moduleringene og alt det der. Derfor selger jeg den nå (http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40845460 - den ligger også ute på Kjøp/salg-forumet), og tenker å kjøpe en ny amp snart.

Etter å ha kikket litt rundt hadde jeg egentlig bestemt meg for en Yamaha THR10. Den virker fantastisk kul, er liten og portabel, har mange bruksområder og akkurat nok effekter og moduleringer uten at det blir for avansert, samtidig som den har fått mange lovord, både her på forumet og ellers på nettet. Den funker også utmerket som lydkort, og som bærbar høyttaler. Og på toppen av det hele takler den akustisk gitar, så da kan jeg kanskje kvitte meg med enda en amp...

Men så begynte jeg å tenke litt. THR10 koster 2700 kr på Sound1, og det virker ikke som om den er lett å få tak i brukt. Til den prisen kan jeg jo få en skikkelig rør-amp, som f. eks. denne lekre saken: http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=6031 Jeg vet at disse to er helt forskjellige dyr, but still... Selv om jeg liker omtrent alt ved THR10 er det litt irriterende å vite at for den samme prisen kan jeg få en skikkelig rør-amp.

Jeg er i utgangspunktet ute etter en liten, god og billig amp - gjerne med flere bruksmuligheter.

Noen tanker? :-)

Endret av JRV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja... Hva er behovet ditt? Du sier jo litt om at du ønsker noe litt enklere, men vil du ha noe du kan bruke i øvingssammenheng i band, eller, live, blir THR for veik. Den er laget for hjemmeøving/hjemmeinnspilling. Men er det det du vil ha, tror jeg den er et veldig godt alternativ. Til slikt bruk, blir gjerne en røramp litt i kraftigste laget. Nesten uansett hvor liten den er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar :) Den skal i utgangspunktet brukes til hjemmespilling og innspilling av musikk, men det hadde vært greit med muligheten for å kunne jamme litt sammen med en ekstra gitar, en bass etc. Den skal ikke brukes i noen bandsammenheng (as of today), og trenger derfor ikke å overdøve noen trommis akkurat. (Det hadde alltids vært greit å ha muligheten til å bruke ampen med fullt band dersom den muligheten skulle by seg, men det er absolutt ikke en nødvendiget) Jeg spiller for det meste på lavt volum, og vil derfor ha en amp som passer til det. Er Yamahaen verdt penga?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det tror jeg den er sånn sett, men som sagt vil jeg påstå at den begrenser seg til hjemmebruk. Å jamme med en annen gitarist og evt. bassist som jenker seg på volum vil jo gå greit, men heller ikke mer. Jeg har vurdert en selv for å ta med f.eks. på tur og slikt, men foreløpig greier jeg meg med iRig på iPaden, så den er lagt på is.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte meg en THR5 for litt siden, og synes den er utmerket til hjemmebruk da jeg i utgangspunktet aldri har likt å spille gjennom headsett. Men jeg ville ikke hatt en slik som eneste amp. Hvis ampen skal brukes til jamming/band så er THR ampene for små enkelt og greit. Den er et supplement - ikke en erstatning for en "skikkelig" forsterker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

"THR" står jo for THiRd, altså den tredje ampen. Å ha den som eneste amp funker ikke.

Har for øvrig veldig lyst på en THR10 selv. Den er jo veldig allsidig og har til og med innstillinger for bass og akustisk om jeg husker rett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for flere svar!

Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor den ikke skal kunne funke som eneste amp for meg? Jeg spiller som regel alene, en sjelden gang med en annen person, og de gangene jeg spiller i bandsammenheng bruker jeg en annen amp som ikke er min egen. Burde jeg ikke klare meg en en THR10 som eneste amp da? Jeg gidder nok ikke å betale 2700 kr for den dersom jeg må ha én amp til. Jeg prøver også å tenke litt langsiktig - om et drøyt år skal jeg tross alt flytte ut, og da er det jo greit å ha en liten og portabel amp.

Hvor høyt går det an å spille med en THR10, egentlig? Jeg regner nesten med at man kan spille høyt nok til at den akustiske gitarlyden fra en elgitar ikke høres? Og i.o.m. at man kan spille akustisk gitar på den må den vel ha et visst volum? Eller er den funksjonen beregnet mest på opptak?

Endret av JRV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den tredje amp, er nok ment ifht. til den utøvende gitarist som spiller live og øver med band.

Det er selvsagt ikke noe problem å ha den som eneste amp hvis det ikke er behov for noe annet. Den spiller nok høyt nok til at du vekker de som sover på naborommet hvis det sier noe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det høres ut som en THR er midt i blinken for deg. Den spiller høyere enn du skulle tro.....jeg går sjelden eller aldri over 5 når jeg spiller alene.

Bruker min på øving med gutta....phones-utgang rett i PA. Funker veldig bra.

Endret av Carpal67

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I band med trommis blir det for spett, men har man PA går det greit å kjøre phones rett i FOH, evt via en DI-boks. Da forutsettes det at man får gitar tilbake i monitor for THR'en blir å betrakte som en ren preamp/effektboks i denne sammenhengen. Sammenliknet med mye annet i samme prisklasse låter THR10 bra, men jeg savner tilkobling for fotbrytere og en expression-pedal. Derfor blir den mest som en kuriositet for meg mht band-bruk hvor det blir mye skifte av patcher. Derimot skinner den i kombinasjon med en JTV-59 Variax gitar til akkompagnement for en vokalgruppe jeg har øvd med den siste tiden.

Endret av PerH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei igjen!

Jeg ser at 4sound har fått inn "THR-10H". Er dette den samme som THR-10? Den virker helt lik, men koster et par hundre kroner mindre enn på Sound1. Kan ikke finne noe info om det.

Endret av JRV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok, det var det jeg trodde. Ja, det er jeg klar over!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Jegsann!
   Er det noen som vet hva det engelske ordet for "besifring" er? Chordal voicing? Takk.
  • Av Brattanorski
   Hei og hopp! 

   Jeg tilbyr rimelig undervisning i el-gitar, hjemme hos meg i Dalbakkveien i Oslo. Ca 5min fra Godlia t-bane stopp.  Selv er jeg låtskriver og utøvende musiker, men også tidligere musikkstudent ved Staffeldts i Oslo. Jeg 26år og har spilt gitar siden barneskolen

   Metodikk:
   Jeg baserer mine kurs på hva eleven selv ønsker å oppnå. Hva er ditt mål?

   1. Er du viderekommen og ønsker å bli dreven på rask alternate picking så fokuserer vi på teknikk (da kan vi nerde og ha det gøy!)
   2. Er du nybegynner, så starter vi lett og jobber mot å kunne spille den musikken du selv hører på

   Jeg ønsker først og fremst at du skal lære å kjenne hva som definerer DEG som gitarist og hvordan DU låter. Det synes jeg er kjempe spennende. Da kan vi skreddersy et opplegg rettet mot dine mål og preferanser. Jeg er resultatorientert og tålmodig. Er blitt fortalt at jeg har gode pedagogiske egenskaper og kan forklare avanserte konsepter på en forståelig måte.

   Jeg tar foreløpig 200kr timen (45min).
   Send meg gjerne en melding så tar vi en prat.
   Bjørn.

   Her er en liten link så dere kan se hva jeg bruker mine dager på :)
  • Av erlalv
   Hei. 
   Jeg har spilt i et band en liten stund nå, og nå har vi litt ulike meninger innad i bandet. Cluet er; vi har alle hver vår fullstack, (ENGL Powerball Peavey 5150 og Marshall Jcm800) i tillegg er det planer å micke opp hver amp med 4 mikker, to pr. 4x12.. nå argumenteres det hardt om å anskaffe ytterligere hver vår fullstack, som også skal mikkes opp. 
   jeg mener dette er totalt overkill! Når vi har amper på 100+W, samt to 4x12 hver, så er dette mer enn tilstrekkelig til både øvingslokale og eventuelle steder å spille, spesielt når det skal mikkes opp i PA i tillegg. 
   jeg er av den oppfatning at røramper må opp på et visst volum for at man skal utnytte potensialet til ampen, og spesielt innenfor sjangeren vi spiller, (heavy metal/metal) bommer jeg her?
   Er det jeg som har misforstått noe, blir lyden bedre av å ha to fullstacks, med to 5150topper (for mitt vedkommende), og at man trenger ikke ha lyden så høyt så lenge man har to amper? Og i et øvingslokale på ca 50 kvadrat, vil ikke totalt 6 fullstacks bli totalt overkill? ( og da har jeg ikke begynt å tenke på frakt av utstyr o.l) 
   Motargumentene jeg får er som nevnt at man trenger ikke skru rørampene så høyt når man har to, lydvolumet skal styres av PA, og mulighetene for å variere lydbildet gjøres gjennom å justere mikrofonenes plassering og vinkel foran hvert enkelt kabinett. 

   Håper noen kan gi meg argumenter for, eller mot hvis jeg skulle ta feil, for at ett fullstack er mer enn tilstrekkelig. 
  • Av juzzizhow
   Denne startet livet sitt som en 6m18Vib combo fra Weber.
   Etter mye lodding, modding og skruing har den nå sikringer på begge B+ "fasene", EZ81 likeretter, PPIMV, Kanalswitch i stedet for to/4 inngagner e.t.c .... Bærer noe preg/spor av skruing/mekking !
   Trafoene er fra Tubeampdoctor. 
   Celestion Greenback høyttaler ... 

   Selges for 2000,- ! Prized to go, hentes i Asker.

    

  • Av Troll
   Hvis jeg skulle brukt en tusenlapp på en reverb, hva burde jeg gått for? Tc Hall of Fame 2? Ser de går for rett over tusenlappen helt ny.
   Ligger et par EH Cathedral på finn. Er det noe stas? 
   Fordel om den har shimmer. Kunne tenkt meg Strymon Big Sky, men den blir for heftig siden jeg kun skal bruke det til litt testing og leking i loopen på Mooer Preamp Live. 
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.