Web Analytics
Jump to content

Trevirke i Norge


Recommended Posts

Noen som har noen ideer til hvor en kan kjøpe trevirke her i landet?

Jeg tenker hovedsaklig på Norsk virke, som f.eks Lønn og Svartor. Holder til i Vestfold og har prøvd å finne litt her, ringt litt rundt etc, men det virker som om det er lite eller ingenting i de dimensionene man trenger til gitarer, er visst gulv det går i..

Hvis noen har noe input her så hadde jeg blitt veldig glad for det. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke lett, det der.

Men gulvet kommer jo fra et sted. Jeg ville ringt produsenten av gulvet og hørt hvem som leverer råmaterialer til dem. Kan hende de hjelper deg dersom du forklarer problemet. Ellers finnes det jo diverse gitarmakere der ute, men det er ikke sikkert de vil avsløre kildene sine...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk tak i lønn i 2" * 6" her;

Svenneby Sag & Høvleri
Svenneby gård
1820 Spydeberg

Jeg husker ikke priser og tror at treverket var importert fra USA.

Dette ligger jo på andre siden av Oslofjorden, så det er kanskje ikke aktuelt, men jeg tenkte at jeg kunne nevne det likevel.

Link to comment
Share on other sites

Hei, takk for svar!

En liten fergetur over Oslofjorden er ikke å forakte, kan absolutt være interessant det. Skal sjekke det ut.

Ellers, om det er andre som har input så hører jeg gjerne om flere steder som kan være aktuelle..

Link to comment
Share on other sites

Her er en i Vestfold: http://www.haugestad-sag.no/index.htm Jeg var innom der og kjøpte noe materialer til gitarproduksjon for noen år siden. Ville ringt på forhånd.

Og så har jeg vært hos disse som holder til inne i skauen i Sande, de driver litt større: http://www.plan-bygg.no/ Der ville jeg også tatt kontakt på forhånd. Jeg var der og viste fram gitarprosjektene mine, og de var veldig interessert. Vi avtalte at jeg kunne sende dem en bestilling. Etter å ha sendt bestillingen har jeg ikke klart å få kontakt med dem, får ikke svar på mail lenger. Men jeg har ikke prøvd å ringe. Mulig de ikke synes det svarer seg å skjære i så små kvanta som jeg skulle ha, men de har en del plank i spennede treslag som også kan være interessant.

Ellers har de mye spennende hos Svenneby, men så vidt jeg skjønte da jeg var innom der var alt importert så da får du ikke tak i norske materialer.

Link to comment
Share on other sites

Kjempe!

Skal sjekke ut litt her.

Snibur, jeg har også vært I kontakt med Plan Bygg tidligere, og det var ganske kjølig mottagelse der, så jeg har ikke noen tro på at det skulle komme noe bra der.

Skulle funnet seg en lokal liten sag et eller annet sted og tørka materialene selv.. :)

Link to comment
Share on other sites

Har en lokal her i Stavangerområdet som skaffer en del fint trevirke til møbler og båtbygging.

Sjekk ut mahognystashet - Var innom en tur og kikket, og det var ikke et lite tre de hadde fått inn :D Dette var rundt 6 meter langt.

73_675883019.jpg

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Kjempe!

Skal sjekke ut litt her.

Snibur, jeg har også vært I kontakt med Plan Bygg tidligere, og det var ganske kjølig mottagelse der, så jeg har ikke noen tro på at det skulle komme noe bra der.

Skulle funnet seg en lokal liten sag et eller annet sted og tørka materialene selv.. :)

Haugestad sag er vel nærmest i kategorien lokal liten sag. Jeg hadde litt mailveksling med eieren før jeg dro innom, fikk inntrykk av at de kunne sage litt på bestilling. Av en eller annen grunn var ikke han der da jeg kom innom selv om vi hadde avtalt tidspunkt. Så det endte med at jeg kjøpte med meg litt av det de hadde liggende - alm og selje som jeg har brukt til å laminere halser til akustiske gitarer. Brukte almen også til et el-gitar-prosjekt. På Plan Bygg fikk jeg med meg noe ask og bjørk som jeg også har brukt til å lage laminerte halser. Veldig godt tørkede materialer som de hadde liggende. Alt dette er jo avhengig av videre bearbeiding hjemme - saging og sliping til riktig tykkelse.

Dette er jo veldig spennende. Så innslaget på Norge Rundt. Det virket som det særlig var granlokk til akustiske gitarer som var aktuelt. Får prøve å ta kontakt med Øyfjell sag og høvleri. Gjennom prosjektet med Morgan må de vel ha utviklet metoder for riktig saging - quartersawn bør det være særlig til topp på akustiske gitarer.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.