Web Analytics
Jump to content

Mer Telemaster...


Recommended Posts

img1423sr.jpg

Den første var så gøy å lage at det blir et par kropper til... gran og ask denne gangen. Jeg tar meg nok god tid med disse siden jeg skal ha finere finish, og jeg har heller ikke noe hardware til disse utenom et sett med pickups. Men jeg regner med det blir litt mer effektiv jobbing når jeg gjør to samtidig.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Frest ut:

img1454sg.jpg

Kroppen i ask ble tung, den ligger på 2840g nå. Jeg tar bort noen gram der jeg kan, har tatt kroppen ned til 40mm tykkelse og frest ut under kanten på bridgepickup og kontrollene. Avrundingsfresen og konturene vil også hjelpe en del. Til sammenligning er den andre kroppen 2040g.

img1455sb.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har noe gammel "quartersawn" mahogny som hadde vært perfekt til bolt-on hals, og noen steinharde eikeplanker til gripebrett, så jeg har tenkt tanken :-) Foreløpig har jeg en hals på vei til den ene i alle fall, men får se om jeg prøver meg...

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg ikke båndsag, og stikksaga begynte å spytte ut blader, så akkurat grovsaginga tok litt tid med manuelt verktøy denne gangen. Men vanligvis går det kjapt når man setter i gang, kanskje en halvtime med el. stikksag, mye kortere med båndsag, og jeg vil tippe at fresearbeidet til nå har tatt rundt 90 minutter effektivt arbeid pr. kropp. Mye lengre i praksis med mitt totale rot :)

Med gode fresemaler er store deler av jobben rett fram og det trengs veldig lite manuell tilpasning etterpå. Men jeg merker at jeg blir mer effektiv jo mer jeg holder på, lærer meg bedre freseteknikk og finner mye tips og triks fra andre på nettet.

Link to comment
Share on other sites

Har tatt avrunding og konturer på begge nå, sånn gjør jeg konturene:

img1456sn.jpg

Markerer grovt med blyant først, så lager jeg mange kutt med saga.

img1457s.jpg

Så knekker jeg bare av bitene med et hoggjern.

img1458sx.jpg

Tar det groveste med rasp og bruker eksentersliper med veldig grovt papir (40-80) på resten.

img1459su.jpg

På framsiden bruker jeg stort sett samme metode, men fant ut at en liten høvel var helt genial her i stedet for rasp.

img1462sm.jpg

Hot diggety dang! Deler kom på døra i dag allerede! Så vanvittig mye mindre venting og irritasjon når jeg kan bruke DHL i stedet for Posten. Kjøpte halsen fra EYGuitars etter å ha lest noen ganske positive tilbakemeldinger og prisen ($71 med gratis frakt!) var så jeg kunne ta meg råd til det. Litt gul i finishen men ser ellers helt kurant ut, fin medium-C profil. Electrosockets og "ferrules" kom i StewMac-pakka, så nå kan jeg starte med siste del av drilling også.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har en god Skil båndsliper, men den begynte med rare lyder og litt gnister og røyk. Den må nok få en grundig overhaling eller en verdig begravelse. Men armkonturen på framsiden gikk så det suste med høvel og jeg har veldig god kontroll med den. Det tar nok litt lengre tid, men lager mye mindre støy og støv. En annen fordel med håndverktøy er at jeg hører babycallen også :)

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Her er den ene ferdig pusset ned med 320-papir, så med scotchbrite-duk:

post-5847-0-88095600-1367335007_thumb.jp

Og baksiden:

post-5847-0-44773600-1367335101_thumb.jp

Jeg er ikke helt fornøyd med strengehullene bare så det er sagt, men det få gå for denne gang. Begge drillene jeg kan ha i stativ er slarkne i lagrene så boret vandrer hit og dit. Det ser helt OK ut på den andre kroppen av en eller annen grunn. Snart på tide med skikkelig søyledrill.

Men da er det veldig snart på tide med finish, tenker denne skal få svart spritbeis og enten Danish Oil eller Tru-Oil uten porefylling.

Fant et issue med Kina-halsen, det er for liten radius i hjørnene så den går ikke helt nedi lomma:

post-5847-0-74429200-1367335278_thumb.jp

Jeg lurer på om jeg skal pusse den ned og olje den uansett, så da blir det en ganske enkel fiks. Ellers ser den veldig bra ut til prisen.

Link to comment
Share on other sites

Der var Imageshack i orden igjen, så her kommer litt mer...

img1468sx.jpg

Ble ferdig med pussing på neste også og har startet med å teste finishen på avkapp. Hvis det funker blir det "whitewash", en slags transparent hvit, med en del strøk Tru-Oil på toppen. Jeg må gjemme bort kroppen fram til alt er klart, siden det blir hakk og riper i gran/furu bare man puster tungt eller tramper i gulvet. Og nå er jeg lei av å pusse og dampe ut hakk :P Ask er langt mer "brukervennlig" på den måten, men tar jo en del lengre tid å forme pga. hardheten.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.