Web Analytics
Jump to content

Too much noise....


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

Vi er nå på plass i rekkehuset vi tok over for en drøy måned siden, etter å ha brukt en måned på oppussing i stor stil (hvor vi blant annet har pusset opp hele førsteetasje, kjøkken, parkett, gipsvegger, you name it).

Well...

I kjellern har jeg fått et gjennomgangsrom som jeg har innredet som kontor/hjemmestudio. Etter å ha fått koblet opp alt av stæsj har jeg nå lyd - og mer lyd enn jeg har lyst på, i form av merkbart mer støy med single coil-gitarer enn hva som var tilfellet i leiligheten vi nettopp flyttet ut av. Alt av loddinger er som det skal være på straten min, og alt av det elektriske, 11r, Macbook Pro, Genelec monitorer osv, får strøm av jordede stikkontakter. Varmekablene i badet ved siden av durer så det holder (termostaten på veggen), så det er jo en mulighet at disse kan påvirke noe (men, jeg er jo ikke elektriker, så how will I know (fet Whitney Houston-låt)).

Så, jeg lurer vel på om det er folk der ute/her inne som har testet (og har erfaring) med diverse noiseless-systemer? Jeg er veldig godt fornøyd med Lindy Fralin-pickupene som står i straten min, så det er foreløpig ikke aktuelt å bytte disse ut med pickuper som er noiseless/hum-cancelling. Suhr har jo et noiseless-system (bakplate) og Lindy Fralin mener jeg også har et tilnærmet likt system.

Holder disse hva de lover? Null påvirking av lyden foruten at de fjerner 'hum'?

Link to comment
Share on other sites

" Varmekablene i badet ved siden av durer så det holder (termostaten på veggen), så det er jo en mulighet at disse kan påvirke noe (men, jeg er jo ikke elektriker, så how will I know (fet Whitney Houston-låt))."

Når du skriver dette, så minner det meg om et fenomen som skjer på jobben min og. Når termostaten på varmekablene i butikklokalet skrur seg på, så mister vi radiosignalene på fm-radioen(det skjer hvertfall noe rart med radioen). Så er jo en mulighet for at det kan være varmekablene dine som kødder det til.

Link to comment
Share on other sites

Er vel det som er kjernen til problemet her og, jeg får mindre støy om jeg skrur de av.

Jeg er elektronovise, så jeg frir til de med kunnskap: vil støyen bli mindre om jeg kobler til utstyret til en annen kurs? (jeg tar det for gitt at jeg har koblet meg på samme kurs som badet).

Link to comment
Share on other sites

vil støyen bli mindre om jeg kobler til utstyret til en annen kurs? (jeg tar det for gitt at jeg har koblet meg på samme kurs som badet).

Neppe, her er nok løsningen bedre skjerming av gitaren.

Kan også være støy som setter seg på selve strømnettet. Skulle demonstrere et kinman-sett en gang, og hadde mer støy en noensinne. Feilen viste seg å komme fra dimmer og gjennom strømnettet til amp.

Dette løses enten med en kondensator og to ferrittkuler til ca 8 kroner, eller en Furman til ca 1500.

Link to comment
Share on other sites

Får gå til innkjøp av kobberfolie da, og skjerme det som skjermes kan på gitaren..., i første omgang.

Det er ihvertfall helt riktig sted og begynne,

Så lenge gitaren kan bli brukt andre steder som også sliter med støy er det med stor fordel og redusere mottagelsen av støy før man begynner og fjerne selve årsaken til støyen :)

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.