Web Analytics
Jump to content

Too much noise....


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

Vi er nå på plass i rekkehuset vi tok over for en drøy måned siden, etter å ha brukt en måned på oppussing i stor stil (hvor vi blant annet har pusset opp hele førsteetasje, kjøkken, parkett, gipsvegger, you name it).

Well...

I kjellern har jeg fått et gjennomgangsrom som jeg har innredet som kontor/hjemmestudio. Etter å ha fått koblet opp alt av stæsj har jeg nå lyd - og mer lyd enn jeg har lyst på, i form av merkbart mer støy med single coil-gitarer enn hva som var tilfellet i leiligheten vi nettopp flyttet ut av. Alt av loddinger er som det skal være på straten min, og alt av det elektriske, 11r, Macbook Pro, Genelec monitorer osv, får strøm av jordede stikkontakter. Varmekablene i badet ved siden av durer så det holder (termostaten på veggen), så det er jo en mulighet at disse kan påvirke noe (men, jeg er jo ikke elektriker, så how will I know (fet Whitney Houston-låt)).

Så, jeg lurer vel på om det er folk der ute/her inne som har testet (og har erfaring) med diverse noiseless-systemer? Jeg er veldig godt fornøyd med Lindy Fralin-pickupene som står i straten min, så det er foreløpig ikke aktuelt å bytte disse ut med pickuper som er noiseless/hum-cancelling. Suhr har jo et noiseless-system (bakplate) og Lindy Fralin mener jeg også har et tilnærmet likt system.

Holder disse hva de lover? Null påvirking av lyden foruten at de fjerner 'hum'?

Link to comment
Share on other sites

" Varmekablene i badet ved siden av durer så det holder (termostaten på veggen), så det er jo en mulighet at disse kan påvirke noe (men, jeg er jo ikke elektriker, så how will I know (fet Whitney Houston-låt))."

Når du skriver dette, så minner det meg om et fenomen som skjer på jobben min og. Når termostaten på varmekablene i butikklokalet skrur seg på, så mister vi radiosignalene på fm-radioen(det skjer hvertfall noe rart med radioen). Så er jo en mulighet for at det kan være varmekablene dine som kødder det til.

Link to comment
Share on other sites

Er vel det som er kjernen til problemet her og, jeg får mindre støy om jeg skrur de av.

Jeg er elektronovise, så jeg frir til de med kunnskap: vil støyen bli mindre om jeg kobler til utstyret til en annen kurs? (jeg tar det for gitt at jeg har koblet meg på samme kurs som badet).

Link to comment
Share on other sites

vil støyen bli mindre om jeg kobler til utstyret til en annen kurs? (jeg tar det for gitt at jeg har koblet meg på samme kurs som badet).

Neppe, her er nok løsningen bedre skjerming av gitaren.

Kan også være støy som setter seg på selve strømnettet. Skulle demonstrere et kinman-sett en gang, og hadde mer støy en noensinne. Feilen viste seg å komme fra dimmer og gjennom strømnettet til amp.

Dette løses enten med en kondensator og to ferrittkuler til ca 8 kroner, eller en Furman til ca 1500.

Link to comment
Share on other sites

Får gå til innkjøp av kobberfolie da, og skjerme det som skjermes kan på gitaren..., i første omgang.

Det er ihvertfall helt riktig sted og begynne,

Så lenge gitaren kan bli brukt andre steder som også sliter med støy er det med stor fordel og redusere mottagelsen av støy før man begynner og fjerne selve årsaken til støyen :)

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.