Web Analytics
Jump to content

Vrengpedal


krishest

Recommended Posts

Skal skaffe meg ny vrengpedal.

Har tenkt på litt forskjellig, men kommet fram til noen av disse.

Jeg håpet på å kanskje få noen ord fra dere som har erfaringer med disse pedalene, både gode og dårlige.

Gjerne foreslå noen andre også!

Landgraff Dynamic Overdrive

Mad Professor Sky Blue Overdrive

Mad Professor Little Green Wonder

JHS Morning Glory

Walrus Mayflower

Walrus Voyager

-På forhånd takk.

Er på utkikk etter en overdrive hovedsaklig som skal brukes på cleanlyd fra en Suhr Badger 18W forsterker. Også verdt å nevne har jeg en Fender stratocaster USA Deluxe med Single Coils.

Edited by krishest
Link to comment
Share on other sites

Har selv Mad Professor LGW... fantastisk pedal, i allefall dersom du tenker å parre den opp mot en Marshall forsterker.

Det er strengt tatt her jeg synes den kommer mest til sin rett... Selvsagt så har jeg ikke prøvd den mot bøttevis med forsterkere, men jeg har prøvd den opp mot Class 5, Vintage Modern 2266C, JCM800 1987 og AFD100 og på alle disse så er den råtøff... på min Lil' Elvis så er den ikke like tøff, ei heller på Deluxe Reverb... så da vet du hvilke jeg har prøvd den på også :)

De andre pedalene har jeg ingen, niks, nada erfaring med...

Hva er det du søker av lyd fra disse pedalene?

Kan jeg i tilfelle tipse om ett par som er veldig stilige?

I tilfelle du tenker 'ja, det kan du', så bare legger jeg noen link nedenfor her...

Rocket Pedals - Flex Drive

Barber Electronics - Direct Drive SS

Eller dersom Marshall flyter din båt

Catalinbread - Dirty Little Secret MKIII

Dette er mine favoritter anno 29.mars 2013 i allefall...

Link to comment
Share on other sites

LGW er kjempefin! Super vreng.

JHS Morning Glory er en pedal med mye karakterer. Liker du ikke karakteren, liker du nok ikke pedalen. Jeg for min del synes det er stilig!

Ellers vil jeg også anbefale Blackstone og Rocketpedals sin Allan Holdsworth-vreng! Begge to er fantastiske pedaler. De har mange lydmuligheter og spiller fint på alle forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Det hadde jo kanskje hjulpet om trådstarter ville dele et par ting med oss, som for eksempel lydideal og hva slags amp han har... Om den skal brukes på clean amp eller i kombinasjon med ampvreng osv. :)

Ja, nemlig. Du kom meg i forkjøpet, uten at det gjør noe.

Det er jo et hav av vrengpøser der ute..... er det overdrive, distortion, fuzz du er ute etter?

Og seff, hvlken amp har du tenkt til å bruke den på?

Link to comment
Share on other sites

Ja, nemlig. Du kom meg i forkjøpet, uten at det gjør noe.

Det er jo et hav av vrengpøser der ute..... er det overdrive, distortion, fuzz du er ute etter?

Og seff, hvlken amp har du tenkt til å bruke den på?

Nja... det er vel det normale å etterspørre når en spør etter anbefaling til ny vrengpedal... men rent strengt tatt så har TS funnet seg noen spesifikke pedaler han ønsker å høre erfaringer på... så sånn sett så har han jo satt lista.

Det var vel egentlig jeg som først tok meg den friheten og ga ett par/tre tips til andre pedaler, noe som er på siden av det tråden omhandler... men det var gjort i beste mening... OG jeg ga uttrykk for mitt inntrykk av den ene av de pedalene han ramset opp som jeg faktisk har erfaring med noe som er nettopp det som søkes...

Link to comment
Share on other sites

Den eneste av de som listes opp i første innlegget som jeg har prøvd (og eier og bruker) er Little Green Wonder. Anbefales absolutt! Bruker den på Mesa Roadsteren min, gir fin vreng på clean og crunch-kanalene, og drar opp enda et hakk på lead-kanalene. da med stort sett boost på LGW, lite drive.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd noen av pedalene han nevner, og jeg har bare hørt om to av dem! Men jeg har derimot prøvd veldig mye annet, så om jeg kunne få et innblikk i bruksområde og ønsket resultat så kan jeg nok foreslå mye annet ;)

Men om det må være håndbyggede TS-kloner med små endringer solgt til blodpris*, kan jeg nok ikke hjelpe :P

*«Boutique» ;D

Link to comment
Share on other sites

Nåh... LGW trenger ikke være HW da... rent tilfeldigvis så er min det... måtte ha en souvenir fra juleshopping i Køben med kona... men de selges vel mest som PCB versjon som er betraktelig rimeligere enn HW versjonen...

Ibanez TS 808: 1750,- hos Evenstadmusikk

Mad Professor LGW: 1590,- hos Vintagegitar... og jeg regner med at 4Sound matcher prisen...

Så... er med på at det er noen endringer, men blodpris... me think not... just sayin' :)

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Jeg har PCB-versjonen av LGW. Har hatt TS9 og testa tidlig 80talls TS808 opp mot LGW samtidig, og de kan skrus til å havne i samme ballparken, men LGW er mye mer allsidig. Stor spennvidde ved aktiv bruk av Body-knotten, låter kjempefint. Ikke har den det jævlige parallelle cleansignalet som alltid ligger under vrengen som på en tubescreamer heller, så det går faktisk an å bruke den til annet enn boost.. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.