Web Analytics
Jump to content

Mikrofoner til Ibanez


GuitarFreak

Recommended Posts

O'hoy mennesker.

Jeg har en Ibanez RG(billig sak) hengende.

Jeg har en stund vurdert å skaffe meg en ny type Ibanez. Men så fikk jeg en strålende idè:

Dersom jeg skaffer noen nye pickups, og oppgraderer den litt så kanskje jeg gidder å bruke den igjen, og jeg kan bruke penger på andre type gitarer.

Så da kommer spørsmålet.

Jeg trenger gode forslag til hvilke pickuper jeg kan stappe inn i fjøla. Veldig fint hvis dere også begrunner forslagene.

Oppsett: HSH

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at billig gitar -> billige pickups. You can't polish a turd, eller noe slikt noe.

Det skal litt til å finne noe annet der ute som slår GFS sine pickups i det prissegmentet de opererer i. De har lave priser og et ganske så bredt sortiment (som nå også inkluderer aktive pickuper).

Jeg har crunch PAF, eller noe i den duren, fra GFS i min partso-Ibanez, og er godt fornøyd med de. Låter bra som full humbucker, og så bra som jeg opplever en humbucker kan låte i spilt-mode.

Link to comment
Share on other sites

Kjøper du pickuper så hvorfor ikke bare kjøre oppgraderingen fult ut?

Jeg har eksperimentert mye, og slo meg ikke til ro før jeg hadde prøvd ganske mange pickuper.

En ganske kostbar affære. Jeg vil heller prøvd å finne det beste, som vil gi meg det jeg ville ha.

Mulig pickupene blir mer verdt enn gitaren, men da får du det meste ut av utstyret.

Og du vil ved senere gitarkjøp (eller oppgradering av eksisterende) ha glimrende pickups som du kjenner og som kan brukes videre.

Forøvrig er jeg litt uenig med deg TC. Gode og dårlige gitarer vil låte bedre med bedre pickups, men uansett hvor god en gitar er så vil den låte crap om pickupene låter crap.

Pickupenes betydning er minst 50% av lyden ut av en elektrisk gitar.

Link to comment
Share on other sites

Min første gitar som ble gjenstand for heavy modifisering var Ibanez RG med V7 og V8. Vil man oppgradere så må det være poeng med oppgraderingen. Om pickupene ikke fungerer så støtter jeg billige pickups som nødløsning. Men her er det snakk om oppgradering. Så spørsmålet er: hva er målet med oppgraderingen? Hva er krav og kriterier? Om kravet kun er "litt bedre" så kjør på... Jeg oppgraderte for å oppnå noe. Som var helt klart definert gjennom muligheten til å plukke overtoner lettere og ikke feede. Dette ble oppnådd men jeg ønsket samtidig å snike inn veldefinert bass i pickup. Gitaren skulle også låte bra både clean som med vreng. Ble en lang søken... Det er klart at om gitaren er crap og budsjettet stramt så kan oppgradering gjøres med mindre kostbare steg. Men jeg ville belyst behovet og vurdert hva som skal til for å oppnå dette.

Link to comment
Share on other sites

Here it is:

http://www.gitarhuset.no/product/gitarer/ibanez/elektriske/3007255/ibanez-rg-370dxz-bk-el-gitar-

Bare uten det nye tremolosystemet som står beskrevet der. Det er sånn type andre gitaren jeg kjøpte meg, og har henget på veggen i noen år.

Dersom jeg finner ut at jeg gidder å fikse den opp så vil den bli brukt hovedsaklig i 80-talls musikk som Bon Jovi, Europe, Twisted Sisters osv. Siden det er eneste gitaren jeg har med sånn tremolodritt.

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig at jeg er i overkant slem her, men får du ikke åttitallslyd ut fra en Ibanez til 4k, er det kanskje ikke på pickupsiden du bør lete...

GFS er flotte saker, men at pickupene nøvendigvis er en oppgradering i prisklassen, er jeg ikke enig i. Annerledes, OK, men ikke oppgradering. Det kan jo være bra nok-

Link to comment
Share on other sites

Om du virkelig ønsker å slå på stortromma er Bare Knuckle Holydiver utrolig bra pickups til slik musikk, og med en Trilogy Suite i mid får du også ganske bra clean! Kommer på 2500,- pluss minus inkl frakt og moms fra Bare Knuckle, men det er verdt det (syns jeg hvertfall), og du kan jo som tidligere nevnt bruke pickupsa i en annen gitar senere.

Link to comment
Share on other sites

Hvis pickupene ikke låter sånn som han vil de skal låte, og han bytter dem ut med noen som låter slik han vil, så er det jo en oppgradering...

GFS VEH er forøvrig «safe as milk» til 80s-lyd, har nylig putta en i Charvelen min og er storfornøyd :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.