Web Analytics
Jump to content

Hjelp med defekt VOX Tonelab EX


toralfsan

Recommended Posts

hei,

Jeg har kjøpt brukt en VOX Tonelab EX som ikke var helt i orden, men som jeg gjerne vil ha. Før jeg evt. sender den tilbake skulle jeg gjerne visst om noen kjenner denne såpass at de kan gi råd enten om en grei måte å fikse den på, eller hvor jeg kan få gjort det. NB! Jeg har minst 11 tommeltotter, men jeg klarer å skru opp et kabinett med Philips-trekker og vet forskjell på pluss og minus - der stopper det.

Feilen er at selv om alt virker som det skal via USB-utgangen og på de interne høyttalerne (som ikke duger til stort annet enn å høre at det er liv i den), så er utgangen til amp/linje/headsets nærmest død (det hender det skurrer i den).

lg_tonelab_ex_rear.jpg

Jeg mener jeg har lokalisert en mulig synder - (output) Level pot-en på baksiden (se bildet) har fått seg en smell og er delvis trykket inn. Denne regulerer jo all output unntatt USB og interne høyttalere.

Gode råd mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er vel ikke noe garanti på den uansett. Pot'en kan være ødelagt, og da krever man som regel en ny. Tror ikke det skal være noe større sak enn det. Du kan jo åpne opp og se om det er noe som kan dyttes på plass?

Hei,

ja, det er jo det som er alternativet, fikse den eller sende den tilbake (som jeg fremdeles kan). Men det jeg lurer på, er om noen har mekket en slik før og har tips, for jeg er blank. Helst vil jeg jo ha den, for å kjøpe en ny koster en del mer enn jeg har gitt. Og selve poten koster omtrent ingenting, hvis den må byttes. Kanskje den bare kan festes og at det er en lodding som må fikses.

Link to comment
Share on other sites

Hei

Om du vil prøve pedalen med full pupp på potmeteret kan du bare kortslutte de to beina som er til høyre på potmetert.

Dette er sett med knotten mot deg.

Espen

Hei,

takk for tips. Det går det jo an å prøve når jeg åpner den.

Link to comment
Share on other sites

Har åpnet den, men det er dønn umulig å komme til under kretskortet der pot'en skjuler seg, der også røret sitter. Jeg kan se at skiva der poten sitter er sprukket, så den bør nok byttes. Men har fiklet og mekket så den foreløpig sitter, og ved fullt volum gir den nå lyd, så lenge det varer.

Takk for hjelp så langt, nå har jeg noen alternativer før jeg evt. får fikset den på verksted, så jeg beholder den. Men at det går an å lage en sak som er så utrolig upraktisk å demontere, er ubegripelig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.