Web Analytics
Jump to content

Publisere musikk på iTunes/Spotify, etc


Recommended Posts

Usikker på om dette er riktig under-forum å poste tråden i - men prøver her først.

Jeg har snart søkt gjennom hele Google uten å finne noen ordentlige svar på følgende spørsmål:

"Hva må gjøres for å kunne distribuere en cover-låt på f.eks. iTunes og Spotify UTENFOR USA?"

99% av søkeresultat og tjenester som tar seg av slike ting på nett omhandler distribusjon og lisensiering innenfor USA.

Er det noen som har erfaringer med å legge ut cover-sanger (altså hvor man ikke selv eier rettighetene til sang-teksten) på iTunes/Spotify?

Har ved en tidligere anledning benyttet TuneCore (http://www.tunecore.com/) for å publisere en egenkomponert låt på iTunes, Spotify+++ men da eier jeg selv alle rettigheter i utgangspunktet.

Har lest et sted at utenfor USA så er det opp til butikken (les: iTunes, Spotify, etc) å betale ut copyright fees til de som skal ha det. Men vet fortsatt ikke om jeg som person må ha noe lisens for å sende inn sanger til disse butikkene.

Hjelp, hjelp.

Link to comment
Share on other sites

Vil tro du trenger tillatelse fra opphavsrettholderen til å distribuere musikk som du selv ikke eier. Altså kan du fort ende opp med en avtale der din versjon blir spilt, men pengene havner en annen plass.

Når det gjelder bearbeidelse av verk (type Brad Mehldaus versjon av "Blackbird"), må du innhente tillatelse fra opphavsrettholderen både for fremførelse og salg. Som oftest gjør man en avtale før man registrerer det nye verket hos TONO, og det kan enten innebære en engangssum som gir deg rettigheter i en viss periode (Stena Line kjøpte f. eks. rettigheter til "Stayin' Alive" for 15 år i Europa) eller en prosentvis fordeling av inntektene.

Lagde et arr. for kirkeorgel av temaet til "Flukten frå Dyreskogen", og det var en dritjobb å finne riktig opphavsmann kun for å få tillatelse til én fremføring vederlagsfritt.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Skal dere publisere materiale som dere selv ikke har rettighetene på, må dere inngå en avtale om fordeling av evt. inntekter/vederlag med rettighetshaverne. Da er det letteste å gå via forlag/plateselskap. Vil anta at TONO sitter på kontaktinformasjon, og kan hjelpe dere.

Skal dere publisere materiale som dere har alle rettigheter på, er det bare å køle på via f.eks Routenote. De oppretter en egen ISRC-kode for dere, så alt registreres hos rettighetforvaltere som TONO.

Link to comment
Share on other sites

Eventuelt wimp diy. Er da eksklusiv på wimp i 14 dager før det lastes opp til "alle" andre tjenester.

Men du kan glemme support ved eventuelle spørsmål. Ingen svar å få. Dere beholder 70% av inntektene ved salg.

....gjelder selvfølgelig eget materiale... Tidlig..

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Skal man legge ut et cover må man få tillatelse fra rettighetshaverne. De har rett på sin del av kaka og de har også rett til å si nei dersom de ikke liker coverversjonen. Du får nok noen litt mer utfyllende og korrekte svar av folk som har tid til det dersom du tar kontakt med TONO og NCB, for jeg farer ut for kvelden. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.