Web Analytics
Jump to content

Bruk av E-Bow


Sorg

Recommended Posts

LIker å bruke dette i blant.. Bruker innstillingen på E-bowen som gir overtoner.. Merker at noen ganger får jeg overtonene, mens andre ganger får jeg en mer mellow lyd.. Har ikke helt klart å forstå hva som gir de ulike lydene.. Noen som vet hvordan man kontrollerer dette?

Link to comment
Share on other sites

E-bow høres jo veldig bra ut men jeg mener å ha lest flere steder at det kan skade pickups - spesielt på Strater (visstnok ettersom Strater avmagnetiserer lett). Er det noen som vet noe om dette? Er det bare en myte?

Link to comment
Share on other sites

Hvilken type tone du får, avhenger også litt av hvor du har E-bowen ifht. bru, nut. På samme måte som du lettere får overtoner ved vanlig spilling i enkelte posisjoner osv. At den ødelegger pickupene, har jeg liten tro på. Da ville det vært et mye bedre kjent faktum.

Link to comment
Share on other sites

Teorien er vel mer at ebowen lager et magnetfelt, og så skal liksom et magnetfelt utligne et magnetfelt. Vitsen med ebowen er vel at magnetfeltet svinger ganske mange ganger i sekundet. Jeg tviler litt på at magneten i pickupen blir så skrekkelig forvirret av det. Men, hei, det er gitar, og da kan alt spekuleres i.

Jeg beklager dette, men hver gang noe sier "ebow" få jeg en trang til å poste denne videoen med Phil Keaggy. Ta deg tid til å høre på dette, et lite norsk innslag er det også:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.