Web Analytics
Jump to content

Lett modifisering av en SG gitar!


Recommended Posts

Da er jeg klar til å begynne på dette prosjektet, å gjøre om en billig SG gitar til en Tony Iommi SG...

Kunne jo kjøpt en Epi Iommi signatur, men det er ikke fullt så morsomt, jeg tar heller den tunge veien.. Og ender sikkert opp med noe som ikke er 10% av originalen engang..

Dette er utgangspunktet:

Eagle%20SG%20original.jpg

Det jeg skal gjøre blir dette:

- Lakkere den svart

- Bytte gripebrettet til et med 24 bånd

- Sette på inlay-stickers, med korsene på... Tar ikke sjansen på utfresing og skikkelige inlays..

- Sette på nye bånd på det nye gripebrettet

- Bytte til Iommi signatur-pickups hvis jeg får tak i.

Fikk gripebrett og side-dots fra Stew-Mac i dag, og inlay-stickers fikk jeg for noen dager siden.

Gripebrett%20og%20inlay-stickers.jpg

Og det første som måtte stemme er at det er plass til et 24-bånds gripebrett uten å måtte flytte på neck pickup, og det ser ut som at det skal gå bra!

Gripebrett_2.jpg

Vet ikke helt når jeg kommer i gang med dette, men planen er slik:

1. Strippe gitaren for hardware OK!.

2. Få av det gamle gripebrettet OK!

3: Lime på nytt gripebrett, og tilpasse det på bredden. OK!

4, Sette inn nye bånd, olje gripebrettet. OK!

5: Lakkere gitaren

6. Sette på side-dots OK!

7. Sette på inlaystickers.

8. Montere hardware

Fin liten liste, blir endel arbeid.. Får håpe jeg blir ferdig før sommeren! Dere må ikke regne med hyppige oppdateringer her!

Jeg har også en gammel Kawai, tror jeg det er, liggende. Blir nok å holde på med begge samtidig..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips til enkleste måten å få av gripebrettet på?

Har sett noen gjør det slik: Ta av alle frets, varme oppå med strykejern, mens man skjærer med en fin kniv mellom gripebrett og hals, og jobber seg nedover halsen..

Strykejern har jeg, og jeg har også varmlutspistol...

Og gitaren har set-neck.. Hadde kanskje vært enklere med bolt-on...

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Fin søndag morgen her, gripebrettet er tatt av, stor suksess så langt!

Castors ide om lamper trigget meg, så jeg fant frem bygglampa mi, 500 watt, og satte den ganske nær halsen, oppe i hode-enden.

Det var lakkert rundt halsen og opp på kanten av gripebrettet. Skar gjennom lakken jangs gripebrettet med en skalpell først.

Etter en halvtimes tid med varming klarte jeg å bøye opp litt ved trussrod-mutteren, nok til at jeg fikk kilt inn et skrujern.

DSC03781-800.jpg

Etter det var det bare å være tålmodig og forsiktig. Fikk kilt inn et rundt knivskaft etterhvert, og jobbet meg nedover mot kroppen. Til slutt slapp hele greia, og det kom av i ett stykke. Jeg gjorde dette uten å fjerne bånda, så om jeg vil kan dette brukes om igjen siden! Hele jobben var gjort på under en time. Noen flere bilder her:

DSC03782-800.jpg

DSC03783-800.jpg

DSC03784-800.jpg

Halsen under gripebrettet er heldigvis helt rett, så det skal gå greit å lime det nye på. Men neste skritt blir da å skjære til det nye gripebrettet...

Ser at det skallet av noe lakk på halsen, men det får gå, den skal jo pusses og lakkeres igjen, hele gitaren.

Det var veldig mye lakk på denne, de har ikke spart noe der!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Det sa jeg også da det kom av!

Siste økt i dag var å sparkle over ørten skruehull på baksiden av headstocken, det var gjort en dårlig jobb av forrige eier da han byttet stemmeskruer... Pusset headstock og mattet ned hele gitaren, den er egentlig klar for lakkering nå.

post-3965-0-89693600-1364139217_thumb.jp

post-3965-0-03879600-1364139225_thumb.jp

post-3965-0-80838900-1364139232_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

DSC03781-800.jpg

Etter det var det bare å være tålmodig og forsiktig. Fikk kilt inn et rundt knivskaft etterhvert, og jobbet meg nedover mot kroppen. Til slutt slapp hele greia, og det kom av i ett stykke. Jeg gjorde dette uten å fjerne bånda, så om jeg vil kan dette brukes om igjen siden! Hele jobben var gjort på under en time. Noen flere bilder her:

DSC03782-800.jpg

DSC03783-800.jpg

- De her bildene røsker i sjela...

Good luck!

Edited by kidCha0s
Link to comment
Share on other sites

Holder på med å lakkere gitaren svart nå. Tenkte det var lurt å gjøre før det nye gripebrettet limes på. Når det er tilpasset skal gitaren få et strøk eller fem med klarlakk, også opp langs kanten på gripebrettet.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm. Tror jeg hadde tilpasset gripebrettet før jeg takket den. Da kan du skjer den litt før brei, og så høve og pusse den helt flush med halsen uten å tenke på at lakken skal bli ødelagt. Eller har du tenkt ut en smart plan for å unngå det?

Link to comment
Share on other sites

Oi, det har du jo helt rett i selvfølgelig! Godt det er ferie nå, har visst ikke hodet helt på rett plass i dag!

Den får heller få en omgang til med svart senere....

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Pågangsmotet er kanskje større enn finsnekker-evnene mine...

Men nå er det nye gripebrettet limt på.

Limer%20p%C3%A5%20nytt.jpg

Limte med god gammeldags Casco parkettlim, som jeg smurte jevnt og fint på begge flater med pensel. Lot det stå i press over natta. Deretter begynte tilpassingen, det nye brettet er jo rektangulært, og må skråskjæres for å passe. Brukte kniv først, skar forsiktig av kantene. Når jeg nærmet meg ferdig brukte jeg en grov fil, deretter sandpapir rundt pussekloss. Jeg hadde jo lakkert gitaren svart allerede, så Mills Kaviar sin spådom om at jeg ville ødelegge finishen gikk i oppfyllelse! Men når jeg er 100% fornøyd med pussingen på gripebrettet blir det å lakkere på nytt, først svart, og deretter klarlakk. Klarlakken må opp langs siden på gripebrettet. Montering av frets blir gjort etter lakkering..

Ser slik ut nå:

Tilpasset%20gripebrett%201.jpg

Tilpasset%20gripebrett%202.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.