Web Analytics
Jump to content

Hollow bodies som låter bra unplugged?


sarge

Recommended Posts

Finnes det?

Jeg tenker da på gitarer i samme kategori som Taylor T5, Tele thinline osv.

Tanken melder seg hver gang jeg skal på biltur med "litt" bagasje og jeg synes kassegitaren tar for stor plass.

Om de aller fleste hollow bodies leser jeg at lyden blir tynn og spinkel unplugged. Er det ingen unntak? Eller ønsker jeg meg på tvers av fysiske lover?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Låter de bra unplugged? Hvilke modeller snakker du om?

Tenker på de 5th avenue gitarene. http://www.gitarhuset.no/search?q=Godin

Tja, når jeg tenker meg om så vet jeg ikke om de med pickuper vil høres likt ut i det hele tatt som med de som ikke har elektronikk.

Eventuelt kan du jo kjøpe de uten og sikkert få ordnet noe elektronikk i dem? Gode priser på de to første der.

Link to comment
Share on other sites

Elgitaren med mer akkustisk lyd, er nok en ES330.

Eastman lager flere 335 modeller i i heltre, hvor hulrommet er større enn i en vanlig 335, og som sagt konstruert uten laminat som en vanlig 335. Jeg mener jeg har sett noen med heltre granlokk, også.

En Thinline fra Warmoth med granlokk vil jeg tro låter bittelitt høyere akkustisk enn en med lønn/ask/or/lind/mahogny-topp.

Ellers vil en strat/tele i gran låte høyere akkustisk enn en 'vanlig' strat/tele, spesielt med tynn lakk på. Husker Jan Braaten 'shredda' på gamle Guitar Workshop med en gran-strat han haddde laget, og han hørtes godt i hele lokalet uten forsterker. Gran er et utmerket tonemateriale.

Link to comment
Share on other sites

Høres fornuftig ut, det med granlokk. Jeg har heltre granlokk i westerngitaren min (en limited ed. Washburn fra 1991). Den låter stort, synes jeg.

Noen serieproduserte modeller av hollow bodies den egenskapen? Ser at det er noen litt større archtops som har denne egenskapen, men de blir jo litt større igjen...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Sannsynligvis... vanskelig, dette.

Ser jo at Taylor T5 lages i en versjon med granlokk. Nå er jo den uansett et stykke utenfor budsjett, da. Det kan vel være at det blir vanskelig å finne noe...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.