Web Analytics
Jump to content

Bytte ut elektronikk i Blacktop Baritone Telecaster


Recommended Posts

Hei! Jeg fikk en baritontelecaster til jul som jeg er svært fornøyd med, men elektronikken kunne vært bedre. Virker som Fender MIM har brukt asiatisk elektronikk og kinesiske mikrofoner i denne gitaren.

Jeg har lyst å bytte ut potmeterne og bridgehumbuckeren.

Spørsmålet mitt er: Har fender brukt minipotmetere? Hvis jeg skal ha nye potmetere i vanlig størrelse, så må jeg kjøpe ny kontrollplate.

Fant en annonse med samme setup som jeg har, kan noen verifisere om det er minipotmere eller vanlige?

http://www.ebay.com/itm/Fender-Blacktop-HSS-Telecaster-Tele-PICKUPS-POTS-KNOBS-15-OFF-/200750422722?pt=Guitar_Accessories&hash=item2ebda85ac2

Mvh Mac

edit: Grunnen til at jeg vil bytte er for å få jevnere volum og tonekontroll. Kan det loddes på en kondensator for å gjøre dette?

edit 2: Aphelion mener at det er vanlige potmeter med metrisk dimensjon.

Edited by MacGyver
Link to comment
Share on other sites

Litt offtopic men må ikke skimse av asia/squier pickups.. Classic vibe kommer jo med Toneriders ^_^

bare at de er produsert uten Toneriders merke :P Tips til de som har lyst på toneriders.. kjøp classic vibe da de er priset lavere og er identiske, gjort grundige tester på tdpri angående det.

On topic: Så ser det ut som er fullsize ja, finner ikke noen bekreftelse på at det er micro/mini pots..

Ville satt inn noen CTS pots, gjerne 500k.. så kjøp noen billige kondensatorer av typen orange drop eller lignende og test litt verdier for å finne hva du synes føles best.

bare tull å sette inn super vintage nos 50s pots hipp hurra kondensatorer etter min mening :blush:

Link to comment
Share on other sites

De er nok litt større ja, men er vel ikke mye jobb og få hullene litt større?

Ellers finnes det jo lange og korte skaft..

Beste er jo og måle de du har i dag så finne en type CTS pot som er sånn ca lik på målene?

Vil helst ikke skru i kontrollplaten eller kjøpe ny. Det letteste er å finne en som passer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.