Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Studio Vs. Epiphone Les Paul Custom? eller noe helt annet :P


Magnus_SB

Recommended Posts

Heisann! :D

Tenkte å kjøpe meg en grei Les Paul gitar for under 4k fordi jeg trenger en gitar som kan spille litt hardere musikk når jeg spiller i et metal band fortiden.

Jeg lurer da på om jeg skal kjøpe en billig, brukt Gibson, eller en fin Epiphone?

Er den største forskjellen logoen på Headstocken, eller er det hvert prisforskjellene?

Egentlig har jeg mere troen på Gibson en Epiphone fordi det tar nok ikke mange månedene før den ligger på finn igjen siden jeg er en Fender fyr... Og etter det jeg tror (kun det jeg tror) er det høyere marked på Gibson enn på Epiphone. Det er også viktig at jeg gjør en skikkelig dil, så jeg kan selge den for like mye jeg kjøpte den for.

Er det noen andre modeller dere anbefaler? SG´er funker også, men helst LP :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg hadde anbefalt deg å prøve Gibson LP Studio 50/60's tribute. Det er gode gitarer! Liker spesielt de med P90. Har ikke prøvd 70's tributen, men den virker lovende god den og.

Nå er det vel ikke så mange av disse på finn dessverre.

Hvis du er usikker på om du skal beholde gitaren, hadde jeg heller gått for en Gibson LP Studio i ditt tilfelle. Da kan du selge gitaren uten for mye eller uten tap.

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Kan vel tipse om Hagstrøm jeg da.

Får utrolig mye gitar for pengene om du kjøper en brukt Hagstrøm Swede / Ultra Swede / Super Swede

Aldri vært skuffa over en Hagstrøm jeg har prøvd uansett prisklasse.. Da får du jo også litt penger til overs du kan bruke på andre ting :)

Om de er like lett solgte er de kanskje ikke.. men de jeg har sett på finn har solgt innen rimelig kort tid i grunn

Jeg sikler veldig på denne fortiden.. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40486395&searchQuery=hagstr%F8m :wub:

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid to stk. Hagström Swede, og begge eksemplarene var så ræva at de ble returnert til sjappa. Dette er riktignok noen år siden nå, kan godt hende at de har skjerpa seg :)

Synes jeg er rart.. jeg prøvde en Gibson les paul studio 2012 her for noen uker tilbake og denne var helt ubegripelig dårlig..

pickupsene låt generelt tynt og spinkelt, knottene føltes som skulle dette av og var 0 motstand i dem, og dette er en gitar til nesten 10k..

Mulig du har vært ekstremt uheldig med dine 2 swede gitarer, jeg har ikke testet en vanlig swede, men har selv en Super swede (maple top) og prøvd en Ultra, (Er vel rosewood tvers igjennom på disse)

og begge disse har føltes som solide gitarer med god lyd kvalitet.

Nå kan jeg jo kun snakke om hva jeg erfarer med mine preferanser, men lang historie kort kjøpte jeg en brukt super swede for 3000kr. (2004 modell)

låt ganske bra, men med tiden viste det seg at disse faktisk har ekte CTS pot's samt det ikke ryker strenger på den! så jeg valgte og sette inn et par seymour duncan antiquity paf humbuckere og nå låter den som kuler og krutt!

Har aldri problemer med at den blir sur uansett hvor mye jeg bender å styrer, samt om jeg lar strenge sitte på evig omtrent ryker de ikke.. eid gitarer i et par år nå og enda ikke skjedd.. (Bytter vanligvis 1 gang i mnd)

Har blitt en skikkelig "keeper" for min del, om noen gitarer skal byttes ut så går den absolutt sist

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Om du er Fendermann så er det vel bedre å se om du kan få tak i en Fender Blacktop?

Blacktop er tøft det, men om han er ute etter en Les Paul type gitar synes jeg blacktop'n har lite og stille opp med.. blir liksom ikke skikkelig LP lyd av den :D

min mening..

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil nesten si.... Kjøp deg en brukt Gibson Les Paul Studio. Det er veldig få som er "så dårlige" at ikke en ordentlig setup og justering kan gjøre den bra nok. Og da har du en gitar som gir litt mer status enn en Epiphone. Det finnes for all del mange gode Epi'er altså, men....

Link to comment
Share on other sites

Blacktop er tøft det, men om han er ute etter en Les Paul type gitar synes jeg blacktop'n har lite og stille opp med.. blir liksom ikke skikkelig LP lyd av den :D

min mening..

Joda, det har du helt rett i. Grunnen til svaret mitt var at jeg tolket førsteposten som at han i hovedsak bare var ute etter en gitar til å spille litt hardere musikk på (såvidt jeg kan huske så sitter han vel på en SSS-strat), og ikke at det nødvendigvis var den typiske Les Paul-lyden han var ute etter. Når han da også sier at gitaren sannsynligvis kommer til å havne på finn om kort tid fordi han er Fendermann så følte jeg at tipset om Blacktop ikke var helt på vidda.

Dersom det skal være Les Paul så støtter jeg forslaget om en Studio, gjerne en Faded da disse ligger lavere i pris, men holder samme kvalitet som de "ordentlige" studioene. Jeg har prøvd en del, og selv om noen er bedre enn andre så har samtlige vært bedre enn samtlige Epiphone-LP'er jeg har prøvd.

Når det er sagt så er det jo mange som liker Epi også, og en Standard kan man vel få brukt for et par tusenlapper. Sleng inn et sett med litt røffe pickuper fra GFS så har man en god arbeidshest for lite penger.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.