Web Analytics
Jump to content

Kan man bruke Fender Mustang II som ekstern høytaler?


Recommended Posts

Ser at Fender mustang II mangler kabelen som går fra head til høytaler som man ser på vanlige tube amps.

Er det noen mulighet uten kompliserte modifikasjoner å bruke mustangen som en høytaler dersom man har en head enhet?

Har ikke åpnet bakplaten for å se hvordan det ser ut innvendig.

Isåfall, hvor mange ohm passer høytaleren til? 8 ohm?

Link to comment
Share on other sites

Du må nesten åpne og se. Høyttalerelementet skal være 8 ohm etter det jeg har googlet meg frem til. Det skal vanligvis heller ikke være noe problem å lage seg en høyttalerkabel med jack i ene enden og f.eks. kabelsko i den andre for tilkobling til elementet.

Link to comment
Share on other sites

Skal være så enkelt som og koble fra høyttaler elementet så kjøre den andre forsterkeren på elementet, så framt det er støtte for 8ohm på den.

Har selv gjort dette utallige ganger på min Mustang 3, ihvertfall der er det bare kabelsko rett på elementet så bare og hekte av der og koble inn på elementet.

Så lenge det kun er et element slipper du og tenke over pluss og minus også.. prøv en vei så den andre veien og se hva som høres best ut.. (vil ikke ta noen skade av det)

Men ja, er bare og koble elementet fra mustang'n la den være av dobbelt skjekk at ikke går noen kabler opp til forsterker delen på mustangen og koble på den andre å spill i vei.

Link to comment
Share on other sites

Finnes det en god måte å koble Yamaha THR10c til høytaleren på? Eneste utgangene på Yamaha er headphones og USB slik jeg kan se.

Nei. Ikke uten å modifisere i hvert fall. THR'en er jo heller ikke en tradisjonell gitarforsterker i den forstand, og vil nok låte rart hvis du evt. skulle få til å koble den til.

Link to comment
Share on other sites

Kan du ikke koble fra headset ut på yamahaen og inn på aux inn på mustangen? Ikke det beste sikkert, men vil gi lyd hvertfall.

Ja, får prøve dette, det blir kanskje godt nok. Digger Yamaha til sitt bruk siden jeg har unger jeg ikke vil vekke. Men lyden lider litt, når jeg kan skru opp volumet litt, på grunn av at den har så små høytalere.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo koble Yamahaen gjennom Stereoen? Evt. datamaskina, hvis du har nogenlunde høyttalersystem på den. Vil tro det funker bedre i og med at Mustangen ikke har fulltone-høyttaler.

Mulig jeg tar veldig feil her, men om jeg tar enten mustangen, eller vox tonelab ex og kjører i et vanlig stereo anlegg eller digital inn til pc'n synes jeg lyden blir veldig forskjell og låter generelt dårligere..

Men selv om de har den funksjonen er jo disse laget for og kjøres rett på en forsterker/kabinett

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg tar veldig feil her, men om jeg tar enten mustangen, eller vox tonelab ex og kjører i et vanlig stereo anlegg eller digital inn til pc'n synes jeg lyden blir veldig forskjell og låter generelt dårligere..

Men selv om de har den funksjonen er jo disse laget for og kjøres rett på en forsterker/kabinett

Yamahaen har fulltone høyttalere i seg, og er derfor en litt annen sak. Den er designet ganske annerledes enn andre modelereingsamper og pedaler, som er designet og voicet for å spille gjennom et gitarhøytalerelement. Yamaha THR er designet for å emulere "den lyden man hører på plate gjennom stereoen".

Link to comment
Share on other sites

Prøvde å koble utgang fram THR inn i AUX til Mustangen, men resultatet ble ikke særlig bra.

Må nok leve med de små høytalerene til THR og bruke den til lavt volum når ungene sover. Så får jeg bruke andre ting når jeg kan skru opp litt.

En ting jeg har lagt merke til er at høytaler kabinett koster "nesten" like mye som en tilsvarende combo. Hvorfor er det sånn? Skulle tro at ett høytalerkabinett + head enhet blir nesten samme pris som en tilsvarende combo. Men det virker på meg som det som regel blir nesten det dobbelte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.