Web Analytics
Jump to content

NAD - 18W - må bare sette'n sammen først


Recommended Posts

Da kom UPS mannen med 18watt'er kitet fra ampmaker.com. Var litt utålmodig så jeg valgte å gå for kit denne gangen for å slippe å velge og plukke deler fra rundt forbi.

Førsteinntrykket er at dette er et bra kit, med gode meget detaljerte instruksjoner på hjemmesiden hans. Jeg valgte "full pakke" med ferdigdrillet chassis, front og bakplate med tekst, rør. Så vidt jeg kan se er det superkomplett med alt en trenger av hardware fra turretboard, ned til låseskiver til skruene og noen kabelstrips.

Har så langt lagt inn 1,5 time med litt utpakking, gjennomgang av deler og montering, og nå er det meste av hardware montert. Time for the loddebolt boogie boogaloo.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ampmaker er bra saker!

Veiledningen er veldig bra skrevet, og det er bare å følge den slavisk, så har du bygd en amp på noen kvelder.

Jeg har tidligere bygd en SE-5, som jeg fortsatt har.

Har kikket litt på 18 watteren og Woody de siste ukene, men nå har Barry stengt butikken fram til april...

Lykke til med byggingen :)

Link to comment
Share on other sites

Hei Entone,

Jeg vet jo fra før hva du er kapabel til, så jeg regner med at du har lyd før helga!

Har vært litt opptatt med min laptop de siste døgna, men føler at jeg også må kommentere litt.

Det du har gjort så langt ser jo mer enn profft ut, og 18W har jo blitt en legende.

Det er bare en ting: den har bare een tonekontroll.

Jeg føler meg avhengig av TMB versjon. Var det på grunn av at leverandøren ikke leverte, eller vil du ha "the real thing"?

Jeg må innrømme at jeg aldri har prøvd "the 18W" orginal!

Lykke til, og jeg forventer lyd før søndag!

Hilsen Dag :)

Link to comment
Share on other sites

Ligger an til ha loddet ferdig innen midnatt i dag. Så det gir meg tid til litt feilsøking før søndag ;-) Lyd blir det om det så er lyden av gnister.

Mht TMB så må jeg innrømme at dette var et impulskjøp, og jeg kunne ikke se at Barry hadde 18 watt med TMB, så da ble det denne. Tar jeg ikke feil så er det litt juice igjen i PT til et rør til, og det er jo plass på fronten til flere pot'er, så det er ikke godt å si hva fremtiden bringer av mastervolum og TMB og andre finurligheter.

Link to comment
Share on other sites

Nå har det vært lyd. Legg merke til bøyningsformen.....

Et av utgangsrørene har definitivt tatt kvelden etter at det hadde et spektakulært stunt som lyspære. Måler under en ohm fra anoden til katoden rett på selve røret, så det var vel sveiselyset jeg så tenker jeg. Så da så. forhåpentligvis fikk jeg skrudd av i tide før andre ting gikk til pieces. Ser bl.a. at ellytten som sitter i paralell med katodemotstanden på utgangsrørene ser lettere gravid ut, men en sånn tror jeg at jeg har i kassa mi.

Målte litt på utgangstrafoen og forventet forsåvidt å måle omtrent samme motstand fra center tap til hver "side" av sekundærviklingene, men jeg får hhv 78ohm og 100 ohm på disse viklingene. 100 ohm er den som går til røret som brant ut.

Hadde en grundig gjennomgang før oppstart, og alt sjekket ut bra. Spenninger også, både med og uten rør.

Det kan selvfølgelig ha vært et dårlig rør, men må definitivt ta en grundig sjekk til for å utelukke menneskelig svikt......

Ut og kjøpe røyr.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.