Web Analytics
Jump to content

Fjerne støy fra pedalbrett


Z0S0
 Share

Recommended Posts

Jeg har litt utfordringer med støy i amp når pedalbrettet er koblet i. Med Gibson LP rett i Tiny Terror m Marshall 4x12" er det null problem. Men når pedalbrettet (m/ca 6-7 pedaler poweret med en Tonetrunk Charmeleon), kobles til så blir støyen i ampe/PA litt i høyeste laget).

Så... Har sett på en iSP Decimator Noise Reduction pedal, men er åpen for råd og tips til noe som kan dempe støynivået.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forsåvidt gjort en del testing uten å finne èn klar synder. Rekkefølgen på pedalene er: Korg tuner > MXR 6-bånd EQ (kun koblet til dersom jeg låner et høytalerkabinett med litt for lite "omph"/trøkk) > Ibanez Tube Screamer > Dunlop Wha Wha > Carl Martin Classic Chorus > Danelectro Delay > MXR Phase 90 > BOSS Re-20 Space Echo.

Skal forske litt videre, men tror Wha og Space Echo bidrar mest til støy, og EQ når den er i bruk og noe må boostes i diskanten.

Men hører gjerne folks erfaringer med utstyr/pedal som fjerner støy?

Link to comment
Share on other sites

Ville testet pedal for pedal.

Etterpå ville jeg testet alle jack-kablene for seg selv.

Hvis ingenting er galt her, kan det være at strømforsyningen er overbelastet. (isåfall bør du regne ut at pedalene du bruker ikke tar for mange mA hver.)

Link to comment
Share on other sites

En Boss RE-20 vil ofte lage støy om den ikke har egen isolert utgang fra stømforsyningen (er min erfaring).

Testet dette en gang med fueltank jr. som har isolerte utganger. I dasychain med andre pedaler støyet den mye, koblet den til egen utgang og vips var støyen borte ;)

Link to comment
Share on other sites

Ta alt av brettet og napp ut all strm og kjr p堢atteri det som kan. S堫obler du inn en og en pedal. Hvis noe m堨a strmforskyning s堳jekk hvilke pedaler som kan st堮沭e strmforskyningen og hvilke som m堬angt unna. S堫an du prve 堫oble strm til en og en pedal av gangen 堳e hva som skjer med sty.

Isolert strm er stort sett et must. Skulle egentlig v沴 forbudt 堳elge noe annet. N堥r jo gitarpedaler feildesignet i utgangspunktet s堤et er ikke alltid det lser alle problemer. S宮 er det med steinalderteknologi.....

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Fueltank chamelon som trådstarter har, har også isolerte utganger. Dog kan man kjøre en daisychain ut fra en av utgangene hvis man har mange pedaler. Hadde tidligere en RE 20 som støyet irriterende mye, uavhengig om den var av og på. Nappet den ut av daisychainen og brukte eget Boss psu(?) adapter på den. Null støy etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Støy er ofte et resultat av en kombinasjon av pedaler og evt avstand til power. Wah f.eks. bør ofte stå lengst fra en trafo power. Og ting som ikke støyer hos meg kan lage helvete hos andre. Marsa sitt LASD motherboard ble fullstendig ødelagt av at Eventide Timefactoren støyet som bare helvete. Det ødela hele moroa.

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar og ideer. @Aphelion: ja, spiller rock, så under låter er det aldri noe stort problem med støy, mest under sound check og mellom låter kan det være litt irriterende.

Fueltank Chameleon (som jeg bruker) har 5 isolerte utganger (på 300mA hver). BOSS RE-20, som jeg mistenker bidrar mest til støy, har en egen utgang. De mest strømkrevende pedalene (delay f.eks.) har også egen utgang, mens noen av de andre må "daisy chaines" for at det skal bli strøm til alle.

Jeg kan selvsagt kjøpe en større strømforsyning, men en annen mulighet er denne pedalen er, som jeg lurer på om noen har testet:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.