Web Analytics
Jump to content

Fjerne støy fra pedalbrett


Z0S0

Recommended Posts

Jeg har litt utfordringer med støy i amp når pedalbrettet er koblet i. Med Gibson LP rett i Tiny Terror m Marshall 4x12" er det null problem. Men når pedalbrettet (m/ca 6-7 pedaler poweret med en Tonetrunk Charmeleon), kobles til så blir støyen i ampe/PA litt i høyeste laget).

Så... Har sett på en iSP Decimator Noise Reduction pedal, men er åpen for råd og tips til noe som kan dempe støynivået.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forsåvidt gjort en del testing uten å finne èn klar synder. Rekkefølgen på pedalene er: Korg tuner > MXR 6-bånd EQ (kun koblet til dersom jeg låner et høytalerkabinett med litt for lite "omph"/trøkk) > Ibanez Tube Screamer > Dunlop Wha Wha > Carl Martin Classic Chorus > Danelectro Delay > MXR Phase 90 > BOSS Re-20 Space Echo.

Skal forske litt videre, men tror Wha og Space Echo bidrar mest til støy, og EQ når den er i bruk og noe må boostes i diskanten.

Men hører gjerne folks erfaringer med utstyr/pedal som fjerner støy?

Link to comment
Share on other sites

Ville testet pedal for pedal.

Etterpå ville jeg testet alle jack-kablene for seg selv.

Hvis ingenting er galt her, kan det være at strømforsyningen er overbelastet. (isåfall bør du regne ut at pedalene du bruker ikke tar for mange mA hver.)

Link to comment
Share on other sites

En Boss RE-20 vil ofte lage støy om den ikke har egen isolert utgang fra stømforsyningen (er min erfaring).

Testet dette en gang med fueltank jr. som har isolerte utganger. I dasychain med andre pedaler støyet den mye, koblet den til egen utgang og vips var støyen borte ;)

Link to comment
Share on other sites

Ta alt av brettet og napp ut all strm og kjr p堢atteri det som kan. S堫obler du inn en og en pedal. Hvis noe m堨a strmforskyning s堳jekk hvilke pedaler som kan st堮沭e strmforskyningen og hvilke som m堬angt unna. S堫an du prve 堫oble strm til en og en pedal av gangen 堳e hva som skjer med sty.

Isolert strm er stort sett et must. Skulle egentlig v沴 forbudt 堳elge noe annet. N堥r jo gitarpedaler feildesignet i utgangspunktet s堤et er ikke alltid det lser alle problemer. S宮 er det med steinalderteknologi.....

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Fueltank chamelon som trådstarter har, har også isolerte utganger. Dog kan man kjøre en daisychain ut fra en av utgangene hvis man har mange pedaler. Hadde tidligere en RE 20 som støyet irriterende mye, uavhengig om den var av og på. Nappet den ut av daisychainen og brukte eget Boss psu(?) adapter på den. Null støy etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Støy er ofte et resultat av en kombinasjon av pedaler og evt avstand til power. Wah f.eks. bør ofte stå lengst fra en trafo power. Og ting som ikke støyer hos meg kan lage helvete hos andre. Marsa sitt LASD motherboard ble fullstendig ødelagt av at Eventide Timefactoren støyet som bare helvete. Det ødela hele moroa.

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar og ideer. @Aphelion: ja, spiller rock, så under låter er det aldri noe stort problem med støy, mest under sound check og mellom låter kan det være litt irriterende.

Fueltank Chameleon (som jeg bruker) har 5 isolerte utganger (på 300mA hver). BOSS RE-20, som jeg mistenker bidrar mest til støy, har en egen utgang. De mest strømkrevende pedalene (delay f.eks.) har også egen utgang, mens noen av de andre må "daisy chaines" for at det skal bli strøm til alle.

Jeg kan selvsagt kjøpe en større strømforsyning, men en annen mulighet er denne pedalen er, som jeg lurer på om noen har testet:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.