Web Analytics
Jump to content

noen med erfaringer ang. online-vokal kurs?


redshred

Recommended Posts

Hellu!

Jeg har skjønt med tiden at jeg trenger å lære meg vokaler, men for tiden synger jeg surt som syre...

Jeg tenkte å ta noen timer hos en vokal-coach eller lignende, for å finne ut hvordan jeg ligger an, men siden jeg bor i midten av ingenting er det ikke noe jeg kan gjøre fast. Derfor tenkte jeg å lære mesteparten selv, gjennom kurs på nettet.

Jeg bor i vestfold og har sett meg litt rundt, men ikke funnet noen vokal-lærer eller lignende som passer til det jeg vil lære.

sjangeren jeg er ute etter å lære er metal og rock.

noen som har erfaringer med online vokal-kurs, og evt. har tips til hvordan jeg kan gjøre øvingen så effektiv som mulig?

(gikk opp for meg nå at denne burde heller vært på "musikkundervisning" delen av forumet)

Edited by redshred
Link to comment
Share on other sites

Vil vil tro at man må se litt bort ifra sjanger helt i starten, går vel mest på å lære seg å synge toner rent, puste teknikker osv som en basis før man kan fordype seg ned i noen sjanger..

Men for all del hold tråden oppdatert om du finner noe.. kunne jo vært artig å sett litt på slik for min egen del egentlig

Link to comment
Share on other sites

Vil vil tro at man må se litt bort ifra sjanger helt i starten, går vel mest på å lære seg å synge toner rent, puste teknikker osv som en basis før man kan fordype seg ned i noen sjanger..

Men for all del hold tråden oppdatert om du finner noe.. kunne jo vært artig å sett litt på slik for min egen del egentlig

will do! :)

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til forumet!

Flyttet denne for deg.

Jeg kjenner ikke til noe onlinekurs. Basis sangteknikk er for meg ganske fritt koblet fra sjanger.

I påvente av at du finner noe, kan du for eksempel starte i kor. Ikke så rocka, akkurat, men du får sunget!

Det å for eksempel trene på intervaller er lurt. Særlig hvis du tar opp deg selv.

Link to comment
Share on other sites

Noe annet som også gir overraskende godt resultat er å bare synge, til alt, alltid. Selv om det ikke gir et like raskt resultat som timer hos en sangpedagog vil gjøre så blir man bedre. Når jeg begynte å synge så klarte jeg ikke treffe en tone med hagle mot en låvevegg engang. (Mitt første møte med Singstar resulterte i fantastiske 800 poeng (av 10.000 for de som ikke er så kjent med spillet)). Har aldri fokusert så mye på synginga, har bare gjort det, og etterhvert når jeg fikk meg band begynte jeg også å kore her. Nå synger jeg hovedvokal på en del her, samt at jeg korer og synger i et coverband og har hovedvokal i et punkband, og skal man tro tilbakemeldinger jeg har fått så har jeg nå utviklet meg til å bli en habil vokalist. Kanskje ikke den neste vinneren av Idol, men godt nok til at jeg ikke har dårlig samvittighet til å betalt for det når jeg spiller konserter.

Det skal også sies at når det kommer til egentrening på denne måten så er nok mer streite poplåter en bedre start da det er lettere å høre tonene som blir sunget, samt at man med en clean vokal ikke overanstrenger stemmen for å kopiere soundet som en del rock- og metalvokalister har på vokalen sin. Finn gjerne noen typiske kassegitarlåter som du kan spille og synge, jeg personlig synes det gir enda bedre trening, og er morsommere, enn å synge med til musikk, hvertfall når man har kommet over den første kneika og vet sånn halvveis hva man driver med.

Såklart, en sangpedagog er jo det beste, men inntil du finner det er det viktig å huske å alltid synge. Finn gjerne tekster på nett så du har helt kontroll på hva som blir sunget, så slipper du fokusere på å huske tekster og slikt også.

Tipset til Castor om kor er også veldig bra. Jeg vet om mange som har gått fra tilnærmet ubrukelige til helt ålreite sangere i løpet av bare et år eller to i kor. Hvor i Vestfold bor du, og hvor gammel er du? Det er vel noen Ten Sing-grupper igjen i fylket fortsatt, og det trenger ikke nødvendigvis være så kristent som folk flest har inntrykk av heller, selv om det varierer fra gruppe til gruppe.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Kor!

Gjorde underverker for meg. Sang jævlig før (fikk en kamerat på gråten med karaoke), men etter et par år i kor synger jeg dugelig nok. Det viktigste er å bli kjent med sin egen stemme og koble den sammen med ørene. Kor er glimrende til slikt, sett at du har en flink dirigent.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Hi! I'm a vocal coach and music teacher in Stavanger at Voice of the Soul Studio and I offer Skype lessons too, I teach every style but most of my students come to me to learn how increase their volume, how to scream, growl or add a cool "crunch" to their voice.
There's progress from day one on.
If you're interested in an online course contact me at info@voiceofthesoulstudio.com

https://www.facebook.com/VoiceOfTheSoulStudio

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.