Web Analytics
Jump to content

noen med erfaringer ang. online-vokal kurs?


redshred
 Share

Recommended Posts

Hellu!

Jeg har skjønt med tiden at jeg trenger å lære meg vokaler, men for tiden synger jeg surt som syre...

Jeg tenkte å ta noen timer hos en vokal-coach eller lignende, for å finne ut hvordan jeg ligger an, men siden jeg bor i midten av ingenting er det ikke noe jeg kan gjøre fast. Derfor tenkte jeg å lære mesteparten selv, gjennom kurs på nettet.

Jeg bor i vestfold og har sett meg litt rundt, men ikke funnet noen vokal-lærer eller lignende som passer til det jeg vil lære.

sjangeren jeg er ute etter å lære er metal og rock.

noen som har erfaringer med online vokal-kurs, og evt. har tips til hvordan jeg kan gjøre øvingen så effektiv som mulig?

(gikk opp for meg nå at denne burde heller vært på "musikkundervisning" delen av forumet)

Edited by redshred
Link to comment
Share on other sites

Vil vil tro at man må se litt bort ifra sjanger helt i starten, går vel mest på å lære seg å synge toner rent, puste teknikker osv som en basis før man kan fordype seg ned i noen sjanger..

Men for all del hold tråden oppdatert om du finner noe.. kunne jo vært artig å sett litt på slik for min egen del egentlig

Link to comment
Share on other sites

Vil vil tro at man må se litt bort ifra sjanger helt i starten, går vel mest på å lære seg å synge toner rent, puste teknikker osv som en basis før man kan fordype seg ned i noen sjanger..

Men for all del hold tråden oppdatert om du finner noe.. kunne jo vært artig å sett litt på slik for min egen del egentlig

will do! :)

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til forumet!

Flyttet denne for deg.

Jeg kjenner ikke til noe onlinekurs. Basis sangteknikk er for meg ganske fritt koblet fra sjanger.

I påvente av at du finner noe, kan du for eksempel starte i kor. Ikke så rocka, akkurat, men du får sunget!

Det å for eksempel trene på intervaller er lurt. Særlig hvis du tar opp deg selv.

Link to comment
Share on other sites

Noe annet som også gir overraskende godt resultat er å bare synge, til alt, alltid. Selv om det ikke gir et like raskt resultat som timer hos en sangpedagog vil gjøre så blir man bedre. Når jeg begynte å synge så klarte jeg ikke treffe en tone med hagle mot en låvevegg engang. (Mitt første møte med Singstar resulterte i fantastiske 800 poeng (av 10.000 for de som ikke er så kjent med spillet)). Har aldri fokusert så mye på synginga, har bare gjort det, og etterhvert når jeg fikk meg band begynte jeg også å kore her. Nå synger jeg hovedvokal på en del her, samt at jeg korer og synger i et coverband og har hovedvokal i et punkband, og skal man tro tilbakemeldinger jeg har fått så har jeg nå utviklet meg til å bli en habil vokalist. Kanskje ikke den neste vinneren av Idol, men godt nok til at jeg ikke har dårlig samvittighet til å betalt for det når jeg spiller konserter.

Det skal også sies at når det kommer til egentrening på denne måten så er nok mer streite poplåter en bedre start da det er lettere å høre tonene som blir sunget, samt at man med en clean vokal ikke overanstrenger stemmen for å kopiere soundet som en del rock- og metalvokalister har på vokalen sin. Finn gjerne noen typiske kassegitarlåter som du kan spille og synge, jeg personlig synes det gir enda bedre trening, og er morsommere, enn å synge med til musikk, hvertfall når man har kommet over den første kneika og vet sånn halvveis hva man driver med.

Såklart, en sangpedagog er jo det beste, men inntil du finner det er det viktig å huske å alltid synge. Finn gjerne tekster på nett så du har helt kontroll på hva som blir sunget, så slipper du fokusere på å huske tekster og slikt også.

Tipset til Castor om kor er også veldig bra. Jeg vet om mange som har gått fra tilnærmet ubrukelige til helt ålreite sangere i løpet av bare et år eller to i kor. Hvor i Vestfold bor du, og hvor gammel er du? Det er vel noen Ten Sing-grupper igjen i fylket fortsatt, og det trenger ikke nødvendigvis være så kristent som folk flest har inntrykk av heller, selv om det varierer fra gruppe til gruppe.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Kor!

Gjorde underverker for meg. Sang jævlig før (fikk en kamerat på gråten med karaoke), men etter et par år i kor synger jeg dugelig nok. Det viktigste er å bli kjent med sin egen stemme og koble den sammen med ørene. Kor er glimrende til slikt, sett at du har en flink dirigent.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Hi! I'm a vocal coach and music teacher in Stavanger at Voice of the Soul Studio and I offer Skype lessons too, I teach every style but most of my students come to me to learn how increase their volume, how to scream, growl or add a cool "crunch" to their voice.
There's progress from day one on.
If you're interested in an online course contact me at info@voiceofthesoulstudio.com

https://www.facebook.com/VoiceOfTheSoulStudio

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.