Web Analytics
Jump to content

Hva man gjør eller ikke gjør med en gammel Fender? ('69/'70 Strat)


Frodemann
 Share

Recommended Posts

Hei godt folk!

Ny her, min første post. 46 år, familiefar, tok gitaren ned fra veggen for vel ett år siden, da hadde den hengt der i nesten 20. Opplever stor glede over at ett års øving har tatt meg forbi nivået jeg var på som guttunge. :)

Gitaren kjøpte jeg av en amerikaner i pengenød på slutten av åttitallet. En Stratocaster-bok jeg kjøpte på den tia kunne fortelle at gitaren er laget i 1969 eller 1970 ('69 høres mye kulere ut, så jeg har alltid sagt det ;) ).

Den har det store "Hendrix-hodet" med fete bokstaver, men ikke noen tusrod som stikker ut på headstocken. Halsen er festet med rektangulær plate og 4 skruer. Den er vel fra en slags overgangsfase til CBS?

Lys hals med mørkt gripebrett, standard sunburst finish, slitt ned til treet der høyrearmen hviler, ser ellers godt (og sunt?) brukt ut på alle måter. Pluto i Skippergata byttet bånd på den rundt 1996.

Jeg ser at det er mulig å få stemmeskruer, sadler og tremolo originalt fra Fender, og det er dette jeg grubler litt på da. Hva tenker dere at dette gjør med verdien / creden på en sånn gitar? Det som er sikkert er at det vil heve bruksverdien for meg å gjøre den lettere å stemme / holde stemt.

Hvis jeg nå har fått oppmerksomhet fra eksperter er det jo samtidig fristende å spørre om noen tør å anslå verdien på en slik gitar?

Hilsen Frode.

Link to comment
Share on other sites

Hei, og velkommen til forumet. Hvis gitaren din er original er den verdt en god del penger.

To ting er viktige med vintage gitarer. Det ene er spillbarhet, og det andre er verdi.

Bytt derfor ingenting på gitaren før du har testet ut hvor bra det går å få den med originale deler.

Det skal ikke være noen problemer med stemming og renhet i en godt oppsatt Strat fra '69.

Hvis du legger ut noen bilder her på forumet så hadde det vært spennende for mange her,

og du kan også flere svar på verdi og originalitet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for raskt svar!

Det jeg vet som avviker fra original er de nevnte byttede båndene samt en stemmeskrue hvor "pinnen som holder strengen" (den har kanskje et navn?) hadde løsnet fra resten av godset. Pluto hadde en liggende. Den ser helt lik ut som de andre, men virker litt "tightere" i mekanikken. Det er dette som fikk meg til å tenke på å kjøpe nye.

Vet heller ikke om 5 posisjoners switch var originalt på den tiden, min har 5 posisjoner. Baklokket var borte allerede da jeg kjøpte gitaren. Koffert likeså.

Syns selv den er knallgod å spille på og at den låter nydelig :-)

Skal prøve å få tatt bilder av den og legge opp etter jobb i kveld.

Frode

Link to comment
Share on other sites

Det ble en laaang fotosession. Har en del igjen å sortere, men begynner med ett for å sjekke om jeg er på bølgelengde med bildefunksjonaliteten her på forumet.

Her ser dere hvorfor jeg tenkte på å kjøpe nye metalldeler ...

Rusten%20bro.jpg

... endte med å bruke DropBox - er det ok?

Link to comment
Share on other sites

Vi har en bildeopplastingsfunksjon på media.gitarnorge.no. De fleste får den til å fungere helt greit. Ellers virker jo Dropbox også.

Ellers er jeg enig med de som har uttalt seg. Disse delene tar du ikke av, og hvis du har en 69modell vil verdien faktisk synke mye hvis du setter på "nye flotte deler". Gitaren er gammel, og patina skal den ha.

Her er det ikke noen som har sittet med saltsyre og sterk kaffe for å dyppe deler i, ei heller har noen slipt på den med sandpapir eller klasket løs på den med et nøkkelknippe for å få til dette utseendet. Dette er ekte vare.

Som sagt, vil du ha en ren, pen og glansfull gitar, så selg den, og kjøp en ny. Uten at jeg har videre greie på priser på slike, vil jeg tro du kan plukke deg ut en gitar fra øverste hylle, for å si det slik.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skjønte vel i grunn allerede etter første svaret at det ikke bør byttes noe på den. Jeg lover å ikke gjøre noe forhastet :) .

Er det innafor å legge i whitesprit e.l. for å gni av møkk på skruer og sånnt? Andre forslag? Hvor går grensa liksom?

Skrue.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ser veldig bra ut! En '68 eller '69 ut i fra det jeg klarer å se.'70 har bare et Pat. nr. på hodet.

Hvis du vil ha en skikkelig vurdering av gitaren må du nok også skru den fra hverandre.

Dato på halsen, stempler i halslomma, datering av pickups og potter er ting som er vesentlige.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.