Web Analytics
Jump to content

Lim til gitar hals


svenni
 Share

Recommended Posts

Har kjøpt meg en Ovation gitar med sprukket hals, http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage3.aspx?gid=153883&ppid=1122ℑ=646262831&images=646262781,646262791,646262799,646262840,646262831,646262822,646262810&formats=0,0,0,0,0,0,0&format=0

Noen forslag til hvilke lim jeg skal bruke og hvor man får kjøpt denne?

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

Går det an å bøye halsen så sprekken blir større? Uansett må du nok ha noe ganske tynt for å få det inn. Epoxy blir ganske flytende når det varmes opp, men da reduserer du også tiden før det setter seg. Du kan varme opp halsen til 40-50 grader og så legge på epoxy, så vil det bli tynt og trekke bedre inn i sprekken. Evt. kan du også varme opp limet litegrann.

Epoxy kan også tynnes med aceton eller lakktynner, men skjøten blir ikke fullt så sterk da.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Går det an å bøye halsen så sprekken blir større? Uansett må du nok ha noe ganske tynt for å få det inn. Epoxy blir ganske flytende når det varmes opp, men da reduserer du også tiden før det setter seg. Du kan varme opp halsen til 40-50 grader og så legge på epoxy, så vil det bli tynt og trekke bedre inn i sprekken. Evt. kan du også varme opp limet litegrann.

Epoxy kan også tynnes med aceton eller lakktynner, men skjøten blir ikke fullt så sterk da.

Går ann og bøye ut slik at sprekken blir litt større ja

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville også ha valgt tynt superlim her. Slikt lim har veldig gode egenskaper når det gjelder å "trekke inn" og flyte utover. Det er nesten så det er skummelt å se på første gangen. Det formelig suger seg fram i tynne sprekker. Ellers har jeg ikkenoe å tilføye, el-roffoen har sagt resten alt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville være forsiktig med de "superlimene",...de hereder fort og har tendens til å reagere med materiale som at de smelter.

Vil helst prøve tynn og oppvarmet variant av vanlig trelim.

Link to comment
Share on other sites

Som man ser er det flere måter å flå en katt på, eller reparere en gitar. Frank Ford, som nok kan noe mer om gitarfiksing enn de fleste her på forumet, har en grei guide angående lim og limtyper:

http://www.frets.com/FretsPages/Luthier/Data/Materials/gluechart.html

Denne kikker jeg på nå og da. Men det er klart at det er mye som fungerer, og det er vel ingen direkte feil råd som er gitt her. Det er mange faktorer ute og går for at reparasjonen skal bli bra ut over valg av limtype.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nå skal man være klar over at karer som Frank Ford og hans like er glade i hudlim av andre grunner enn at det er et utmerket lim. Det er også fordi det er noe de kan, har brukt veldig mange ganger, det har bevist at det fungerer veldig godt til gitarbygging, og så har det sikkert også noe med tradisjon å gjøre.

Jeg snakker helt uten erfaring, da jeg har fått dekket limbehovene mine med mer moderne limtyper. Gamle Martins og slikt sysler jeg ikke med, jeg hadde fått angst om noe ba meg lime en så dyr gitar.

Link to comment
Share on other sites

Men det hadde vært bra om trådstarter hadde fortalt oss hva han gjorde og hvordan det gikk,slik at også andre kan lære noe av dette.

Hei, endte opp med og bruke titebond trelim, fikk bøyd ut greit ved bruddet og fordelt limet godt, tørket vekk det som var til overs.

Fordelte deretter 3 skrustikker som jeg strammet og lot det tørke i 24 timer.

Pusset over med fint våt slipepapir, polerte halsen etterpå og så på med nye strenger.

Har nå brukt gitaren over 1 uke og den holder seg bra stemt, er mye forskjellige meninger om hvilke lim man skal bruke,og for meg fungerte det kjempebra med titebond trelim.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.