Web Analytics
Jump to content

Lim til gitar hals


svenni

Recommended Posts

Har kjøpt meg en Ovation gitar med sprukket hals, http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage3.aspx?gid=153883&ppid=1122ℑ=646262831&images=646262781,646262791,646262799,646262840,646262831,646262822,646262810&formats=0,0,0,0,0,0,0&format=0

Noen forslag til hvilke lim jeg skal bruke og hvor man får kjøpt denne?

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

Går det an å bøye halsen så sprekken blir større? Uansett må du nok ha noe ganske tynt for å få det inn. Epoxy blir ganske flytende når det varmes opp, men da reduserer du også tiden før det setter seg. Du kan varme opp halsen til 40-50 grader og så legge på epoxy, så vil det bli tynt og trekke bedre inn i sprekken. Evt. kan du også varme opp limet litegrann.

Epoxy kan også tynnes med aceton eller lakktynner, men skjøten blir ikke fullt så sterk da.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Går det an å bøye halsen så sprekken blir større? Uansett må du nok ha noe ganske tynt for å få det inn. Epoxy blir ganske flytende når det varmes opp, men da reduserer du også tiden før det setter seg. Du kan varme opp halsen til 40-50 grader og så legge på epoxy, så vil det bli tynt og trekke bedre inn i sprekken. Evt. kan du også varme opp limet litegrann.

Epoxy kan også tynnes med aceton eller lakktynner, men skjøten blir ikke fullt så sterk da.

Går ann og bøye ut slik at sprekken blir litt større ja

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville også ha valgt tynt superlim her. Slikt lim har veldig gode egenskaper når det gjelder å "trekke inn" og flyte utover. Det er nesten så det er skummelt å se på første gangen. Det formelig suger seg fram i tynne sprekker. Ellers har jeg ikkenoe å tilføye, el-roffoen har sagt resten alt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville være forsiktig med de "superlimene",...de hereder fort og har tendens til å reagere med materiale som at de smelter.

Vil helst prøve tynn og oppvarmet variant av vanlig trelim.

Link to comment
Share on other sites

Som man ser er det flere måter å flå en katt på, eller reparere en gitar. Frank Ford, som nok kan noe mer om gitarfiksing enn de fleste her på forumet, har en grei guide angående lim og limtyper:

http://www.frets.com/FretsPages/Luthier/Data/Materials/gluechart.html

Denne kikker jeg på nå og da. Men det er klart at det er mye som fungerer, og det er vel ingen direkte feil råd som er gitt her. Det er mange faktorer ute og går for at reparasjonen skal bli bra ut over valg av limtype.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nå skal man være klar over at karer som Frank Ford og hans like er glade i hudlim av andre grunner enn at det er et utmerket lim. Det er også fordi det er noe de kan, har brukt veldig mange ganger, det har bevist at det fungerer veldig godt til gitarbygging, og så har det sikkert også noe med tradisjon å gjøre.

Jeg snakker helt uten erfaring, da jeg har fått dekket limbehovene mine med mer moderne limtyper. Gamle Martins og slikt sysler jeg ikke med, jeg hadde fått angst om noe ba meg lime en så dyr gitar.

Link to comment
Share on other sites

Men det hadde vært bra om trådstarter hadde fortalt oss hva han gjorde og hvordan det gikk,slik at også andre kan lære noe av dette.

Hei, endte opp med og bruke titebond trelim, fikk bøyd ut greit ved bruddet og fordelt limet godt, tørket vekk det som var til overs.

Fordelte deretter 3 skrustikker som jeg strammet og lot det tørke i 24 timer.

Pusset over med fint våt slipepapir, polerte halsen etterpå og så på med nye strenger.

Har nå brukt gitaren over 1 uke og den holder seg bra stemt, er mye forskjellige meninger om hvilke lim man skal bruke,og for meg fungerte det kjempebra med titebond trelim.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.