Web Analytics
Jump to content

hvilken lakk anbefaler dere til burnt stain?


Recommended Posts

Hvis du ikke har sprøyteutstyr funker Tru-Oil bra og er lett å få fin finish med. Det er jo ikke en lakk sånn sett, men det blir en relativt hard finish som kan bygges opp til lakk-glans med en del strøk og pussing.

Link to comment
Share on other sites

Kan du ikke legge på en burst med pulverapparat?

denne prosessen har jeg faktisk aldri prøvd! har du erfaringer med det?

Tror jeg ville ha brukt en relativt tykk båtlakk, eller gulvlakk, og så slipt ned og rubbet den opp til ønsket glans.

Hvis du ikke har sprøyteutstyr funker Tru-Oil bra og er lett å få fin finish med. Det er jo ikke en lakk sånn sett, men det blir en relativt hard finish som kan bygges opp til lakk-glans med en del strøk og pussing.

@ Castor & el_roffo:

er dette noe man må bestille på nett eller kan man få tak i det på visse kjeder?

Link to comment
Share on other sites

Sjekk våpenbutikker for Tru-Oil, det er egentlig laget for skjefter og sånt.

http://www.jaktfall.no selger tru-oil...75,- flaska og fri frakt på alle varer, ingen minstepris. Tru-oil er et bra alternativ, men ganske tidkrevende og oppnå en høy glans og er ment for å behandle treverk...ikke over en annen lakk. Er det over helt ubehandlet treverk er en god porefylling alfa omega. Det finnes en egen metode å bruke tru-oil som porefyller hvor man på en måte våtsliper med oljen i stedet for vann for å få oljen å blande seg med pussestøvet som igjen legger seg i porene og herder. Mange og tynne lag er og viktig, ikke falle for fristelsen å legge på tykt..lønner seg ikke.

Noe annet viktig er at lagene ikke smelter sammen slik som lakk gjør..greit å huske på når man skal rubbe det siste laget til en litt høyere gloss, selv om det ikke skal være nødvendig da man bruker oljen til som en slags french polish til slutt.

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

takker og bukker for mange gode forslag!

dette er faktisk første gang jeg skal prøve noe som er gjennomført når det kommer til denne typen arbeid.

jeg tenker å kjøre burned rett på treverk, så et eller annet som får treverket til å poppe litt, gjerne noe litt mørkere så en lakk på toppen så den tåler bruk.

kan jeg f.eks kjøre tru-oil i bånn så f.eks gulvlakk på toppen?

prata med en her om dagen som hadde brukt spray-voks rett på treverket. har dere noe erfaring med det?

Link to comment
Share on other sites

Tru-oil er veldig kompatibel med andre finisher og kan brukes både over og under lakk.

Har brukt tru-oil under annen finish uten problem og hvis du sier den den funker over annen finish så stemmer sikkert det og :) Har bare ikke prøvd det selv

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.