Web Analytics
Jump to content

Ødelagt truss rod?


dolo
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har en Schecter Hellraiser Deluxe med litt for mye krumming i halsen. Da jeg skal justere truss rod'en, virker det som om "sporet" i stanga er ødelagt, siden den eneste umbrako-nøkkelen jeg får til å passe nedi der, hverken får strammet eller slakket truss rod'en. Er den ødelagt, og hva kan jeg evt. gjøre med det?

Link to comment
Share on other sites

Bare for å klare opp...det er gjengene på selve trussroden som er strippet eller er det mutteren som er slitt så du sliter med å få nøkklen til å passe?

Høres i allefall ut som slitte gjenger, men du må må få av mutteren så finnes det verktøy for å fikse gjengene på stanga, så ødelagt er den nok ikke...skal en helt del til for å ødelegge en trussrod.

Link to comment
Share on other sites

Først bør du sjekke at du ikke bruker en mm- nøkkel når du trenger en inch-nøkkel eller motsatt.

Stewmac har en "spesialnøkkel" til slitte spor, vet jeg.

Selv har jeg ved en anledning reddet meg med å klippe opp et par striper av et gammeldags barberblad og limt på nøkkelen.

Link to comment
Share on other sites

Litt dårlig formulert. Det er ikke gjengene, men sporet i mutteren som er slitt, altså tar ikke nøkkelen "tak" i truss rod'en.

Du må få av muttren uansett...verktøyet som nevnes tror jeg ikke virker i dette tilfellet, det er vel bare for å fikse slitte gjenger eller redde en knekt trussrod, ikke få av en dårlig mutter...mener og at den ikke er ment for double-action truss rod, så er nok ikke brukbar til schecter som har double-action truss rod.

Du må enten få noen kyndige til å få løs mutteren uten å skade noe...eller selv mekke til noe for å få løs mutteren, men ville vært forsiktig om du ikke har gjort noe slikt før.

Å sjekke at du bruker rett målenhet på nøkkelen som Castor her sier er nok lurt å sjekke før du prøver noe da....det enkle kan ofte være det beste :P

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

Stewmac-jernet er bare å anbefale! Det er en unbrako som øker i størrelse innover nøkkelen. Irrelevant å vite om det er metrisk eller imperiske mål med andre ord (ikke et svar til cf btw). Dersom det ikke funker finnes det i første omgang en diamant-gel man bruker en dråpe av som eter seg fast i ødelagte spor slik at nøkkel/skrujern etc tar tak (finnes sikkert en billigvariant nå, men før i tiden kostet dette 6000 pr 100ml-tube). Dersom alt går til skits, må du frese opp ett nytt spor rundt skruen, eller sage et flatjern-spor i hodet på skruen slik at du kan bruke et flatjern om ikke annet. Fein har små blader som funker til dette.

Link to comment
Share on other sites

Veldig viktig å gi litt "relief" til mutteren når denne justeres. Det er ganske store friksjonskrefter på den. Drar man på, uten at man hjelper mutteren litt er det lett at metallet gir etter før den samlede friksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.