Web Analytics
Jump to content

Ødelagt truss rod?


dolo

Recommended Posts

Hei.

Jeg har en Schecter Hellraiser Deluxe med litt for mye krumming i halsen. Da jeg skal justere truss rod'en, virker det som om "sporet" i stanga er ødelagt, siden den eneste umbrako-nøkkelen jeg får til å passe nedi der, hverken får strammet eller slakket truss rod'en. Er den ødelagt, og hva kan jeg evt. gjøre med det?

Link to comment
Share on other sites

Bare for å klare opp...det er gjengene på selve trussroden som er strippet eller er det mutteren som er slitt så du sliter med å få nøkklen til å passe?

Høres i allefall ut som slitte gjenger, men du må må få av mutteren så finnes det verktøy for å fikse gjengene på stanga, så ødelagt er den nok ikke...skal en helt del til for å ødelegge en trussrod.

Link to comment
Share on other sites

Først bør du sjekke at du ikke bruker en mm- nøkkel når du trenger en inch-nøkkel eller motsatt.

Stewmac har en "spesialnøkkel" til slitte spor, vet jeg.

Selv har jeg ved en anledning reddet meg med å klippe opp et par striper av et gammeldags barberblad og limt på nøkkelen.

Link to comment
Share on other sites

Litt dårlig formulert. Det er ikke gjengene, men sporet i mutteren som er slitt, altså tar ikke nøkkelen "tak" i truss rod'en.

Du må få av muttren uansett...verktøyet som nevnes tror jeg ikke virker i dette tilfellet, det er vel bare for å fikse slitte gjenger eller redde en knekt trussrod, ikke få av en dårlig mutter...mener og at den ikke er ment for double-action truss rod, så er nok ikke brukbar til schecter som har double-action truss rod.

Du må enten få noen kyndige til å få løs mutteren uten å skade noe...eller selv mekke til noe for å få løs mutteren, men ville vært forsiktig om du ikke har gjort noe slikt før.

Å sjekke at du bruker rett målenhet på nøkkelen som Castor her sier er nok lurt å sjekke før du prøver noe da....det enkle kan ofte være det beste :P

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

Stewmac-jernet er bare å anbefale! Det er en unbrako som øker i størrelse innover nøkkelen. Irrelevant å vite om det er metrisk eller imperiske mål med andre ord (ikke et svar til cf btw). Dersom det ikke funker finnes det i første omgang en diamant-gel man bruker en dråpe av som eter seg fast i ødelagte spor slik at nøkkel/skrujern etc tar tak (finnes sikkert en billigvariant nå, men før i tiden kostet dette 6000 pr 100ml-tube). Dersom alt går til skits, må du frese opp ett nytt spor rundt skruen, eller sage et flatjern-spor i hodet på skruen slik at du kan bruke et flatjern om ikke annet. Fein har små blader som funker til dette.

Link to comment
Share on other sites

Veldig viktig å gi litt "relief" til mutteren når denne justeres. Det er ganske store friksjonskrefter på den. Drar man på, uten at man hjelper mutteren litt er det lett at metallet gir etter før den samlede friksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.