Web Analytics
Jump to content

Attenuator 2013


siimen
 Share

Recommended Posts

Vurderer å gå til innkjøp av en attenuator igjen etter å ha solgt de jeg hadde for lenge siden.

Jeg mener nå høykvalitets attenuatorer med mulighet for 4, 8 og 16 ohm som påvirker lyden minimalt. Den kan gjerne kreve 230V strømforsyning da det kun er snakk om å bruke hjemme. Jeg har fra før hatt THD hotplates i flere omganger og var greit fornøyd med de, men ønsker å kjøpe en "universal" som gjør lydopplevelsen enda bedre.

Har det kommet noe nytt og bra på markedet, og hva er det beste og mest aktuelle nå i 2013?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd den selv, men Aracom PRX150-Pro2 skal være noe av det krasseste, og får gode skussmål. 4-8-16 Ohm. Kan også kjøres med forskjellig impedanse mellom topp og kabinett. Minuset er at den kommer på rundt fem lapper.

Link to comment
Share on other sites

BadCat the leash. Helt transparent i mine ører, kan matche både topp og cab i 4-8-16ohm.

Denne ser fornuftig ut! Passe størrelse også egentlig. Noen butikker i norge som selger en slik?

Jeg har ikke prøvd den selv, men Aracom PRX150-Pro2 skal være noe av det krasseste, og får gode skussmål. 4-8-16 Ohm. Kan også kjøres med forskjellig impedanse mellom topp og kabinett. Minuset er at den kommer på rundt fem lapper.

Denne virket interessant, butikker i norge som selger?

Link to comment
Share on other sites

Ikke for å kuppe tråden....men er det noen billigere alternativer som er så godt som like bra og selges her i norge?

Jeg har en Laney LT5-112 som jeg synes spiller for høyt til hjemmebruk. Skulle gjerne redusert volumet en del. Trenger ikke soveroms volum, men slik det er nå så spiller jeg kun på volum 2. Kanskje av og til opp mot 3. :blink:

Kunne sikkert fått mye mer ut av den med en attenuator slik at jeg får denne rør-brekkingen som alle snakker om.

Men jeg har aldri prøvd en attenuator før og det er kjipt å gi 3000,- og så tenke at dette ikke var all verden.

Men jeg leser jo også at attenuatorer stjeler en del av tonen så man må kanskje ha av de bedre for å bli fornøyd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en billig attenuator jeg kjøpte på Ebay for 40$ Den gjør det den skal, men du mister en god del treble når du temper noe mer enn bare bittelitt. Må bruke en EQ i tillegg om jeg skal bruke attenuatoren. Hadde jeg vært deg hadde jeg kjøpt en ordentlig en.

Men for å være helt ærlig så tror jeg at om du ikke kan cranke en 5 watts amp, så kommer du ikke til å få noe bra lyd på det volumet du vil ha uansett. Da demper det så mye at kroppen og trøkken i lyden blir helt borte.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en THD hot plate, de får du kjøpt for 1000-2000 brukt. De er bra til moderat demping og til den prisen. Jeg har ikke fått testet den på Tiny terror'n (15/7W) fordi THD'n er på bare 4 ohm.

Tror kanskje en billig amp simulator istede, hadde vært din løsning.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.