Web Analytics
Jump to content

Så som så bygg fra TDPRI


Recommended Posts

Festlig eksempel fra TDPRI http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/272661-butcher-telecoaster.html

Kroppen er jo byggd så fantastisk dårlig, skjevt og fælt. Men det er ikke EN negativ kommentar i postene under. Ikke en eneste bare positive kommentarer, klassisk USA folk! haha.

Hadde denne vært postet på gitarnorge så hadde det blitt påpekt det ene og det andre. Bitte litt mer ærlige folk her, og det er bra :D

Link to comment
Share on other sites

i forhold til premissene så er det vel ikke så dårlig?

This was sort of a proof of concept project to see whether I could make a solid guitar body from a piece of 3/4" particle boar with faux butcherblock veneer, using a jigsaw and no router.

Link to comment
Share on other sites

Dette bygget tror jeg rett og slett jeg hadde stått over å kommentere. Det får være måte på å kaste bort tiden sin. Greit nok at man lurer på om "man kan lage gitar med", men i og for seg er det gjort før, med utmerket resultat. I veldig mange områder av verden bygger man kurante gitarer med utrolig enkle midler.

Enten man tror det eller ei, så er det også kjempeforskjell på stikksager.

Jeg har en "Salvador Dali edition" liggende. Brukt i tre minutter. Biltema, masse watt, laser, LED- lys og hvis jeg finner den, kasse. Gis bort mot porto.

Skikkelige stikksager er det mulig å sage rett med.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gammel B&D stikksag som rister og bråker som en Tommygun, men har du pussetrommel og stativdrill kan stikksaga være kurant til utskjæring av kroppen. Det blir nesten uansett litt flex i bladet så jeg sager 4-5 mm utenfor linja med litt finere blad og tar meg god tid.

Link to comment
Share on other sites

Hva med å borre med stativdrill med forstner-bit (eller hva det heter) hele veien rundt og så frese til slutt?

Det er en mulighet, men jeg ville fått vekk de verste "tappene" etter borringen før fresing. Fresen kan ha lett for å ta tak i dem og rive løs store biter, men det går nok hvis man er veldig forsiktig.

Link to comment
Share on other sites

Har dere ikke fått med dere denne da? :D

"I was not trying to make it pretty. In fact the idea was closer to "the uglier the better,"

Har sansen for dette, men syns ikke den ble ugly nok. Her et bidrag fra fjorårets Building Challenge, kul syns jeg. :D :

http://www.tdpri.com/forum/attachments/2012-tdpri-tele-build-challenge/127633d1337048052-k-brus-2012-challenge-build-thread-completed-image-1081400579-jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.