Web Analytics
Jump to content

Trøbbel med Gretsch


ariaboss

Recommended Posts

Heisann^^

En venn av meg eier en gammel Gretsch fra 60-tallet med mini humbuckere og Bigsby.

Han fortalte meg at han hadde trøbbel med at når han spilte på den så "kutta den ut litt" når han spilte på spesielle steder(niende bånd på noen strenger). Ikke dead notes, men at den sluttet å sende signal til forsterkeren, eller sendte sprakene lyder. Jeg synes nå det er litt rart. Jeg spurte om han ikke var borti volum/tone knottene(sprakete pots), men nei...

Noen som vet hva dette kan være? Høres ut som noe gammel elektronikk, men jeg klarer ikke helt å koble det med at den kobler ut på noen utvalgte bånd.

Takker på forhånd for svar c:

Ps. Vet ikke helt modell, men jeg lurer på om det er en Chet Atkins type.

Link to comment
Share on other sites

Altså, enkelte toner får elektronikken til å tie stille. Høres rart ut. Ville startet med å gå over alle loddepunktene. Loddet de på nytt, det er ikke alltid man ser brudd som kan oppstå. Dratt litt i ledningene i tilfelle det er lite brudd inne i en av disse som man ikke ser. Kontrollert at signalet ikke kan jordes på noe måte, det er lett at en uskjermet del av jord kan komme borti signalet på f.eks. volumpotmeteret. Når alt dette er sjekket er det vel bare pickupene igjen.

Link to comment
Share on other sites

Vel, han sa at bånda var slitte, men det hørtes ikke ut som død noter for han, men jeg kan be han ta den med over en gang så kan jeg gå over og høre selv. Tenkte jeg kunne se over loddinga ettersom selv noen high end gitarer har dårlig loddejobb. Uansett takk for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.