Web Analytics
Jump to content

3 veis pickupswitch på en pickup


Magnus_SB

Recommended Posts

var på guitar workshop på bekkestua her om dagen og testet en Cutsom Shop Telecaster også slo det meg at det var en 3 veis pickup switch, og gitaren hadde bare en pickup, så hva gjør pickupswitcher på gitarer med bare en pickup? Jeg er helt sikkert helt på trynet, men jeg kan ikke særlig mye om gitarer :P Eller er det kanskje ikke en pickup switch?


Her er et bildet med en gitar som minnet litt om den jeg prøvde
1953-Fender-Esquire.jpg

Edited by Magnus_SB
Link to comment
Share on other sites

Du er ikke på trynet. Her er det flere svar, kortversjon:

Noen av disse gitarene har en "stealth" neckpickup. Den ligger under gripebrettet, og synes ikke. Da er dette gjerne koblet slik at pos3 er neck, pos2 er begge, og pos1 er bridge.

Et annet alternativ at gitaren har en pickup, men med to coiler. Da kobles det slik at man kan bruke en coil, to coiler, eller også at man på den siste posisjonen setter på en kondensator som fjerner all diskant, slik at man får en slags "bassigtarlyd". Dette var aktuelt på femtitallet da dette ble laget, men jeg kan egentlig ikke se for meg at dette er videre opphissende i dag, bortsett fra for de som synes slike historisk korrekte lyder er spennende, og at man gjerne vi ha en Tele av denne typen. La meg antyde at disse gitareierene gjerne har mer enn en tele, for å si det slik.

Har du planer om å starte opp et tidskorrekt "tidlig rockabillyband" eller noe lignende, så kjør på.

Link to comment
Share on other sites

også en mulighet, men såvidt jeg husker var det ikke samme lyd på den "usynelige pickupen" ( :P ) som på bridge pickupen. Jeg spurte mannen som var der, men han sa at han ikke var helt sikker, men at han trodde det var en ledig pickup utfresing under plekterplaten, men det stemte jo ikke helt siden det kom lyd når pickupswitchen var satt på den andre pickupen. Det kan være at jeg tar feil, men det er ikke så godt å si siden jeg ikke tenkte over det før jeg hadde henkt den opp på veggen igjen... :D

Link to comment
Share on other sites

Gitaren er en Fender Esquire. Den har ingen pickup under plekterbrettet,

men kroppen er frest akkurat som på en Telecaster.

Den originale modellen ble produsert helt fram til 1969.

Modellen har sine fans, og grunnen til det at den ikke har noen pickup i halsposisjon.

De hevder at det gir mindre magnetisk "drag" i strengene og bedre sustain i gitaren.

For å få mye ut av en pickup ble den levert med tre posisjoner.

Så vidt jeg husker er det en "vanlig" posisjon, en med kondensator for "jazzlyd,

og en som går rett til output.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.