Web Analytics
Jump to content

3 veis pickupswitch på en pickup


Magnus_SB
 Share

Recommended Posts

var på guitar workshop på bekkestua her om dagen og testet en Cutsom Shop Telecaster også slo det meg at det var en 3 veis pickup switch, og gitaren hadde bare en pickup, så hva gjør pickupswitcher på gitarer med bare en pickup? Jeg er helt sikkert helt på trynet, men jeg kan ikke særlig mye om gitarer :P Eller er det kanskje ikke en pickup switch?


Her er et bildet med en gitar som minnet litt om den jeg prøvde
1953-Fender-Esquire.jpg

Edited by Magnus_SB
Link to comment
Share on other sites

Du er ikke på trynet. Her er det flere svar, kortversjon:

Noen av disse gitarene har en "stealth" neckpickup. Den ligger under gripebrettet, og synes ikke. Da er dette gjerne koblet slik at pos3 er neck, pos2 er begge, og pos1 er bridge.

Et annet alternativ at gitaren har en pickup, men med to coiler. Da kobles det slik at man kan bruke en coil, to coiler, eller også at man på den siste posisjonen setter på en kondensator som fjerner all diskant, slik at man får en slags "bassigtarlyd". Dette var aktuelt på femtitallet da dette ble laget, men jeg kan egentlig ikke se for meg at dette er videre opphissende i dag, bortsett fra for de som synes slike historisk korrekte lyder er spennende, og at man gjerne vi ha en Tele av denne typen. La meg antyde at disse gitareierene gjerne har mer enn en tele, for å si det slik.

Har du planer om å starte opp et tidskorrekt "tidlig rockabillyband" eller noe lignende, så kjør på.

Link to comment
Share on other sites

også en mulighet, men såvidt jeg husker var det ikke samme lyd på den "usynelige pickupen" ( :P ) som på bridge pickupen. Jeg spurte mannen som var der, men han sa at han ikke var helt sikker, men at han trodde det var en ledig pickup utfresing under plekterplaten, men det stemte jo ikke helt siden det kom lyd når pickupswitchen var satt på den andre pickupen. Det kan være at jeg tar feil, men det er ikke så godt å si siden jeg ikke tenkte over det før jeg hadde henkt den opp på veggen igjen... :D

Link to comment
Share on other sites

Gitaren er en Fender Esquire. Den har ingen pickup under plekterbrettet,

men kroppen er frest akkurat som på en Telecaster.

Den originale modellen ble produsert helt fram til 1969.

Modellen har sine fans, og grunnen til det at den ikke har noen pickup i halsposisjon.

De hevder at det gir mindre magnetisk "drag" i strengene og bedre sustain i gitaren.

For å få mye ut av en pickup ble den levert med tre posisjoner.

Så vidt jeg husker er det en "vanlig" posisjon, en med kondensator for "jazzlyd,

og en som går rett til output.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.